В момента чета... 57

• 86 278
  • 743
  •   1
Отговори
# 135

Утро - много ме развесели коментара ти, тъкмо мислех точно с нея да подхвана автора, но май ще е с друга книга.

Angel_Dust, определено ще сбъркаш, ако това е първата книга от Малерман, която искаш да прочетеш!

Другите две обаче са сносни. Аз затова и се точих на това Червено пиано, но е било напразно... 
Въпреки че направо не намирам обяснение - като за трета книга би трябвало да градират нещата.  newsm78

# 136
  • София
Аз лека полека напредвам със "Славея" на Кристин Хана. Много драма се очертава, а не съм сигурна дали ми допада, нещо съм станала коравосърдечна Rolling Eyes.

# 137
  • София

Бърди - Разбира се, като със всичко останало Simple Smile

Утро - мерси, значи някоя от другите две ще е със сигурност, когато стигна до него.

# 138
  • Belgium
Аз лека полека напредвам със "Славея" на Кристин Хана. Много драма се очертава, а не съм сигурна дали ми допада, нещо съм станала коравосърдечна Rolling Eyes.

Добре дошла в моя отбор, Венка Smiley

# 139
Докато чета (или май по-скоро не чета) "Чернобилска молитва", която ми идва много тежка и имам нужда да се разнообразявам, прочетох "Писмо до сестра ми". Абсолютна боза, пълна с клишета. Не знам защо я прочетох, сигурно защото съм инат.

# 140
  • София
Добре заварила Sweat Smile!
Напоследък в голяма част от книгите, които четох, ВСВ беше ако не основна линия в сюжета, то поне фон. Но и в "Невероятните приключения на Кавалиър и Клей", и в "Младите лъвове, и в "Мюнхен" ситуацията беше много по-различна. Доста по-интересно бяха представени нещата, по-сериозно, по-дълбоко.
В "Славея" определено не ги усещам така, въпреки всичката драма, която предусещам, че предстои. Но все пак май ще я дочета, за да видя в крайна сметка така ли ще продължи до самия финал.

# 141
  • Belgium
А, Венка, не всеки може да напише нещо смислено, посветено на ВСВ, въпреки че много автори смятат, че темата е достатъчно благодатна и правят упражнения върху нея Simple Smile

Харис, Шейбон и Шоу са класа. "Славея" е доста захаросанко и посредствено написан четиво, неслучайно го издават "Ибис" Simple Smile Ако знаех, че ще я четеш, щях да ти кажа да занижиш очакванията.

# 142
  • София
А, Венка, не всеки може да напише нещо смислено, посветено на ВСВ, въпреки че много автори смятат, че темата е достатъчно благодатна и правят упражнения върху нея Simple Smile

Харис, Шейбон и Шоу са класа. "Славея" е доста захаросанко и посредствено написан четиво, неслучайно го издават "Ибис" Simple Smile Ако знаех, че ще я четеш, щях да ти кажа да занижиш очакванията.
Аз хич нямах високи. Очаквах, че ще е от типичните дамски драматични романи. По-скоро се хващам как ставам цинична понякога. Например Балтиморовите си ги понесох съвсем ОК с всичките им семейни драми, а в "Славея" почвам да се дразня, че и да злобарствам, а не съм такъв човек:
Действието се развива във Франция, войната, съпротивата... един немец говори лош френски, а на мен в главата ми са образите от сериала "Ало, ало" Thinking.

# 143
  • около Варна
Започнах " Онова, което не ме убива" и съм доволна,  че пак се съм с любимите си герои. Стилът на автора до тук по нищо не се различава от този на Ларшон, ако не знаех, че различни хора са писали, нямаше да разбера. Но... още съм в началото, надявам се да не си променя мнението до края.

# 144
  • Belgium
Хахахахах Wink

Венка, ти не би могла да "злобарстваш" и да поискаш. Няма нищо лошо в това, че едно не съвсем добре написано четиво те дразни на моменти Simple Smile

Аз пък да се похваля снощи най-после Пинчън ми потръгна. Минах средата - ура! Grinning

# 145
  • София
А на мен не ми върви особено добре книгата, която чета на Фани Флаг... Не очаквах, но факт. Май ще взема да прочета някоя друга книга преди нея. Трябва си настройка.

От друга страна "Момиче на пружина" ми върви бързо и ми е ок. Видях, че отзивите са в двете крайности за тая книга, но не съм ги прочела, тъй като искам първо да завърша книгата. Не разбирам нито едните, нито другите. За мен нещата са по средата.

# 146
utro77, ти си вторият човек, който ме отказва от "Червеното пиано" на Джош Малерман. Може някой ден да склоня да ѝ дам шанс, но то се е видяло, че няма да е скоро.
Angel_Dust, отзивите за "Къщата на езерното дъно" също са главно отрицателни, така че не тръгвай с голямата кошница.
Лу, радвам се, че Пинчън е потръгнал. Дано в крайна сметка я харесаш.

Е, не... този ми ти Славей е с рейтинг 4.55 в Goodreads #Crazy

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 18:24 от Балкай Бартокомляс

# 147
  • София
Балкай Бартокомляс - аз последно време съм в такова странно състояние относно книгите и четенето, че гледам към нищо да не подхождам с прекалено голяма кошница.

# 148
Лу, Вени, и аз се присъединявам към вашия отбор. В началото ми тръгна добре "Славея", но от един момент нататък почти изгубих желание да я чета. Ще я довърша, защото все пак ми е любопитно какво ще се случи, а и не е толкова зле, че да я зарежа. Чела съм много добри книги за войната, тази бих я нарекла средна хубост. Simple Smile Имаше един страшно нелеп момент в книгата, който ме подразни много и дори само заради него няма да я оценя високо. Съвсем дребен детайл, но аз се дразня, когато нещо не е доизпипано.

# 149
  • София
System, сподели този момент в спойлер, ако ти се занимава. Аз много често се дразня от разни дребни подробности, които сигурно никой друг не вижда и които може и да ги няма, а да са само в моите очи.

Общи условия

Активация на акаунт