В момента чета... 57

• 85 962
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз малко на всяка манджа мерудия да вметна колко бях потресена от глаголното време "беше била" , на няколко пъти използвано в романа на Кинг "Спящите красавици" на "Плеяда".
Направо "бях била" потресена Joy

# 571
  • Майничка
Минало предварително време на изявително наклонение.

# 572
  • Belgium
"Спящите красавици" е на Бард. Hands V

# 573
  • София

"Тя беше била красива."
Не знам...срам, не срам, аз за първи път го чувам това време. Явно съм отсъствала този час Blush

Да, на "Бард", Лу, сори Simple Smile

# 574
  • Чукарландия

"Тя беше била красива."
Не знам...срам, не срам, аз за първи път го чувам това време. Явно съм отсъствала този час Blush

За пръв път и аз чувам такъв изказ?!? Shocked

Завършвам "Момчешки живот", много ми хареса, върна ме в детството, малко носталгично - за местата където сме били като деца и преживяванията, които сме имали и които никога няма да се повторят...

Сега се чудя какво да подхвана - Дона Тарт (първа среща с писателката), Маргарет Мацантини (също първа среща), Херман Кох (Вила с басейн) или Бакман (Бааба праща поздрави и се извинява)? Rolling Eyes

Ако се спра на Тарт или Мацантини с коя от книгите им да започна? По реда на издаване не е ли най-добре? Hug

# 575
  • Майничка
"Тя беше била красавица в младостта си, но сега, на 50 години, беше просто глиган с анцуг."

# 576
  • София
След третата на Редондо съм склонна малко да занижа - предвидим сюжет вече и повтаря много. Това не променя факта, че трилогията ми достави голямо удоволствие, но много въпроси останаха с отворен край (и не с цел лична интерпретация, а като пропуски), както и че се повтаря, част от нещата са като да е правила копи пейст на себе си.

После минах Артемида на Анди Уеър. Чудесно sci-fi, но пак е с висок пик в началото и после отива към баналност. Във всеки случай отдавна не бях чела класическа научна фантастика, така че ми беше приятно, а и е лекичка (каквото и да значи това точно). Не съм чела Марсианецът и не мога да сравнявам.

Великолепно, да не кажа едно от най-любимите ми вече, откритие - Жозе Сарамаго и "Слепота". Толкова може да се разсъждава, че чак е плашещо. Гледах после филма, не струва, но не щото не е уловил разказа, а просто щото е посредствен Simple Smile Сега съм в началото на Проглеждане, пак Сарамаго. Само допълвам, че на пръв поглед стилът му е леко тегав "поток на мисълта", но никак не е затормозяващ. Или поне за мен не беше,.

# 577
  • Майничка
"Възпоменание за манастира" на Сарамагу ми е в топ 10 на любимите книги.

# 578
  • София
После минах Артемида на Анди Уеър. Чудесно sci-fi, но пак е с висок пик в началото и после отива към баналност. Във всеки случай отдавна не бях чела класическа научна фантастика, така че ми беше приятно, а и е лекичка (каквото и да значи това точно). Не съм чела Марсианецът и не мога да сравнявам.
О, ако "Артемида" ти е допаднала, прочети и "Марсианецът". Много забавен фантастичен роман е (поне за мен беше такъв).

# 579
  • София
Вени, ще ще. Да, забавен е.
Gargamela, планирам да му изчета де що има. Това лято може да редувам с Дона Тарт, която след Малкия приятел си пазя за разложените топли дни (без да имам ясно обяснение за това си решение).

# 580
Извинявайте, но коя е втората книга от трилогията на Редондо?

# 581
Зовът на костите.

# 582
А в третата книга на Редондо разплита ли се цялата история? Втората ми стоеше незавършена. Не ми стана ясно какви да мотивите на престъпника, нито защо има зъб точно на Амая. Въобще, уж завършен случай, но предизвика в мен повече въпроси отколкото даде отговори.

И като стана дума за филми. Някой тук гледал ли е "Вечерята"? Попаднаха ми трейлъри, изглежда любопитно, но не знам как ще ми се стори след книгата.

# 583
  • София
Завършена е историята до голяма степен, но краят обещава ново начало Simple Smile

# 584
  • София
Завърших Червеното пиано на Джош Малерман, от трите му книги тази ми хареса най-много. Обратно на почти всички мнения, които прочетох за романа.
Общо взето авторът ми допада (без претенции да е някакъв неповторим, уникален,  съвършен, уау и т.н.), ще се надявам да продължават да го превеждат и издавата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт