Уморява ли ви майчинството?

• 75 774
  • 908
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моят голям младеж ме остави с отворена уста, когато в 5 клас го чаках за първи път вечерта след училище. През зъби изсъска" Повече да не съм те видял тук!"  

Направо ми се сви сърцето за теб, честно, ако мое дете ми го направи това, не знам дали ще се затворя да рева цяла нощ къде съм го изтървала във възпитанието, или ще му обърша един якичък зад врата. Надявам се никога, никога да не ми се налага да попадам в подобна ситуация.

# 346
Е стига де, много се връзвате, нормално е малкото лъвче да иска да покаже зъби:)

# 347
  • София
И на мен ми се сви сърцето снощи, когато 8-годишната ми дъщеря ме изгони от стаята си, защото говорела по телефона.  Sad

# 348
Защо? това е все едно да се обидя на тригодишното, че ме гони, ако се е заиграла нещо.

Извинявай, но нали не си очаквала децата ти да нямат никакви граници спрямо теб и да те оставят да ровиш навсякъде?

# 349
  • София
Защо? това е все едно да се обидя на тригодишното, че ме гони, ако се е заиграла нещо.

Извинявай, но нали не си очаквала децата ти да нямат никакви граници спрямо теб и да те оставят да ровиш навсякъде?

Не, не очаквам такова нещо. Правех нещо важно в стаята и беше редно тя да излезе, след като не иска да й слушам разговора. Вместо това тя предпочете да ме изгони, под "изгони" имам предвид, че направо ме избута към вратата.

# 350
И на мен ми се сви снощи сърцето, като ни дадоха на родителската среща плана с термини до края на учебната година и последната точка беше -> преминаване в 7c ... и ми се доплака направо ... толкова сладки са на снимката за започване на гимназията клад 5c ... едни малки 10-11 годишни дечица. И сега са сладки, но няма вече да са 5c, ще стават вече 7c.

# 351
  • София
Е стига де, много се връзвате, нормално е малкото лъвче да иска да покаже зъби:)

О, съскане през зъби с точно тези думи, за мен е нещо безкрайно грозно и нетъпимо. Моят син също от 5 клас си ходи и си прибира сам, ама е успял да ми го каже, без да се държи като говедо. Не толерирам неуважително отношение.
Иначе всяка проява на самостоятелност я адмирирам и подкрепям с две ръце! Дори побутвам в такава посока.
Само от една седмица мъжа ми е на нова работа, която е много далече физически и няма отношение към водене и взимане на ученичка и вече сме с две гигантски крачки напред по отношение на самостоятелността й.
Изобщо не ми се свива нищо като растат, напротив, радвам се от сърце да ги гледам колко оправни, разумни и мили деца стават.

# 352
аз нямам напротив да растат и да стават самостоятелни, но също ми е мъчно.

# 353
Моите пораснаха, "малката" започва гимназия следващата учебна година. Добри и възпитани деца са, имат си недостатъци, сравнително самостоятелни, но и на мен ми е мъчно, че стават тийнейджъри, че не са моите бебета вече.
Радвам се като видя, че са прихванали от нас някои неща, за които сме дуднели до припадък ... да "налагаме" вкус към всичко и уважение към хората - възрастни, в неравностойно положение, хора с недъзи ... Синът ми често отстъпва място на хората в обществения транспорт, когато засукани джентълмени стоят и се правят, че не виждат.
Веднъж си стоях и гледах ТВ и айпада на дъщеря ми започна да пиука на всяка секунда, приятелка и пишеше, аз го взех и написах на детето, че в момента я няма и после ще пише ... ей как го отнесох след това, че съм и четяла съобщенията ... Sick Нарушавала съм и личното пространство ...

# 354
[[Безкрайно съм щастлива, че децата ми пораства и нямат нужда от мен. Моят все още се страхува да ходи сам на училище-в момента в които се престраши ще почерпя. Никава мъка не изпитвам към времето когато не можех да отида до тоалетната спокойно от писъци пред врата й. Дори си мечтая за времето когато ще съм на 50 г. И ще отида на плаж за да си полегна без да треперя на никой. А най-хубавото от всичко е, че скоро ще мога да изляза и да отида на фризьор без да моля никой да стои с децата и да бързам да се прибирам. Въобще за мен живота започва на 40 г.

# 355
В тоя ред на мисли, има някаква тенденция детските рождени дни с присъствие на родители да се разтягат все повече. Скоро ме чака пак рожден ден и си мислех, че като е девети, родителите ще докарат децата и ще си ги вземат след 3 часа игри. Но не, пак трябва да се планира маса за родители и те да стоят и да чакат прораснали вече дечища да се наиграят. Става въпрос за рожден ден в център с игри и лазери. И май дори самите родители още не са готови да си оставят децата по този начин. И децата са научени и се страхуват да остават сами. Абе луда работа...

Все още било така прието - аз ли нещо съм баламосана или това вече излиза извън здравия разум...имам усещането, че и на 16-ти рожден ден пак ще стоят отстрани родителите...

# 356
Може родителите на рожденника да искат да си хортуват с останалите възрастни. Или пък искат да бъдат учтиви и да почерпят всички.

# 357
Въпросът е какво става, когато това са приятели на детето, но с родителите ще сме на ниво "изкуствени опити за разговор", тоест не ги познавам, не ми се говори с тях, няма да е весело и на практика рожденият ден не е тип "събиране за възрастни". Кога вече минават на фаза "рожден ден за детето" без напъни да черпиш, все едно има гладни...

# 358
  • Куциндрел
Мен не ми тежи, че с ходя на фризьор, пазаруване, банки и т.н. с детето, както и на плаж, почивки, гости.
Понякога лекинко страдам, че не мога да отида на бар, на кино за големи, на купон, ама и това време ще дойде като детето порасне.
Иначе много ми харесва, че на малкия му е интересно на местата където го мъкна и не се тръшка. Последно изчака една дъълга опашка в пощата, че има да пращам нещо, даже две опашки - една при показване какво ще пращам, а после вече за изпращане. Помогна ми даже да опаковам нещото, много се стара. Laughing

The Siren of Titan, то не е само до оставяне на детето, защото вече е голямо. Има си и притеснение от родителите дали е удобно да тръснат гледането на нечие дете на домакинята. Аз си оставям детето при родители, които са ми познати, но ако не е така, то стоя на партито.

# 359
  • Куциндрел
Въпросът е какво става, когато това са приятели на детето, но с родителите ще сме на ниво "изкуствени опити за разговор", тоест не ги познавам, не ми се говори с тях, няма да е весело и на практика рожденият ден не е тип "събиране за възрастни". Кога вече минават на фаза "рожден ден за детето" без напъни да черпиш, все едно има гладни...
Стоиш и търпиш или пращаш мъжа си, бабата на детето и т.н.
Не е задължително родителите на приятелите на детето ти да ти харесват.
Все ще намериш с някого да си кажеш два лафа или ги оставяш да си общуват помеджу си, а ти си пиеш питието.
Повечето хора все могат да водят общи разговори, не боли.

Общи условия

Активация на акаунт