Уморява ли ви майчинството?

• 75 816
  • 908
  •   1
Отговори
# 285
Аз искам да питам - не си ли спомняте като деца моменти, в които сте се заиграли и НЕ искате някой възрастен да се меси в играта? Това е нормално детско поведение. Дете, което допуска възрастен да му се меси във всяка игра, има нещо нередно в развитието.

А и губи доста, защото да ти висят на главата, гледат под лупа и микроменажират във всеки момент, или да ти дуднат по 8 часа, или да са те отгледали така, че да не дишаш без мама - и това не са примери за успешен родител. Зает - да, жертвоготовен - може би, макар че и тук има доза егоизъм. Но мъдър и успешен? По-вероятно не.

# 286

Виж, това е трудно съчетаемо с 20 хиляди мнения в бг-мамма Simple Smile

Нещо, което много ме уморява е дисциплинирането на котки от страна на детето. Мисля, че и те са поизморени.
Моите колко бяха - 2000 ли? Grinning Аз освен 6 котки имам и едно 3-годишно. А нея не я знам дали в момента е в майчинство, но големият й син сигурно е на училище, средното - на градина, в момента се грижи само за малкото 2-годишно. Мъжа й е ИТ - може да работи и от къщи когато се налага (не знам, не ми е работа), може да има и робот за почистване на пода, съдомиална, сушилня, да взима храна от вънка за вечеря и въобще каквито трикове за по-голяма леснота се е сетила да приложи. Домашен любимец май нямат - по-малко наблюдение спрямо децата... Може да домът й да е много обезопасен... Що пък да не може да си виси във форума, бе... Не го виждам невъзможно.

# 287
  • София
всеки ден по цял ден от сутрин до вечер. мноооого кротка напаст. кукленска направо. или липсваща. айде , че пак се ядосах.
пиши си ти, пиши. през свободното мреме метни няколко имагинерни магистратури ... @изучи@ няколко финансово-социално-обществени теории с които да събереш очите на маминките ... @киндера@ няма гък да каже . Има си пъзели до края на живота си. Споко.

Аз отдавна имам подобни съмнения, споменавала съм го в различни теми. Но всъщност ми е все едно дали животът й е измислен или реален, не ми е важно, не се замислям. Понякога има доста ценни мисли, а в един форум това е достатъчно.

# 288
  • София
Ако е нереално с 3 деца да пишеш във форум редовно, какво ли се предполага за моя случай?
Скрит текст:
(4 деца и 3 кучета)
Аз даже уж се водя, че работя, докато Сирената не работи.

# 289
Продължава с теоретичните глупости, допускания, твърдения , общи въпросчета и глупости и половина , които нямат нищо общо с някой факт.

!
Аз отдавна имам подобни съмнения, споменавала съм го в различни теми. Но всъщност ми е все едно дали животът й е измислен или реален, не ми е важно, не се замислям. Понякога има доста ценни мисли, а в един форум това е достатъчно.

Абсолютно вярно. Нали това пиша. Мисли, ок, теории .. ок, мнения, разсъждения, предположения ... всичко е ок.
Но ТВЪРДЕНИЯ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ... който е в разрез с данните от профила. Ами няма нужда. Както казах някой може да се върже и не да опита нещо... , ами да натисне.

amy_nka  ами мнението ти се основава на едно и също @може@ може едно, може и друго. Както казах съгласна съм, може , но ... както по-нагоре цитира ... 
Цитат
... има някои фактори и неща, които не виждаш. ...
[/b]

# 290
Нямам: килими, котка. Не гледам новини, сериали; откъм дрехи е минимализъм с еднотипни униформи за почти всички.

Имам: миялна, сушилня, слоу кукър и да, понякога поръчване на храна.

Имам известна помощ от баби, но не за текущите неща, никой не ходи след нас да разтребва, не са ми къпали бебетата, не са ми ги подавали за кърмене, а аз да лежа само. Общо взето се включват за по-лесните и приятни неща, при това с големия, който изисква по-малко внимание, в пъти по-малко.

Домът е много обезопасен - всичко опасно и чупливо е вдигнато, контактите са обезопасени, както си трябва, играчките са съобразени с възрастта и така. Не виждам кое е чудното - нормално неща.

