Уморява ли ви майчинството?

• 74 593
  • 908
  •   2
Отговори
# 810
Всичко винаги опира и до лична индивидуалност. Всъщност аз самата не съм бъбрива, нито обичам да си губя времето в празни приказки. Досаждат ми хора, чиято невроза избива в бълване без филтър. Мъжът ми пък е страшно резервиран в обществото, до степен, че една бегла позната дълго време си е мислела, че е глухоням Wink. Но нямам никакъв проблем да си изказвам мнението категорично или да се чувствам уверена и равностойна в комуникацията. А особено като тийн бях доста неразговорлива. Нямам търпение да видя какво ще стане дотогава у нас Wink.

# 811
Всичко винаги опира и до лична индивидуалност. Всъщност аз самата не съм бъбрива, нито обичам да си губя времето в празни приказки. Досаждат ми хора, чиято невроза избива в бълване без филтър. Мъжът ми пък е страшно резервиран в обществото, до степен, че една бегла позната дълго време си е мислела, че е глухоням Wink. Но нямам никакъв проблем да си изказвам мнението категорично или да се чувствам уверена и равностойна в комуникацията. А особено като тийн бях доста неразговорлива. Нямам търпение да видя какво ще стане дотогава у нас Wink.

ами зависи от характера, разбира се. Но все пак, аз искрено се радвам, че в семейството ми сме били на една вълна и  сме изградили хубава връзка по абсолютно естествен начин,  без дана някого да му  е било досадно да слуша нашите идеи и възгледи. Все повече оценявам майка си като майка,  надявам се и за сестра ми да важи същото. Аз лично съм силен екстроверт, а мъжът ми е доста интровертен. Бебенцето засега е много общително, но не споделя много Simple Smile

# 812
На мен майчинството не ми пречи. Обожавам всеки един миг прекаран със синът ми и понеже сама си го отглеждам до момента, имаме силна емоционална връзка помежду си. Сега вече когато срещнах кандидат тате 2 и съм в очакване на второто си дете, гледам да му разказвам какво се случва и не му спестявам истината, а на него му е интересно.
В далечината 2009 година когато станах майка, всички ми се оплакваха и разправяха колко било трудно да гледаш дете, но аз така и не срещнах трудности. Явно всичко си зависи от спокойствието и непукизма на всеки родител. Докато едни се нервят на материалните загуби и щети причинени от детето, за мен това е нищо и лесно бива заменено. Опитвала съм се да си представя какво би било ако ми го няма детето и изпадам в ужас. Имало е моменти, в които дори съм сънувала как нещо лошо се случва с него и когато се събудя, винаги съм бягала да го проверя дали е добре.

# 813
  • София
 Самото майчинство като такова не знам дали уморява, но това което уморява не, ами направо състарява са безброй многото непредвидими ситуации свързани с него. Има дни, когато ти се реве от безсилие за наглед дребни неща, които обаче ти объркват деня от началото.
 Пресен пример: тръгвам да водя децата на английски и да заминавам на работа. Да, ама по пътя едното се олива с вода, защото забравило да си завинти капачката на шишето. Айде обратно за преобличане. Вчера в училище рисували с темперни бои и двамата ми се връщат омазани до ушите включително и дрехите. Защо госпожата не им е обяснила как да работят без да се окъкат не знам, явно защото не е неин проблем. Впрочем всички били така, не само моите. Днес пък на въпросния английски трябваше да носим течен шоколад и мед да украсявали палачинки. Не ми се мисли в какъв вид ще ги заваря довечера. Изобщо, когато и малкото ти свободно време за себе си се ияжда от такива глупости се чувстваш ужасно безсилна. И вместо да отида на фитнес или да тичам трябва да пера омазани с темперни бои дрехи.
Още по-лошо е когато си на работа затънал в задачи да ти звънне някое дете с "Лошо ми е, вземи ме." Тая игра я играя вече няколко месеца откакто работя на пълен работен ден и не знам до кога ще издържа. Помощ нямам никаква.

# 814
А знаеш ли кое е най-лошото? Че възрастните наоколо като че ли приемат това за норма. Децата да се "забавляват и развиват", а какви гнусотии ще сътворят - ааа, лесно се мама не става. Ама да ги питаш едно време техните родители дали са допускали толкова развиващо-образователно омазване...силно ме съмнява.

И сега като произведем едни художници от Микеланджело нагоре и едни англоговорящи, дето с тия палачинки ще скрият топката на Шекспир и Марлоу...

