Уморява ли ви майчинството?

• 75 652
  • 908
  •   1
Отговори
# 735
Обясни какво значи да си настоятелна при рев и тръшкане като в Заклинателят, буквално с пяна на устата. Както и при явен дискомфорт на детето. Все пак не съм садист. Не заспива и това е, махам чувалчето и всичко е ОК.

Остава Контесата да ме научи на тая пуста "настоятелност", защото аз съм от майките, които рано вдигат бял флаг. Или казано позитивно, подбират си битките.

# 736
То за това се почва с чувал още като новородено. Моето си беше свикнало с чувала, спеше с него докъм 3 годишна възраст. Само си влизаше в него след годинка и нещо.

Да бе, като новородени си бяха с чувалчета, но после нахитряха и ги намразиха. Така че хайде да не си четем лекцията "както си го научиш от началото", защото децата се променят.
Миии, не си била настоятелна. При нас нямаше опция "без чувалче".
Както няма и опция без колан, без държане на ръка като се пресича, ядене извън масата/ столчето и т.н.

# 737
  • Куциндрел
Не знам как да бъдеш настоятелна, Мамасита. Факт е, че при нас това работи. Явно вътрешно сме били убедени, че детето трябва да спи в чувал, както да се вози с колан, да присича с нас за ръка, да носи шапка лятото и т.н. и за това и детето се е примирило, знам ли...

# 738
Добре де, на мен това ми звучи садистично, ако има явни признаци, че чувалчето пречи, да не дам опция на детето да му е комфортно? Да се научи да се примрява с дискомфорт, който за него явно е голям?

И колко точно рев понасят професионалните, неотклонни бавачки?

# 739
ако детето не понася чувал не би трябвало да бъде принуждавано според мен. не можем да сравняваме спалното чувалче с колана/столчето в колата и пресичането на пешеходна пътека за ръчичка. ако не иска чувал може да се пробва с цяла пижамка от тия дебелите, ако и това не става - по високи градуси в стаята и да спи отвито. за мен чувалите са супер удобни и имам късмет, че детето ми вече 6 години спи в такъв, но ако му причиняваха неудобство едва ли бих настоявала.

# 740
Рев?
Обяснявам на детето колкото пъти е нужно, че се спи така и дотам. Децата са разбрани същества. Особено мънишарчетата. Към 7-8 вече могат да се заинатят и да отговарят дръзко, но не в болка за умиране. Учителите всеки ден го виждат по цял ден.

# 741
Разбрани? че те на годинка са още невербални. То си има телесно усещане, топло му е примерно или го дразни платът. Не говоря за дръзко отговаряне, а за смазване на детето буквално, защото твоето обяснение и правила са по-важни от неговите усещания. За мен в един момент става прекалено. Има деца, които уж "приемат", но може да ги избие на нещо психосоматично. При малките деца не е мнение, а реалност.

А, и това не го мога да говоря спокойно и протяжно на вече ревнало яко дете, което на практика не чува, или ако чува, говоренето го ядосва още повече.

# 742
Аз съм тръгвала пеша, защото бебето се гърчеше на стола и отказваше да го закопчая. След няколко минутна борба, викове, крясъци и вдигнато кръвно, развях белия флаг. Ще ме извинявате, ама някои деца не разбират от дума от едногодишни Rolling Eyes .

# 743
Аз вече писах, че не ставам да я завивам, но ме учуди колко хора спели с чорапи.
У нас се спи на 20 градуса с овлажнител на въздуха към парното. Всички сме били винаги боси и с по еднз тениска. Детето ни също като нас е винаги босо и слагаме чорапи ако ще излизаме с обувки.
И аз спя без чорапи, ама моето дете само пожела преди 2 години зимата да спи с обуто. Лятото ги маха, зимата ги слага. Чакам да започне да спи през цялата вечер завит, че иначе ще бера срам пред бъдещата снаха с тез чорапи. Joy Joy Joy

Вече стана ясно, че има и бъдещи снахички с чорапки.

За смазването на детето и на мен ми е много мъчно, но понякога няма избор. Моето дете категорично отказва да бъде обличано, особено да му бъдат слагани ръкави. Реве много отчаяно. За съжаление, и гол не можем да го оставим през този сезон. Но наистина всеки път е голяма драма и рев, и то със сълзички.

# 744
Майка ми беше от настоятелните. Много държеше да нося точно тая, а не друга рокличка. Наложи се. Още си спомням. Изби ме на тикове и усещане за безпомощност. Не е приятно усещане, не искам да си го причинявам на децата.

Да, ти ще си пишеш точки, че си отметнала изискванията, обаче реално дали се замисляш за ефекта върху детето...по-скоро не. Да, ще свикне и ще приеме почти всичко, може и всичко. Но дали е безобидно?

# 745
Личи си, че нямаш представа от подходи извън налагане и рев.
Всички деца разбират от мек тон, тих говор и ясен режим от много ранна детска възраст. Няма ненаучено дете.
Малко магия, редирект на вниманието и държане като с разумно същество вършат чудеса.

# 746
Да де, но какво правим, ако проклетото чувалче го дразни на сензорно ниво? Да, знам за тихия тон и режима, но понякога децата са извън тези граници и ги дразнят някои неща. Непреодолимо. Може би в Канада такива деца биха били на лекарства вече, знам ли, и с диагноза...

В смисъл, как с мек тон караш дете да носи рокля, от която все едно иска да си свлече кожата...

# 747
Рокля не ми е важно да носи ако не иска.
Моята има рокли костюми на Дисни, които й щипят от дантелите и брокатите и не ги носи. Просто избирам такива без, защото моята е с рокли от бебе и много ги харесва.
Купувам това което харесва.

Не съм имала такива  деца ревящи от чувал за спане.  Никога.
Има си индикации за прегряване ими за студено при невербални деца, така че възрастния винаги може да прецени кога и как да подходи.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 18:24 от Анонимен

# 748
И мойто не обича чувала. Не съм го и мъчила да спи в него. Като не иска, значи не му е удобно, няма смисъл от мерене на инати. И на мен много неща не са ми комфортни, разбирам го детето като не му е кеф.

# 749
е, децата не са кученца, да ги дресираме, в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт