Уморява ли ви майчинството?

• 75 817
  • 908
  •   1
Отговори
# 270
Пишете си лични съобщения, ако нямате какво да кажете по темата?
Бандиера, недоумявам какво толкова ти пречат на някой мненията - не ги чети.

Странно ми е как някой си има някакви представи и когато някой не се вмества в тях лъже, измисля си и т.н.
Пък и така да е - ако искаш да четеш само факти - форумът едва ли е мястото.

# 271
всеки ден по цял ден от сутрин до вечер. мноооого кротка напаст. кукленска направо. или липсваща. айде , че пак се ядосах.
пиши си ти, пиши. през свободното мреме метни няколко имагинерни магистратури ... @изучи@ няколко финансово-социално-обществени теории с които да събереш очите на маминките ... @киндера@ няма гък да каже . Има си пъзели до края на живота си. Споко.

Ох, да, забравих, че навън детските площадки са пълни с майки и деца, само аз в гадното време си стоя у дома, на всички други не им пука от дъжд, вятър, урагани...

Сега, ако някой е имал деца-хуни, то има деца, които сядат и рисуват и не са чак толкова хиперактивни, та да не могат да се занимават сами в подготвена стимулираща среда. И да, кротки момиченца са, какво да направя? Както казах, и с такъв вид деца някои майки могат да си отворят сами в пъти повече работа.

# 272
Stardust@ дай пример, прескачай моите ако те дразнят. Ако не успяваш то сигурно ще опиташ да разбереш защо се дразня. Няма интересна тема , няма час от деня без сиренкиния спам. и то много авторитетен, ама не ми се връзва с опита , който претендира да има. Ами дразни ме . Не защото пише кавкото си иска, а защото претендира за нещо, което не се връзва с това, което показва. Заради това ме дразни толкова.
И си казвам.
А на теб пък какво ти пречат моите споделяния? Ако искаш сухи факти си вземи един учебник.

Ох, да, забравих, че навън детските площадки са пълни с майки и деца, само аз в гадното време си стоя у дома, на всички други не им пука от дъжд, вятър, урагани...

хахаха хахаха хаха
Обоснован отговор на всяко твърдение. Показателно.

# 273
Бандиера, може би не опитът й, който за мен няма съмнение, че си го има, ами стила й те дразни. Казва нещата, които е постигнала, но не казва как става "хватката" точно. Grinning Нали? Еми, в правото си е да не си издава тайните жената. Не можем да я обвиняваме за това.

# 274
Ами нормално е да не ти се връзва, не си ми у дома да ми светиш, това е форум и писмена комуникация, има някои фактори и неща, които не виждаш. Няма нужда да се обяснявам за всичко. И мен ме дразни позата "такова животно НЕМА" за неща, които не разбираш.

И да, разбирам от деца, убедих се от опит и главно от сравнения с други хора и похвати. Някои хора са наистина ужасно непохватни с деца и явно оттам идват митовете, че е трудно и трябва да се правят много неща. Ми не, не е номерът да се правят много неща, а да се махнат излишните и нещата да са максимално опростени.

# 275
Много от потребителите претендират да имат меродавни и авторитетни мнения. Като не ги харесвам - не им обръщам внимание.
Пример давам, където трябва, във форума всички сме един дол дренки.  

Сухи факти не очаквам да намеря във форума, чета мнения, пиша, такива работи.

Сирената не я защитавам (сигурно ме е издразнила в някоя тема, знам ли, не помня), но хич не обичам в някоя тема като се държи сметка на друг как така пък пишел в мамата, когато през това време се предполага, че трябва да прави нещо друго ...

# 276
...
И да, разбирам от деца, убедих се от опит и главно от сравнения с други хора и похвати. Някои хора са наистина ужасно непохватни с деца и явно оттам идват митовете, че е трудно и трябва да се правят много неща. Ми не, не е номерът да се правят много неща, а да се махнат излишните и нещата да са максимално опростени.

Още едно обобщение от стила пиша умнотии и нищо не казвам , но отговарям ...
Розов слон.
Който иска да се връзва.

Stardust@ ???????
Както казах не ме притеснява да си пише в темата . Виж какво е написала например в последното мнение и ако можеш ми обясни какво значи.
Защото в същтност нищо не значи. И да го подпре на @опит@ , който демонстративно няма ...
Но както искаш разбирай.
amy_nka може би, да може би. и аз това казвам. Не нещо друго, ами може би би пасвало, но не ... няма условности при нея. Има ОПИТ. В какво ?

За д ане дразня наоколо спирам наистина да се занимавам. Казах каквото имах.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 15:44 от Bandiera rossa

# 277
Още едно обобщение от стила пиша умнотии и нищо не казвам , но отговарям ...
Розов слон.
Който иска да се връзва.

Ми тя всъщност ти отговаря много ясно и точно:
Ами нормално е да не ти се връзва, не си ми у дома да ми светиш, това е форум и писмена комуникация, има някои фактори и неща, които не виждаш. Няма нужда да се обяснявам за всичко.

# 278
... има някои фактори и неща, които не виждаш. ...
Да , това върви целодневно и целогодишно именно тук във форума. И аз това казвам  
... има някои фактори и неща, които не виждаш. ...

но статистиката на мненията от години и историята е факт.

# 279
Не виждам нищо нереално или нереалистично. Две деца, достатъчно на брой електронни монитори, тук таме малко пластилин и 2 часа отрепани в рисуване, 2 часа следобеден сън, сумарно към 2 часа занимавки с ядене и при добро желание и старание, може и троен брой мнения във форума да се докарат. За тях не се иска концентрация или акъл, а и на час по 2-3 пасивно агресивни мнения разтоварват психиката идеално Simple Smile. При липса на някакви интензивни мисловни или физически дейности, това си е абсолютно постижимо и с 5 деца. Само дето просто не изглежда да води до удовлетвореност, но това е отделен въпрос. Не знам защо се шири мит, че е нереално или се иска пилон за връзване. На теория, представям си не 2, ами даже 3 деца като моето да отглеждам така и не виждам какво би ми попречило.

# 280
elenna с това може да умориш от радост възпитателките в детските градини. Ами те ще живнат жениците/.

Един пример за употребявне на обобщения. Всички знаем Йори Simple Smile

Глава четвърта,
                в която Ийори загубва една опашка и Пух намира една

Старото сиво магаре Ийори, застанало само в най-сенчестия кът на гората, с разкрачени предни крака и клюмнала на една страна глава, мислеше за разни неща. Понякога си мислеше тъжно: „Защо?“, понякога мислеше: „Закъде?“, понякога — „Колко всъщност?“, а понякога не беше много сигурно __за какво__ мисли. Затова, като видя, че Мечо Пух крачи насам с тежките си стъпки, то се зарадва, че може да престане да мисли, а да му каже мрачно:
                — Как си?
                — А ти как си? — попита го Пух.
                Ийори люшна глава насам-натам:
                — Не много как! — каза той. — Отдавна не знам как съм!
                — Горкият! — каза Пух. — Много те съжалявам… Я! Я чакай да те разгледам! — И както Ийори стоеше и гледаше мрачно в земята, Пух го обиколи веднъж…
                — Ами какво е станало с твоята опашка? — учуди се той.
                — Какво е станало?
                — Няма я!
                — Сигурен ли си?
                — Опашката ти или е тук, или не е тук! Как мога да не я видя! А твоята __я няма__!
                — Какво има?
                — Нищо.
                — Чакай да погледна! — И Ийори бавно се извърна към мястото, където тя обикновено висеше, но като не можа да я види от тази страна, той бавно се извърна на другата… докато дойде пак на същото място; тогава си наведе главата, погледна между предните си крака… и накрая с дълбока въздишка каза:
                — Струва ми се, че си прав.
                — Разбира се, че съм прав! — каза Пух.
                — Това Значи Много! — каза Ийори мрачно. — То Обяснява Всичко. Не ми е Чудно!
                — Оставил си я някъде — каза Пух.
                — Някой я е взел! — каза Ийори — … Колко Им Прилича Това! — прибави той след дълго мълчание.
                Пух искаше да му каже нещо утешително, но не знаеше какво. Тогава реши да направи нещо утешително.
                — Ийори — каза той тържествено, — аз, Мечо Пух, ще намеря твоята опашка!
                — Благодаря ти, Пух! — отговори Ийори. — Ти си истински приятел! Не като Някои…

# 281
Т.е., не разбираш как намира време да пише във форума (съгласно статистиката), при положение, че има 3 деца ли? Ако ти кажа, че аз вкъщи готвя само кус-кус, и имам 6 котки, ще ми повярваш ли? Simple Smile

# 282

Виж, това е трудно съчетаемо с 20 хиляди мнения в бг-мамма Simple Smile

Нещо, което много ме уморява е дисциплинирането на котки от страна на детето. Мисля, че и те са поизморени.

# 283
Аз искам да питам какви дейности и с каква скорост трябва да се вършат, за да са доволни децата, та накрая да остане нула време за писане във форум. И дали реално има жени, които да слушат концентрирано и да откликват на децата във всяка секунда.

(една тайна от кухнята: ако не реагираш на секундата, а стратегически позабавиш, детето се научава да изчаква и по-трудно се фрустрира, а понякога дори се справя само. Мъчи се да си свали блузата? Не помагам. След 30 секунди успява само. С обличането също става така. И с храненето. И с много неща - само гледам отстрани и се включвам минимално, с идеята да го направят сами.)

# 284
Всъщност, наистина е притеснително, ако човек няма друг ангажимент и гледа 2 деца у дома без особено зор, да не би имал време за форум, Фейсбук, Инстаграм и каквото още безмозъчно писане и четене му хрумне. Даже колкото повече се замислям, толкова повече ми се струва, че 20К мнения са направо смешно КПД при така описаното ежедневие.

Общи условия

Активация на акаунт