Уморява ли ви майчинството?

• 74 597
  • 908
  •   1
Отговори
# 840
Ми де да знам, може да се прекалява с идеята за "контролирана среда" - всичко да е в кутийи, на масички, на мушамички и килимчета, а детето- чучнато и вързано, а мама над главата да дирижра правилно ли пипа.

# 841
  • София
На двор си е яко, най-малкото, защото не се налага да оправяш, обличаш, извеждаш деца и себе си. Ама като нямаш къща или опцията е само лятото на някоя селска къща, трябва да измисляш и атракциони на закрито.

Не че на двора не трябва да дебнеш дали всички са с шапки, да не ядат пръст, да не се мятат в басейна... 

# 842
Човек, който си е внесъл сам мъх и го е дал на дете под 2-3 години, си е отнел правата да се оплаква за каквато и да била умора покрай отглеждането на въпросното дете.

# 843
Да, но придобива правото да начуква канчето на майки, които не си занимават децата с мъх, а с какво беше, а, да, само меки кубчета и Алекса.

# 844
Ама кой казва, че кинетичният пясък осигурява 3 часа спокойствие? Седиш с него и играеш (моят опит е с 2-3 годишни деца), щото то самО трудно прави формичките.  Само като искам да работя вадя водните бои и не се интересувам какво прави, а и то не ме закача, щото е омазало всичко и се страхува, че ако го видя, може да прибера боите.

# 845
  • София
Ако проучването беше вярно, сега щях да се чувствам и да изглеждам поне на 88. Е, не е така. Външно си изглеждам на около 40, по дух съм набор на големите щерки, а вчера бях на гинеколог, който се опитваше да ме убеди, че имам яйчници на 15-годишна и хич да не се надявам скоро на менопауза.
И днес се изморих от децата, без да са наоколо. Съпругът ми е цял ден в съда и аз се подлъгах да не ходя в кантората. Момичетата са коя на училище, коя на курс, коя на рожден ден, а Малчо е при едната баба. Вместо да си легна, направих колосалната грешка да се хвана да пера чаршафи и да подреждам едновременно двете детски стаи. Още не съм свършила, а скоро всички ще започнат да се прибират и аз съвсем ще откача, защото от умора ме заболя главата и ми се повдига. И до довечера има толкова много часове...
Никой не ми е виновен. Трябваше утре да ги впрегна всички. Оплаках се!

# 846
Хиперболизираната представа за ССФ на Сирената и идиотските примери, които се опитва да налага като идея за масовката,  ме кара да се замислям каква благодат е нормалността в реала.

Дворът е много ценен при наличие на малки деца. Проимахме двор в момент, в който бях с 4-годишно, 2-годишно и 8-месечен корем. Родих се! Двор като слънце. Половин декар трева, заобиколен с висок жив плет, голям чадър, пясъчник , компостер, цветна градинка и черешово дърво. От балкона на апартамента ни се излизаше директно в градината. С децата прекарвахме часове навън в какви ли не занимавки, беше златно време.

# 847
Все пак и децата са различни. На моя му давам на стъклената холна маса точно / без килим все пак/кинетичен пясък, темперни бои, желета разни, пластилини и вода / не едновременно /  и пораженията са минимални. Не разнася и си играе на масата. Позабърша масата и ламината после за пет минути.

# 848
  • Куциндрел
Мен ме уморява само да го гледам този кинетичен пясък на тази масичка. Но бих го взела за двора. Там имаме обикновен малък детски пясъчник на сянка, който благославям всеки пък като се сетя как ми спаси лятото между 1 и 2 годишна възраст. По бански в пясъчника убиваше минимум час, докато си пиех охлаждаща напитка по избор, после само един маркуч и хавлия преди да си влезем. Въобще, дворното отглеждане на едно дете сравнено с апартаментно си е бая по-леко, във всички сезони има вариант лесно да се утрепат 2 часа, особено като почне да мрънка, а на мен не ми се излиза от пантофите.
Това е щото по американско нямате котки да ви цъкат по пясъчниците.  Joy Joy Joy Joy
Ох, на мен също ми харесва кинетичният пясък, ама някакси ме ужасява мисълта - котешко дупе с кинетичен пясък.  Mr. Green

# 849
Ама той пясъчника ми е с капак Simple Smile Имаме си и котки, зайци, опосуми и костенурка дето редовно преминават през двора!

# 850
Да, но придобива правото да начуква канчето на майки, които не си занимават децата с мъх, а с какво беше, а, да, само меки кубчета и Алекса.
Да се включвам ли или да си замълча?
Голяма драма този кинетичен пясък. Аз говоря за научаване на детето за света отвън и колко трудно е когато поотрасват, а вие кинетичен пясък и бърсане и цапане.

# 851
  • Куциндрел
Виждала съм снимки на внесен в хола мъх.
Малии, сериозно?  Joy Joy Joy

# 852
Бях се засилила да купувам кинетичен пясък, но като чета за опита ви с него май няма да бързам. Наистина лятото, някъде на открито звучи добре..

# 853
  • Куциндрел
Ама той пясъчника ми е с капак Simple Smile Имаме си и котки, зайци, опосуми и костенурка дето редовно преминават през двора!
Ауу, искам да ти дода на гости. Еноти имате ли или да питам Контесата?

# 854
Значи, като прочетох за пясъчника и първото, за което помислих бяха котките и техните набези Joy Ама ме досрамя да питам как си решават проблемите там Joy

Общи условия

Активация на акаунт