В момента чета... 57

• 85 654
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
...Вчера подхванах много импулсивно "Остатъкът от деня" на Казуо Ишигуро и съм направо очарована Blue Heart.

О, много се радвам, Вени! Страхотен автор е Ишигуро!

# 646
Прочетох първата част на "Пайнс". Много ми хареса, нямам търпение да продължа с другите две (на английски чета), но ми дадоха последната книга на Бакман - "Ние срещу всички", та ще прекъсна поредицата, за да я прочета и да я върна на притежателката ѝ.

# 647
Прочетох първата част на "Пайнс". Много ми хареса, нямам търпение да продължа с другите две (на английски чета), но ми дадоха последната книга на Бакман - "Ние срещу всички", та ще прекъсна поредицата, за да я прочета и да я върна на притежателката ѝ.
Дай отзив за тази на Бакман след като я прочетеш. Чудя се дали да си я купя...не останах доволна от "Човек на име Уве"...

# 648
Ще дам отзив, но имай предвид, че това е продължение на “Бьорнстад”. Ще кажа и дали могат да се четат отделно, но предполагам, че ще има препратки към първата книга, все пак става дума за същото градче, сигурно и героите ще са същите. Ако някой вече я е чел, може да каже.

# 649
  • Wonderland
Прочетох "Зад затворените врати" на Б. А. Парис Много ми хареса. Историята е интересна, динамична, кара те да отгръщаш страница след страница. Въпреки, че глупостта на главната героиня ме дразнеше на моменти изчетох книгата "на един дъх", защото ми беше интересно какво ще се случи накрая. Не ми е точно за 5 звезди, но така я оцених в Goodreads. Смятам да прочета и другата книга на авторката "Срив" в най-скоро време.

Сега чета "Часовниците" на Агата Кристи.

# 650
Имам новина за феновете на Себастиан Бергман - петата книга е озаглавена "Онези, които не го заслужаваха" и излиза на 26 април. Въпрос: това последният роман от поредицата ли е или се очакват други?

# 651
  • Майничка
...Сега чета "Часовниците" на Агата Кристи.

Благодаря, че ми я припомни, ще си я препрочета с кеф със следобедното кафе! Hug

# 652
Охо, с какво нетърпение очаквах петата книга за Бергман! Мисля, че е последна и дано наистина се окаже такава. Харесвам поредицата, но всичко трябва да си има край.

# 653
  • София
Поне в ГР са само 5 книги.... което предполагам не пречи ако авторът се вдъхнови в някакъв момент да напише и друга Wink

# 654
Аз прочетох "Жената от каюта 10" - интересна и динамична, хареса ми! Оценка 4*/5*.

Вчера започнах "Зулейха отваря очи" на Гузел Яхина. Много ми харесва за момента. Една приятелка я беше оприличила на "Оризовата майка", присъединявам се към това мнение.
След Улицкая, тази авторка ми е следващото приятно откритие в съвременната руска литература Simple Smile Дайте и други предложения за руски книги и автори, моля? Simple Smile

# 655
На мен изключително много ми хареса "Пазителките на гълъбиците". Защо са ти смесени чувствата?
http://patepis.com/?p=48616

Хубава е, наистина. Прочетох доста неща за епохата, която е писана и съм в час вече.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 10:42 от МАРИ77

# 656
Филмът по "Шоколад" се отклонява от книгата, макар че вероятно това няма да ти попречи да прочетеш "Бонбонените обувки" и да им се насладиш. Аз ги харесах много, а също и третата книга - "Праскови за кюрето".

Аз прочетох първо " Шоколад " и след това гледах филма. Наистина има много отклонения от книгата, но все пак църквата.......
"Праскови за кюрето" ми хареса най-много , но и "бонбоните" трябва да се прочетат.

# 657
    На мен  не ми хареса "Шоколад" (само заглавието)Smile и се бях отказала от Джоан Харис. Но сега зачетох "Джентълмени и играчи" -интересна ми е и засега непредвидима. Напоследък , поради баналност в сюжета  често зарязвам книги.

# 658
Чета в момента "Прелест" на Мацантини. Подозирам, че интимните подробности ще ми досадят, но все пак сюжетът ми е интересен.

Преди това прочетох "Бухтичка" на Джули Мърфи. С нищо незабележим тийн роман.

"Внезапни улици" на Иванка Могилска. Това ми беше първата българска книга от началото на годината. Бих казала, че беше много добре написан роман, но не успя да ме развълнува. А и историята уж беше интересна. Но понякога думите на авторката бяха толкова красиви, че чак се задъхвах да чета.

И не на последно място и аз да споделя, че "Майсторът на играчки от Краков" е прекрасна книга.

# 659
Здравейте ,
преди няколко години редовно следях и пишех в темата , но по-късно започнах само да Ви шпионирам и да черпя идеи за хубави книги. Сега се престраших отново да пиша и да споделя какво чета напоследък и какво ми е харесало.В момента съм на вълна Луиз Пени и чета Отровни думи . Пристрастих се към тази авторка , тъй като много обичам криминални романи , а Пени е майстор в изграждането на образите на героите.
Харесвам и любовни романи ,а наскоро най- силно впечатление ми направиха книгите на К. Хувър както и Толкова близо до хоризонта на Дж. Кох
Ще се радвам и за напред да мога да споделям книжните си интереси и мнения с Вас Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom

Общи условия

Активация на акаунт