Уморява ли ви майчинството?

• 74 548
  • 908
  •   1
Отговори
# 870
Като ви чета се радвам, че детето ми е малко и играе още с обикновен пясък или сняг. Или ги яде, зависи дали съм я изпуснала от поглед.
Не знам нито какъв е тоз пясък, нито кой е тая Алекса... Ма май по- добре да не разбирам..

# 871
  • София
Алекса-Сири-Кортана..."говорилниците-асистенти" от телефоните?

Контесо, перфектно те разбираме. Моите деца започнаха да ходят сами  на училище на 13, в 7 клас. Между другото, има евтини китайски часовници с нещо като телефон/GPS, с който можеш да виждаш къде е детето в пространството по всяко време.

# 872
Шарки, аз й поръчах един такъв часовник с ЖПС, не знам си каква секюрити бариера и функция за говорене с детето ( от Амазон беше някъде към 120 долара плюс 40 долара месечен план със Сим карта към него) за март месец и ги забраниха в училище, защото децата си играели на игри с тях.

И увисна идеята ми. Благодаря ти. Чувствам се като аутсайдер с този проблем и наистина със стреса напоследък ми идва нанагорно. Та кинетичния пясък го изчиствам и забравям.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 15:51 от Анонимен

# 873
Има ли други деца от вашата улица или район, които да се качват на същия рейс? Може да се организирате нещо.
Имате ли crossing guards за обществените училища? Ако има някой на близо, може ли да изместят спирката и да я взимат от място, където има crossing guard така или иначе?

# 874
  • София
Този часовник може да стои в училищната раница и да не се вижда. Или в джоб на дреха.

# 875
Еленна, благодаря ти.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 15:47 от Анонимен

# 876
  • Куциндрел
Контесо, дано скоро да намерите изход от тази ситуация. Наистина си е тревожно това, което пишеш. Няма ли начин да бутнеш един GPS в чантата на детето както пиле Шарки?
Или да измислите вариант в учителите децата да дават телефоните на тях като отидат в училище, а на тръгване да си ги вземат?

# 877
Контесо няма ли начин мъжът ти да води и взима детето от училище, след като е толкова студено. С другите родители от класа нямате ли вайбър  Да си говорите и да се разберете всеки да води и взима по няколко деца. Аз на твое място не бих спазва ла толкова стриктно правилата и бих дала телефон на детето.
Иначе за мен пораснали деца се гледат по-лесно. От класа на детето повечето деца се прибират сами -на 10 г. Са четвърти клас -втора смяна свършват в 18:30 часа , когато е тъмно. Не съм чула някой да се притеснява от отвличчане в бг. Тук отвличат деца на богаташи.

# 878
Е проблема не е само в отвличанията, достатъчно е някой кретен да го стресне детето. А в БГ кретени да искаш.

Дано измислите нещо, че не си е работа да живееш в постоянен стрес. Аз също се притеснявам от подобни неща и отсега го мисля моя първокласник как ще се прибира от училище.

# 879
до четвърти клас родителите са длъжни да водят  И взимат децата от училище. При нас с декларация от родител повечето деца се прибират сами. Моето го е страх. Иначе децата се прибират по групички и мен от странични хора не ме е страх страх ме е, че децата постоянно се бутат уж на шега - а някое може да попадне под метрото.

# 880
до четвърти клас родителите са длъжни да водят  И взимат децата от училище. При нас с декларация от родител повечето деца се прибират сами. Моето го е страх. Иначе децата се прибират по групички и мен от странични хора не ме е страх страх ме е, че децата постоянно се бутат уж на шега - а някое може да попадне под метрото.

Всъщност да поправя, че по закон деца до 12 години се водят и прибират от училище с придружител, който е описан в декларация, която се подава в началото на всяка учебна година.. Поне при нас в Добрич е така

# 881
Аз нямах предвид, че първокласник ще хукне да се прибира сам от училище, което е на километри от дома. А че понеже няма как да го прибираме аз или баща му, ще му треперим. Все пак живеем в 21 век и ходенето на 6-7 годишно дете само по улиците е отдавна забравен лукс.

# 882

Благодаря ви за съветите. Просто реших наистина да се отпусна и да пиша какви са ми притесненията, как се събуждам в 3 мислейки го и прочие без да пиша отвлечено и без яснота.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 15:45 от Анонимен

# 883
Нормално е да се притесняваш. Мислех, че мъжът ти има собствен бизнес и сам си организира деня за това ти предложих той да я кара. Аз съм наета, но когато няма кой да води детето се обаждам на колегите, че ще отида на обяд, после си взимам работа за вкъщи. Въобще майчинството е трудна работа.

# 884
  • На село (близо до Лондон)
Контеса, разбирам притесненията ти! При нас също до 10г децата трябва да се водят и прибират от училище от родител/възрастен. Ние живеем наблизо до училището на 10-15мин пеша. Училището почва в 8.45 и свършва в 3.15. Телефони и т.н са забранени в началното училище. Трудно се организира деня ако и двамата родители работят 8-5 стандартно раб време.
Аз работя от вкъщи, а дните когато ходя в офиса аз ги оставям в училище в 8.40, а мъжа ми ги прибира в 4.30(остават 1 час на занималня). Възможно ли е така при вас?
Пишеш, че деца от 5г нагоре ходят пеша до близкото ви училище. Предполагам са придружени от родител нали?

Общи условия

Активация на акаунт