Сега, това, че има деца, заринати от стотици пластмасови играчки, вечно превъзбудени или свикнали някой да им прави веселото е друг въпрос.

Но да, уморително си е цялата тая система да се поддържа.

И да, имат си и моменти пред всякакви екрани.

# 291
Ако е нереално с 3 деца да пишеш във форум редовно, какво ли се предполага за моя случай?
Скрит текст:
(4 деца и 3 кучета)
Аз даже уж се водя, че работя, докато Сирената не работи.

Йеее, това ми хареса! Ти би всички рекорди. Joy Горката авторка на темата...

# 292
Добро утро,

Какво е ставало тук?

Има още един ден до петък и всички уморени да си поотпочинат.

Чаено дърво масло помагаше и на нас против въшки. Всеки ден пръсках косата с пулверизатор с вода и маслото и сплитах косата. Имаше въшки 2 пъти в 1 и 2 клас. От 2 години не съм пръскала и не е имала въшки, но все още гледам винаги да е сплетена и прибрана косата й.

# 293
  • София

Абсолютно вярно. Нали това пиша. Мисли, ок, теории .. ок, мнения, разсъждения, предположения ... всичко е ок.
Но ТВЪРДЕНИЯ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ... който е в разрез с данните от профила. Ами няма нужда. Както казах някой може да се върже и не да опита нещо... , ами да натисне.

Да, съгласна съм. Отглеждането на някои деца може и да е песен, но чисто в битов план едно ежедневие изисква известна логистика. Небрежното, лежерно сякаш, преминаване през трудоемка дейност като отглеждането ДОРИ на едно дете, винаги ми е звучало твърде теоретично и пожелателно, отколкото реално.

# 294
Добре де, опишете си вие денят, за да знам кое точно е трудоемкото и кое не дава да седнеш и да правиш нещо различно от обслужване на детето. Примерно преобличате ли на всяко петънце, което после търкате по 10 минути на ръка? Всеки ден ли се пазарува по малко, или планирано веднъж седмично? Ей такива работи.

По принцип детето си има ресурс, за да си расте и само, ние само помагаме и гледаме да не разруши съвсем жилището.

Например има майки, които ако детето не яде, ще баламосват, пеят, четат, правят на маймуни. Аз го оставям да яде колкото иска само и не си слагам на сърце, ако пропусне едно ядене - ще яде на следващото повече, или утре ще яде повече.

Има майки например, които дори за една разходка викат баба да помага, примерно. Та също така някои задачи тежат различно. В тоя форум примерно са ме уверявали, че правенето на омлет отнема 40 минути. Е сори, максимум 15 отнема, при това не в активна подготовка. Не знам какво правиш 40 минути за един омлет...

# 295
дам. няма спирачка.

# 296
Сирен, моят ден няма да го описвам.  Не че преди не съм го правила.
Ето тази седмица почиваме 10 дни с щерката и се убихме от нищоправене по мой стандарт, а реално е супер заето за други и така. Няма сравнение.

Бандиера, не че нещо, но нищо не казваш за твоите деца и по темата.

# 297
С дете на 9-10 е по-различно все пак. Например ако си поръча нещо за ядене, няма след 5 мин. да реши, че "това е гадно", както на 2-3 годинки, просто ей така, нерационално. Това уморява, разбира се.

Но да, кажете какво толкова правите. Аз имам някои идеи колко излишни движения правят някои майки, но кажете и вие какво толкова и как така не отклонявате поглед от детето.

# 298
...
Да, съгласна съм. Отглеждането на някои деца може и да е песен, но чисто в битов план едно ежедневие изисква известна логистика. Небрежното, лежерно сякаш, преминаване през трудоемка дейност като отглеждането ДОРИ на едно дете, винаги ми е звучало твърде теоретично и пожелателно, отколкото реално.

това исках да кажа .

# 299
Аз си чакам обяснението за кои неща точно сте нон-стоп на пета и как така опонентката ми твърди, че с деца е супер заета, но и тя виси във форума, май...и то същите часове, в които и аз.

Общи условия

Активация на акаунт