# 815
ами да, какво се мацат тия деца, нека стоят в ъгъла тихичко, за да не пречат на мама, няма какво да се развиват толкова, микеланджело няма да стават. какво са се разбъбрили и разфилософствали. и английски ще ми учат. това само ще им пречи на рутинната работа вбъдеще. Момичетата трябва да се женят така и така до 22 години, защото цената им пада, мъжете няма да ги искат. До 30 да са си родили децата. няма за какво да се пънат с "развитие" и прочее глупости.  момченцето и то какво толкова има да се занимава...бутаните деца много го закъсват на трудовия пазар (за касиери). Ако  нещо не разбира, значи толкова си може...това му е съдбата.

Второто дете ми е гадно, мразя го, защото е капризно, първото поне е момченце, а третото , макар и момиченце, поне не изисква нищо от мен.

# 816
Не че нещо, но има доста игри и занимавки, които не правят катастрофи и купчини боклук. То си е и вид възпитание.

Моите деца учат английски. И аз им говоря на английски.

Хайде не чети злонамерено. Това са си нормални неща, просто съвременното родителство е станало леко ненормално.

# 817
  • София
 Факт е, че за повечето хора такива непредвидени ситуации не са кой знае какъв проблем. Все се намира някоя баба или дядо стоящи на стендбай за разни евентуалности. Пък и има кой да те ожали, че и ти си човек и имаш право на лично време и свобода. Когато нямаш обаче, понякога може да ти дойде свръх.
 Иначе мойте деца не са от недоразвитите, но няма да навлизам в тази тема сега. Просто наистина в днешно време сме толкова центрирани върху децата и техния кеф, че понякога забравяме, че и ние сме хора, което не е полезно нито за тях нито за нас.

# 818
Сирена, добре де, извинявай.

# 819
Аз с едно дете бях лежерна майка, сега имам доста по-строги изисквания. Да, весело е едно детенце да гваца в бои, да пише в захар или да играе с брашно. Може даже в Инстаграм да си го пуснеш. С 2 и нагоре ще има обаче захар и брашно и по тавана, и няма да ти се получи телегенично домашното Монтесори (по истински случай).

Та така, трябва да има здрав разум, не може да си заринеш къщата в кинетичен пясък, само защото пише, че бил полезен за сензорното и не знам какво развитие.

А иначе има проучвания, при които деца с достъп до много занимания накрая нямат високи резултати в живота. Защото са свикнали да скачат от едно интересно на друго и им липсва основната способност, с която се правят пари: да копаеш в една област, дори когато стане трудно, докато откриеш златна жила.

# 820
  • София
https://www.mydomaine.com/motherhood-aging-study--5a95dd12e298e
 Според цитираното в горния линк проучване, всяко майчинство състарява с 11 години тялото на жената (съкращавайки теломерите). Основен принос има стресът Simple Smile  при гледане на децата...

# 821
На мен вече ми идва в повече това постоянно мрънкане тук, също търсенето на потенциални заплахи за майчиното спокойствие във всяко детско желание и виждането на апокалипсис във всички активности извън обявения за безопасен списък, в който са рисуване с цветни моливи, редене на меки кубчета и комуникация с Алекса. Майчинството е уморително понякога, да. За тези, които не могат, не искат или нямат време да го изтърпят, човечеството е измислило яслите, градините, бавачките, бабите.

# 822
Несериозно е това проучване, то ние с теб трябва да сме вече умрели или поне сбръчкани като 70-годишни:)

# 823
Цитат
Та така, трябва да има здрав разум, не може да си заринеш къщата в кинетичен пясък, само защото пише, че бил полезен за сензорното и не знам какво развитие.

Ако не ме беше срам, щях да постна снимка от игра с кинетичен пясък вкъщи. Оказа се не съвсем това, което очаквах. Освен на моето, купих такъв пясък на още 8 деца! Както каза ММ: И какво сега, още 8 майки те мразят?"

П.П. Изморява ме, изморява ме недоспиването и постоянният страх какво се случва с детето, здраво ли е, в кой момент точно ще се разболее и до кога ще ме търпят на работа с честите ми отсъствия.

# 824
  • София
Нещо не просто уморително, а направо изтощително: Последното дете, което излиза от училище, да е твоето. Да висиш 40 мин. да чакаш госпожата по танци да благоволи да пусне клетите деца на клетите им родители. И това в 19 ч., след като клетото дете е вече 11 часа в училище.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт