Априлчета 2017 - Тема 8

• 71 672
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
В момента е почти на 11 м. На 10 месеца беше 8 кг и 71 см., така че вашият е бомба Grinning

# 106
И ние бяхме на ДК днес,на 10м. е 9,100кг.,75 см.Бруклин,уау 82 см.?!? Много висок,бе 😄пу-пу
А си мислех,че моето бебе е височко,защото е на половината на мен вече,ама аз съм дребосъчка.
Мечето и той папа по 200 гр. на ядене,че и си суче след хранене 😏 къде го събира всичкото това ядене в това малко стомахче 🙄 после има пълни пампи по 2-3 пъти на ден 😂

# 107
  • София
На тази възраст дори нищо да не качи на тегло за месеца, не би ме притеснило. Важното е да расте нанякъде - кой на широко, кой на високо, важното е да расте 😄

# 108
Мече, и двамата с ММ сме високи, та на кой да се метне  Grinning

# 109
Малкия докопа цигарите и се почерпи с хартия 😣

# 110
Добро утро!
Бейби, явно не можем да ги опазим от всичко ..
Знам, че е обсъждано, но тъй като вървя все назад, да попитам. Взела съм червена леща, знам, че е белена, но трябва ли да я накисвам? Мога ли да сложа лук, вместо праз лук? Съжалявам за тъпите въпроси newsm78 #2gunfire

# 111
  • София
Аз не винаги я кисна. Зависи кога се сетя, че искам да сложа леща. Аз слагам или кромид или зелен лук, праз още не съм. Не са ти тъпи въпросите, аз мисля че няма тъпи въпроси ом се отнася за детето. Simple Smile

# 112
Аз я накисвам за 15-20 минути, докато се сварят зеленчуците. Можеш да сложиш лук. Аз лука го въведох преди праза.

# 113
Благодаря ви!  bouquet Да разбирам ли, че първо се слагат зеленчуците, а накрая лещата? Колко време й трябва да се свари?

# 114
Зависи какви зеленчуци ще слагаш и дали ще слагаш месо. Аз я правя така - слагам едно малко картофче, морковче и чесън на котлона. След като поомекнат добавям лещата и стръкче магданоз. Варя до готовност. Не помня колко минути пишеше на пакета на лещата, но аз я варя повече, защото все ми се струва че не е готова  Grinning  Накрая прибавям малко сварено пилешко или пуешко и зехтин.

# 115
  • София
Лещата, както и всички варива, както и зърнените, е правилно да се накисват от предния ден, след което водата да се изхвърля. Отделят се вредни вещества, на които им забравих името Grinning и затова е добре винаги да ги киснем. Аз, разбира се, в половината случаи забравям, освен с боба, който ако не е накиснат, въобще не го варя, че много бавно става. Ето снощи примерно накиснах елдата за закуска и тази сутрин водата беше като сапунена. Има смисъл, правете го, когато се сетите.
Когато готвя леща, я слагам в студена вода заедно с всички зеленчуци и подправките. Единствено доматите, ако ще слагам, добавям накрая, да не се пресготвят. С месо никога не съм я смесвала, не мисля, че си подхождат две трудно смилаеми храни.

# 116
  • София
Някой дава ли вече чешмяна вода? Мисля да започна, така и така ние пием от чешмата, тук в ок водата...Та се чудех..все пак да събера мнения.

# 117
  • Велико Търново
Аз готвя, правя чай и от време на време вода от чешмата, но ние ползваме Брита и съм по-спокойна. Млякото още го правим с изворна.
Аз тотално ви изгубих, но малкият проходи, вече минава цялата стая сам, вдига ръце напред за баланс, изпълва корема и смело и безотговорно тръгва да се клатушка. Изобщо няма чувство за страх, пада, реве и пак продължава. До преди ден-два се оглеждаше за възрастен наоколо, сега вече и това не търси. Очаквам скоро и кръв да превързвам, толково му е малко пилето, пък толкова много иска да тропа.
А при цялото движение е качил половин килограм и на 10 месеца е 9,500 и 75. Чак се чудя кога успява да ги качи, като на стола за хранене само се върти и дърпа коланите.

# 118
  • София
Давам, силно казано, понеже той течности, вкл. вода, не пие, но с чешмяна правя вече всичко. Откакто последния път като бяхме на почивка, малкият батко му изпи по грешка бебешката вода и нямаше откъде да се снабдя с изворна в момента, хотелът откъснат от цивилизацията, а вечерта наближава - имам само инстантна каша, трябва да я разбъркам с нещо! И с какво, с какво - с чешмяна вода! Нищо му немА и си викам - айде стига толкова пазене Joy
Е, то зависи къде все пак. Ако бяхме в Турция примерно, никога не бих му дала вода от чешмата, че и във Велинград май не бих Grinning Там ли беше скандалът наскоро в уран в питейната вода? Уран ли беше всъщност?

# 119
Белинда,урана във водата е в Хасково,за там поне се разгласи в новините,другаде как е,можем само да гадаем:confused:
Ние вчера се замъкнахме на ваксина сестрата отсъства,ЛЛ не може сама да я постави и отложихме отново.
Бебка отскоро е усвоила да крещи НЕЕЙ,което ще рече не и на място го употребява.ММ се шегува,че ще стане счетоводител,щом първата дума е не.А също крещи с цяло гърло и ДАЙЙЙ и посяга с ръка да взима.Аз я учих да си подаваме в ръка и казвах дай,не очаквах толкова бързо да започне да го крещи:blush:

Общи условия

Активация на акаунт