Уморява ли ви майчинството?

• 75 672
  • 908
  •   1
Отговори
# 645
Защо, ти не обичаш ли тихи часове за себе си?

# 646
  • Куциндрел
На мен най-спокойно ми е сутрин преди работа и преди да събудя детето за градина.  Laughing Laughing Laughing

# 647
Уморява ме хвърчащият старт на деня. Направо съм готова за Гордън Рамзи - мога да готвя за крещящи капризни хора с огромна бързина.

# 648
На нас не ни се е случвало да се събудим преди децата и да се наслаждаваме на тихи моменти. Като ги сложим да спят, тогава е нашето време. Ама ние сме си совички и ни е тамън, само сутрините са тягостни после.

# 649
Аз пък сутрин си пия кафето сама винаги на едно и също място и си чета бг мама Simple Smile В София си имам една сладкарничка, а тук си ходя в една бензиностанция с италианско кафе. Понякога, ако отида в био-сладкарницата си чета и вестник. Вкъщи не мога да пия кафе, имам нужда да излезна и да си го изпия. Съответно хората ме познават и ми се радват. В тази бензиностанция си ходя от много време, сигурно от няколко години, като се появих със сина ми, от другата смяна вече бяха разбрали , че съм идвала с бебето, много му се радват и тн. Общо взето сутринта ми винаги е била свързана с пиене на кафе и моткане.

# 650
И аз обичам сутрин да си пия кафето на тишина и като тръгнат големите на училище и докато стане малката и това правя. За мое голямо щастие моите деца обичат да спят, никога не са ставали в 6 или в 7 дори когато бяха в детската градина.

# 651
Правя си кафе преди всички да са станали, в 6 без 15, трябва да изляза след по-малко от час и го пия на бар плота, за 5 мин. И аз се наслаждавам на тишината, мм става след 1/2 час, децата след като излезем.
Винаги първа съм будна, отнема ми повече време да се приготвя (грим, коса). Уикендите или мм или аз ставаме, зависи какво трябва да се прави ...

# 652

Но повечето събуждания на децата с родителите се получават от съня в една стая.
Ако детето си е в самостоятелна стая от новородено дори и да стане родителя то детето е свикнало и си спи спокойно без да се буди. Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 04:33 от Анонимен

# 653
Това с новороденото в самостоятелна стая не го разбирам изобщо.

# 654
След годината според мен (не новородено) е добре да се отдели в друга стая, но до към 6-ия месец и на мен ми е непонятно.

С годините колкото са по-големи децата става по-лесно. Нашите, ако не ги събуди някой могат да откарат до обяд без да си излизат от стаите, от както са в самостоятелни стаи.

# 655
  • София
Аз по тази тема много клоня към методите на Сирената, но това на база на много помощници - баща, 2 баби, 2 дядовци и 1 бавачка през деня за Малчо. И деца с толкова голяма възрастова разлика, че с повече фантазия двете ми големи дъщери могат да минат за майки на най-малкия. Така наистина имам време и за себе си, и за хобита, и за почивка, без децата да са лишени от внимание, грижи, водене по разни занимания и от помощ в уроците. Че даже и време насаме със съпруга ми успявам да прекарвам. Ако разчитах само на себе си досега да съм луднала.

# 656
  • Куциндрел
Шоуто е като детето пази тишина уикенда, ама е забравило да затвори вратата на хола към коридора.
Резултат - аз се изкашлям и котките започват хорова песен. Joy Joy Joy Joy

# 657
Докато ги кърмих бяхме като скачени съдове - денонощно бяха до мен. После вече си взимах моето си време сама, все пак тия деца и баща имат.  Дали ще си доспя, дали ще ме няма цялата събота или ще изляза по женски... според потребностите ми в момента. Пък дойде момента децата да ни поднасят кафе и закуска в леглото за дълга мързелива уикенд сутрин. Има живот и след децата.

# 658
много помощници - баща, 2 баби, 2 дядовци и 1 бавачка през деня за Малчо.

Това е истината и единствения начин за баланс. Като няма обаче, трябва нещо да даде фира.

# 659
Най-добре за бебето е да спи при майка си. Естествено за родителите е най-добре да си спят самички, само че ако майката кърми това просто няма как да стане. Аз съм доволна, че съм си спала с бебетата, то иначе трябваше да снова между стаите постоянно. Сега се опитвам да спя в друга стая, само че малкото се отива постоянно и крещи да го завивам. В чувала не ще, та обмисля да купя такъв с крачоли, че да не го ограничава.

Общи условия

Активация на акаунт