В момента чета... 57

• 85 683
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Belgium
След трилогията Пайнс, не мога да намеря нещо подходящо за четене. Започвам една, втора, трета... и ги зарязвам Sad

Пробвай "Освен този живот" на Патрик Нес. Има някои паралели като ниво на зарибяване и постепенно разбулване на мистерията с "Пайнс". Същевременно сама по себе си притежава различна и много оригинална идея.

# 631
Не намерих точно тази, но ми хареса Не пускай ножа и я започвам Simple Smile Благодаря много, Лу.

# 632
Приключих с "Девети ноември" на Колийн Хувър и ви я препоръчвам. Страхотна е! Дали скоро ще излезе нещо друго нейно на български?
Набелязала съм си няколко други книги, ама да видим с коя ще започна.

# 633
На мен изключително много ми хареса "Пазителките на гълъбиците". Защо са ти смесени чувствата?
Като сюжет и като стил на писане ми харесва.Обичам историческите теми .
Действието се развива години след Христос и е пълно с разни езически богове и ритуали. До колкото разбирам , явно в този период не е наложено още  християнството. Споменава се и за есеи и вече ми става малко объркващо. Но като оставим настрана тези допълнения книгата е много добре написана и увлекателна.
Flowers Hibiscus
Ако не се лъжа есеите са  в началото на християнството. Поправете ме , ако греша. Обичам такива книги защото ме карат после да ровя в Нета и да обогатявам  културата си.

# 634
Мисля, че т. нар. Свитъци от Мъртво море, които са последно откритите източници на текстове на Стария завет са били техни, но не съм сигурна.

# 635

„Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“
Вирджиния Валехо

# 636
  • Mediterraneo
Книжарничка на острова чета. Добре, че не е голяма като обем, че никак не ми върви. Започнах я след Зимна роза и сигурно затова, не знам. Винаги след хубава книга имам дупка, докато попадна на следваща, която ме кара да я сънувам Simple Smile

# 637

Започнах "Жената в каюта 10" и съм супер-приятно изненадана от книгата и от стила на авторката Рут Уеър Simple Smile
Пише по един много симпатичен начин, наистина се чувствам все едно в роман на Агата Кристи Simple Smile
Ще чета обезателно и първата й книга!

# 638

Започнах "Жената в каюта 10" и съм супер-приятно изненадана от книгата и от стила на авторката Рут Уеър Simple Smile
Пише по един много симпатичен начин, наистина се чувствам все едно в роман на Агата Кристи Simple Smile
Ще чета обезателно и първата й книга!
Първата й книга също е много добра и изпълнена с напрежение от кора до кора, препоръчвам ти я Simple Smile

# 639
  • София
Оооо, записвам си ги за прочит тогава!
По темата чета The Son на Несбьо, както винаги на ниво.

# 640
Най-после открих новата си трилогия - автор Илса Бик с поредицата Пепел. Още съм в началото и не мога да кажа много, но щом ме хвана от сега, ще ми хареса до края Simple Smile Ето линк към поредицата.

# 641
  • София
Може да ви се стори малко инфантилен моят избор, но наскоро случайно попаднах на "Маншон, Полуобувка  и Мъхеста брада", 2 книги, които успяха да ме върнат в детството, назад във времето Heart
Страхотни книги. Едни от любимите ми от детството, заедно с "Братята с лъвски сърца", "Пипи", "Джелсомино в страната на лъжците" и "Приключенията на Лукчо".
Аз приключих "Момичето, което можеше да смята" на Юнас Юнасон. Изключително много ми допадна! Много динамичен сюжет, изпълнен с неочаквани обрати, граничещи с абсурда и въпреки това поне мен не ме издразниха в никой момент. Много различен начин на писане спрямо всичко, което съм чела досега. Чете се много леко и разтоварва. Изпълнена е със свеж хумор. Оцених я с 5/5.
Сега започвам "Бонбонени обувки" на Джоан Харис. Не съм чела Шоколад. Гледала съм филма, дано успея да навържа героите и сюжета.

# 642
Филмът по "Шоколад" се отклонява от книгата, макар че вероятно това няма да ти попречи да прочетеш "Бонбонените обувки" и да им се насладиш. Аз ги харесах много, а също и третата книга - "Праскови за кюрето".

# 643
Тъкмо приключих с "Не пипай тази книга" - някак ми дойде в повече с всичките тия твърдения на автора, с противоречията. Имах други очаквания за нея.

Сега се чудя с какво да продължа.

# 644
  • София
"Четвъртата маймуна" е последният роман, който прочетох. Хубав трилър в традиционен вид, много ми допадна. Какво не ми се понрави - това ще е поредица, но от онези, които са по-тясно свързани. Например романите на Крис Картър и Джефри Дивър човек може да чете общо взето както му попаднат, докато тук ще трябва да се следи хронологията. Да се надяваме, че издателството ще продължи серията на Джонатан Баркър.

Вчера подхванах много импулсивно "Остатъкът от деня" на Казуо Ишигуро и съм направо очарована Blue Heart.

Общи условия

Активация на акаунт