В момента чета... 57

• 86 015
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Снощи си взех  "В дворците на Кносос" на Казандзакис.
Някой път имам нужда от такова почти детско четиво.

# 391
На около 2/3 съм от "Невидимият пазител". Страшно ми допада тази смес от реалност и мистика, а също и леките погледи назад към детството на Амая. Атмосферата на самата  книга е особена, не съвсем типична за криминален роман, а и понеже за първи път чета нещо за тази част от Испания, ми е още по-интересно. Имам и някои предположения за убиеца, по-скоро интуитиввни, отколкото логични, ще видим дали ще са верни.
Има, за мен, само един недостатък. Може да се дължи и на форматирането, чета я електронно. Например, действието се развива в някоя къща и изведнъж, в следващия абзац, се премества, примерно, в полицейското управление. Някак неочаквано ми идват тези скокове, но може в книжното тяло да има оставено повече място преди тези абзаци, не знам.

# 392
  • София
Миж, Адамант, с тая маймуна значи така ме съблазнявате! Ще я чета в най-скоро време Simple Smile. Понеже знам, че имам от кой да я заема, в неделната ми разходка до книжарницата избрах "Хала" вместо романа на Баркър.
Между другото, едва стотина страници съм прочела от "Хала", но усетих стреличка в сърцето и май ще се харесаме с автора.

# 393
  • София
Хахаха, Венка Heart Много е добра, Маймуната няма майтап!  Wink Направо ти отвява мозъка Stuck Out Tongue Winking Eye
Адамант, радвам се да те "видя" Simple Smile И аз я оприличих в началото на романите на Картър, но мисля, че е класи над него в извратеността си, която тук е някак хем по-рафинирана, хем по-жестока.
Опитвам се да си спомня на кой Панаир дамата на щанда на "Плеяда" ми я препоръчваше.... Дали на миналогодишния пролетен или на Коледния? Тогава подходих с недоверие и не я взех, въпреки суперлативите на жената.

ston, не съм забелязала някакви странни скокове в трилогията, но я четох на хартия. Преполових третата част. Със сигурност ще ми е едно от заглавията за Книга на 2018 Simple Smile

# 394
  • Belgium

В момента чета "Зимна лудост" на Лулу Тейлър - почивка от кримките. Съвсем на първите страници съм, нищо не мога да кажа още. Някой чел ли я е?

Adamant, аз съм я чела доста отдавна. Нямам абсолютно никакъв спомен за какво ставаше дума в книгата, но пък ми беше харесала Simple Smile

Венка, "Хала" е много хубава книга. Най-добрата след Майкъл Шейбон, която прочетох миналата година

# 395
  • София
Прочетох една след друга първите три книги от поредицата за Инспектор Конрад Сейер на Карин Фосум. Несравними са с Несбьо, дори с Лекберг , но горе-долу стават. А и забелязвам известна градация - втората е по-добра от първата, надявам се и в следващите части да е така.
Започнах "И дъхът стана въздух" на Пол Каланити.

# 396
  • София
О, доста добре еволюира Фосум в сравнение с първите си книги, не се отказвайте от нея! Ако не се лъжа, Несбьо беше казал в едно интервю,че тя му е любимата писателка. Не знам дали не е реверанс, но наистина е добра в своя си ресор - по-дълбоко психологическо вглеждане, недоизказани неща, оставяне на развръзката на читателя и т.н. Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 14:33 от Happy Mijjj ツ

# 397
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...

https://chitanka.info/book/5658-ako-iskash-da-si-legnesh-s-men-sgotvi-mi

# 398
Аз се отказах от Фосум след "Окото на Ева" - единствената нейна книга, която съм чела. Ще я пробвам пак, щом е любимка на Несбьо. Simple Smile

# 399
  • София
Мдааа, редовното пиене на Гинко си казва думата - правилно помня Sunglasses

https://www.goodreads.com/questions/1060188-who-are-your-favorite-crime-authors

# 400
  • USA, Steak State
Как ме съблазнявата с тази маймуна... Но няма как ще трябва да изчакам да я качат някъде в електронен формат та да я прочета.

# 401
Довърших си снощи "Невидимият пазител". Оказах се права в предположенията си за убиеца, но това не намали удоволствието ми от книгата. В цялата история имаше само един момент, който ми беше нереален и в който не повярвах, но понеже беше встрани от основния сюжет, не му обърнах особено внимание.
Чудех се дали да си дам почивка от долината на Бастан, но в крайна сметка не издържах и подкарах и втората книга. Ще продължа да бродя в страната на баските.

# 402
  • Sofia
Чета от вчера "Спящите красавици" на Кинг. Дали защото още съм в началото и ни въвежда в света на градчето с неговите обитатели, обаче ми е леееко скучно. А пък съм му сериозна фенка. И малко ми напомня като атмосфера на "Под купола".

# 403
  • София
И на мен ми напомняше "Под купола", до известна степен и "Зеленият път". В моите очи "Спящите красавици" е по-добра от "Под купола", повече ми хареса.

# 404
  • София
"Окото на Ева" е  най-слабата от трите, които прочетох. Втората е значително по-добра. Може би наистина Несбьо ми е вдигнал доста високо летвата. Със сигурност е надминал любимата си авторка Nerd . Иначе историите са интересни, но го няма това "обсебване", което предизвиква Несбьо у мен - да мисля само за книгата и как постоянно да чета, пренебрегвам къщната работа и домашните, само и само да чета Smile.

Общи условия

Активация на акаунт