Уморява ли ви майчинството?

• 74 586
  • 908
  •   1
Отговори
# 825
На мен вече ми идва в повече това постоянно мрънкане тук, също търсенето на потенциални заплахи за майчиното спокойствие във всяко детско желание и виждането на апокалипсис във всички активности извън обявения за безопасен списък, в който са рисуване с цветни моливи, редене на меки кубчета и комуникация с Алекса. Майчинството е уморително понякога, да. За тези, които не могат, не искат или нямат време да го изтърпят, човечеството е измислило яслите, градините, бавачките, бабите.

А, не съм съгласна с това за яслите и градините. Има си начини детето да се гледа у дома и да е хармоничен член на общността, а не мацаща с бои суперзвезда.

Просто майчинството може да е ОК, но имаме нова дефиниция за детството и стандартите. Махалото се е залюляло от едната крайност в другата. "Гледане на деца" в миналите десетилетия е било по-скоро с цел дисциплина и добро поведение. Сега на пиедестал е креативността, ако ще иначе да са непоносими чудовища. Ще я видим тая креативност, като пораснат.

То между другото и детството вече е станало уморително, наоколо гледам дечица с такива сенки под очите, все едно работят на три смени.

Аз съм виждала снимка на детенце, играещо с кинетичен пясък върху стъклена масичка, а отдолу- дългокосмест килим в светъл цвят. Тая майка или е мазохист, или това е била първата и последна игра на детето с кинетичен пясък.

# 826
  • Куциндрел
Единственото, което ме спира да купя кинетичен пясък, са котките.

# 827
  • София
Несериозно е това проучване, то ние с теб трябва да сме вече умрели или поне сбръчкани като 70-годишни:)
Аз ти "водя" с едни 20на години, излиза, че "телесно" съм на 85+.

# 828
Според мен ако не бяха децата, щяхме да сме безсмъртни и вечно млади:) то аз се чудя що съм уморена, а то е щото биологично съм на прага на смъртта буквално:)

Не ме слушайте мен, направете ми напук, купете троен мега-пак кинетичен пясък, защото сте добри майки:) и му дайте да играе на белия килим до белия диван, следейки го зорко и съдействайки за чистичка и спретната игра. После ми се обадете как е минало:)

# 829
  • Куциндрел
Хареса ми тази реклама.

Без глутен. Joy Joy Joy Joy
Тази фраза вече се използва като Добър ден.

# 830
Абсолютно подвеждаща реклама. То се вижда, че между монтираните кадри са забърсвали. А и друго е да играе внимателен възрастен, друго е деца на 2 и 3. Нищо де, купи си го и гледай как ще се набъка навсякъде. Това си е пясък. И да, след час игра ще е пълен с косми, бактерии и прах.

# 831
Момичета, жени, баби (според броя на родените деца): никога не си причинявайте това нещо (кинетичния песък) вкъщи, освен ако не сте  готови до безпаментност да чистите.

Аз съм от лежерните родители, които не изпадат в паника от паднали на пода спагети или нацапана маса с водни бои; нямам нищо против да има 20 колички, вместо 2 само с мотива, че ще  ми е по-лесно и няма да не се налага да внимавам къде стъпвам, ако детето играе. Обаче емпирично се доказа, че 600 г кинетичен пясък могат успешно да покрият 90 кв. метра апартамент (по-скоро си представете 3Д изображението им, не ми се смята колко кубика са) и да има следи от него дори на 4-тото чистене.

# 832
Мен ме уморява само да го гледам този кинетичен пясък на тази масичка. Но бих го взела за двора. Там имаме обикновен малък детски пясъчник на сянка, който благославям всеки пък като се сетя как ми спаси лятото между 1 и 2 годишна възраст. По бански в пясъчника убиваше минимум час, докато си пиех охлаждаща напитка по избор, после само един маркуч и хавлия преди да си влезем. Въобще, дворното отглеждане на едно дете сравнено с апартаментно си е бая по-леко, във всички сезони има вариант лесно да се утрепат 2 часа, особено като почне да мрънка, а на мен не ми се излиза от пантофите.

# 833
явно децата като кученцата е по-хуманно да се гледат на двора.

# 834
  • София
Е, правят се в контролирана среда тия работи. Постила се мушамичка, на детето му се обяснява и напомня по време на играта да не излиза извън нея, ако е тодлър, се връзва в столчето за хранене за по-сигурно, пък после кеф ти водни боички, кеф ти плей до, кинетичен пясък... И за час, два забравяш, че имаш дете.

Вие искате да хвърлите нещо на тия деца, да ги зарежете напълно безнадзорни за 3 часа и да не си мръднете пръста за нищо. Няма как да стане.

# 835
Ами това е, едно от нещата, които уморяват: хем детето да е занимавано, хем домът да е под конец. А с кинетичен пясък, ако ще да бдиш до децата с кърпа, пак ще го разнесат и омесят. И, разбира се, как точно става това да ги гледаш какво правят и да се опиташ да сготвиш прясна храна. Зад гърба ти ще сътворят Пустинята Сахара из цялата стая. И после ще имаш купчина пясък,смесена с прах и косми и бактерии.

Разбира се, подът на ССФ е чист и може да се яде от него, а децата й са толкова сръчни, че могат да играят с розов кинетичен пясък над бял килим, докато тя прави тристепенно меню и след тях да няма и прашинка:)

Помня веднъж как им постлах мушамичка на малката масичка да си играят с боички. Колкото и да контролирах, накрая всичко изглеждаше като сцена от сериала Декстър - представете си изцапана с червена боя завеса за душ:) та не става и с мушамичка, защото ще искат да играят с нея, да я влачат...и тогава трябва да отнемеш всички играчки.

А, да, забравих, има деца, за които опит за връзване в столчето предизвиква сцена от филма Заклинателят.

Боичките също са временно отнети, защото малката лапа четките и рисува по себе си.

# 836
Да, точно, децата като кученцата на двора. На синджир и от време на време и мятам един сух комат от горния етаж.

Що за глупост? При положение, че имам половин декар двор с райграс и дървета, да си направя хола на Монтесори ясла ли,  набумкан с листа, жълъди и пясък, че да е по правилата?

# 837
Виждала съм снимки на внесен в хола мъх.

# 838
Ами това вече си е само-създаване на измислени приблеми. Защо детето не е заведено при мъха?

# 839
ама, чакай елена, аз съм гледана на двор, с умиление го казвам. Беше си много яко, много братовчеди растяхме заедно , и изобщо много хора в една къща, никой не беше свръхизморен на никого не му беше досадно, общо взето само смях и глъчка. а децата си бяхме волни птички, от калта не сме излизали (освен аз, защото трябваше да ходя на кънки и балет).  родителките ни си бяха и те заедно, не са се мегапреставали с надзора. но и много чисто не беше в къщата. през живота си не бях и чувала за такъв пясък...

Общи условия

Активация на акаунт