Уморява ли ви майчинството?

• 75 748
  • 908
  •   1
Отговори
# 510
Мен такива календари биха ме уморили, всъщност и многото ангажименти биха ме уморили. За лекар/зъболекар си пускаме аларма на телефона.

Как те уморява? Хвалиш се или се оплакваш? Grin

# 511
  • Бургас
 Не се хваля. Sad

# 512
slavka70  ами като не го уморяваш ти и му оставяш силици да те уморява. Я го строявай в две редици. Успех.

# 513
...
Учителите като казват работете с децата, това не означава учете с тях. Достатъчно е да им се създадат навици за учене и после само да се контролира.

А, добре е някой да вземе да ти го преведе. Нищо , че не е присъствала и идея няма за какво става въпрос ... важно е да напише, че е много умна и нещо там знае, а и да покаже, как може да мисли. Дам. Голяма мисъл и голяма мъдрост.

...За ученето с децата - категорично съм против. Ако не се справя с конкретен предмет, бих наела учител да помага.  ...
Е, да . Материала не е лесен. Не е за всеки тази работа. Разбираме те , че не се справяш . Не всеки го може.

Бандиера, ти няма ли да сядаш да учиш? Айде отивай, че детето изтърва материала, докато ни осмиваш 😆

# 514
  • София
Аз имам две момчета.Едното си е отговорно и амбициозно, бързо си научава само, даже повечето неща още в клас си е разбрало, докато голямото,майко мила, ако не го държа изкъсо,ще носи основно четворки и малко петици. Просто човека си е такъв, даже не му и пука.Дори не си дава сметка, че не знае, мисли си,че като си прочете урока веднъж и е готов.Е, аз съм ги раждала и двамата, еднакво съм ги възпитавала.Човекът просто си е различен.Е, какво, да го оставя в златната среда, защото на него му е все тая ли? Ами не, ще го бутам, поне да влезе в хубаво училище и то не за друго, а децата около него да са по- нормални.

# 515
Ами извинявай, но защо ще буташ сред децата с дадености такова, дето е ...бутано? Сори, ама си личи и тия типове не им понасят добре елитните училища. Виреят най-добре тия, дето им идва отвътре.

# 516
  • София
Не става дума да не се контролира едно дете и да не му пука на родителя. Обаче да седна да уча с дете в прогимназиален или гимназиален етап- не ми допада.
И какво значи "децата да са по-нормални" ? Тоест да са по-амбициозни ? По-ученолюбиви?

# 517
  • София
Говорим за деца, нали, не за възрастни.Наше задължение е да им помагаме, кой колкото има нужда, за да израстнат нормални хора.Всекиму според нуждите. Дървото се огъва докато е младо,нали . И го бутам,не защото е глупав, а защото е по-мързелив и безотговорен.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 08:40 от macro

# 518
Ами извинявай, но защо ще буташ сред децата с дадености такова, дето е ...бутано? Сори, ама си личи и тия типове не им понасят добре елитните училища. Виреят най-добре тия, дето им идва отвътре.

Ей това е. И това поражда масовата истерия, като дойде 7 клас. Ама трябвало да го тикаш. Щом  има нужда от тикане, не му е мястото в "онези" училища е личното ми мнение. Само че, попадат там. Поне половината деца са тикани деца. После се започва едно мрънкане от същите родители как се е отпуснало детето и валят тройки в 8 и 9 клас. И пак тикат. Ама и да тикат-то си е такова, инертно, не му се учи, бърза в мола след училище.
Половината клас на едното ми дете, в едно такова училище , са такива-тикани. 5 са с връзки. 5 са искали в друго училище, но майката се е наложила. 5 са с тройки-едва гледат от мързел и реват, че вкъщи ще им се карат, правят всякакви шмекерии, шири се преписваческото изкуство. Ей ти го половината клас. На тия, дето им иде отвътре също им прелива, защото са принудени да търпят на другата половина бутането. После ще ми разправят колко различни били децата в онези училища. Различни, ама друг път, съвсем същите са нехранимайковци половината, тикани от родители. Средата не е много по-различна от тази в съседното не топ училище.

# 519
  • София
smetanapalatа, благодаря за написаното от теб, специално ще го дам на моята седмокласничка да го прочете!
Желанията и са да влезе в "елитна" езикова гимназия, справя се отлично според учителите си и има абсолютно реални шансове. Обаче очакванията на детето са едва ли не да попадне в замък на чудесата- всички да са като нея, да учат с кеф, да четат странична литература, да искат да научат нови неща...да не я наричат зубър. Опитвам се леко и плавно да я сваля на земята, защото не смятам, че това ще се случи. И да не падне от високо. Но май тя точно от това има нужда- да падне от високо.
Много ми хареса това:

# 520
Говорим за деца, нали, не за възрастни.Наше задължение е да им помагаме, кой колкото има нужда, за да израстнат нормални хора.Всекиму според нуждите. Дървото се огъва докато е младо,нали . И го бутам,не защото е глупав, а защото е по-мързелив и безотговорен.

Материалът в училище е толкова лесен и прозрачен, че това с "умен, но мързелив" си е извинение. Ако си умен, ще запомниш и разбереш всичко, че даже може и да си го знаеш предварително. Аз по-скоро работя детето да се осъзнае само и да попие в пъти повече информация от великия "материал" на МОН.

Умните, но мързеливи сами си намират начини да си оптимизират ученето и да изкарат шестици, без да разбереш откъде са дошли.

# 521
  • София
Е, хубаво! И аз съм глупава и детето ми е глупаво, а всички вие сте идеалните майки. Спирам да се обяснявам.Даже вярно съм глупава, че въобще започнах!

# 522
  • София
Въобще не става дума за идеални майки и за мен материалът в училище е адски труден. За мен. Нищо не разбирам по Математика, втриса ме само като видя учебника. Минало ми е времето да уча и ако отворя точно Математиката се чувствам още по-глупава.
По БЕЛ също ми се струва трудно, но за едно дете, което учи редовно, не би било никакъв проблем. Ей това е за мен разковничето- редовното учене. А не само за контролни. Дъщеря ми беше болна миналия месец и отсъстваше една седмица. Учеше вкъщи, но специално по Математика като няма кой да и обясни беше ужас. После и отне две седмици да навакса тия няколко часа, благодарение на частните уроци. В училище се препуска по материала със страшна сила.

# 523
Абе как може на възрастен човек с висше образование да му е труден материалът в 6 клас?

# 524
По този въпрос няма как да съм по-съгласна със Сирената... А мързелът - колкото повече го буташ, толкова повече му подхранващ мързела. Кой е умен и кой глупав ще определи животът един ден. В службата никой няма да го толерира...

Общи условия

Активация на акаунт