Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Супер...за мен не е полезна, но за друг би могло ...
Завиждам ви с вашите рибни пазари

# 106
Дези, ако прочетеш Зоната и се вдъхновиш ти предлагам да прочетеш следващите най-важни за мен шедьоври на Сиърс

Благодаря ти много, дръпнах ги и непременно ще ги прочета. bouquet

Leia 2015, кои книжки си взе, ако не е тайна? Кажи за инспирация.

Точно вчера си купих 4 нови книги (а миналия месец 6, голям късмет на книги имам в последно време. И точно правилните книги идват при мен в правилното време Heart Eyes)

Вчерашните са:
"Fat Loss Happens on Monday: Habit-based diet & workout hacks", Josh Hillis with Dan John.
Много невзрачно заглавие, но страхотно попадение. Точно за стратегия и манталитет към храненето се говори, и то от Олимпийски треньори с много сериозно и отговорно, и все пак човешко отношение към планирането и анализа на храненето. Акцентът е върху последователността и дисциплината, които на мен ми липсват. И право куме в очи си казват всичко. Супер доволна съм от покупката. Сега да видя дали ще се науча наистина да си затварям устата на време. Blush

Две на Павел Цацулин- класиката му вече- "Голият воин"(The Naked Warrior), Hardstyle Abs Laughing
The Hardstyle Kettlebell Challenge- От съ-автора на "Понеделника" - Дан Джон, олимпийски дискохвъргач
The New Rules for Lifting for Abs. Хм, 5 са.

Днес съм планирала яйца със спанак за втора закуска след тренировъчно (първата е до 30мин след ставането протеин)
обяд- пилешки пържоли с варено броколи, за вечеря същото.

Отивам да правя кардио, нали не мога да тичам....
И ребрата ме болят вече 2 седмици, мислех, че е само натъртено, но боля много вчера след тренировката.
Ако се окажа със счупено ребро ще се гръмна вече! Утре отивам на рентген. Sad

Вдъхновена от Змия се пробвах първо с 5ци, а после със 7.5кг и успях 2х10 повторения. Много се зарадвах на себе си. Ако не беше видеото, нямаше и да се сетя за него, а да пробвам с тежка гира абсурд. Едва ли скоро ще кача до 10кг, но ще дерзая! Grinning
Само да си оправя ребрата. hahaha Да се смея ли, да плача ли не знам и аз вече.

СПокойна и спортна неделя! Hug

# 107
Аз съм в почивка от книги за храненето, че малко се уморих психически от крайностите, които прокламират.

Не съм и предполагала, че водката има тоолкова много калории! Не е истина просто. Мисля в следващите месеци да огранича питиетата до чаша бяло/червено вино от време на време.

# 108
  • София
Вчера тренирах, вечерта изядох света.... няма да стане при мен работата: с тежки тренировки не мога да отслабна.
Днес скумрия за обяд и вечеря, утре също. Вторник и сряда ще има печена тиква с протеин и орехи, може би един яйчен фаст ще си спретна ако не тренирам в четвъртък и петък.
Кое е упражнението на Змия? Умирам от любопитство!!! Покажете снимка/клип от нета, че нейната нито веднъж не хванах  Crazy

# 109
Ренегадско гребане със завъртане
... с 10 кг на ръка Grin

Змия, браво!

# 110
.
Кое е упражнението на Змия? Умирам от любопитство!!! Покажете снимка/клип от нета, че нейната нито веднъж не хванах  Crazy

Страничен планк с гири, но опората е на дланта, не на предлактие като на долната снимка. (нали?) Редуваш лява и дясна страна. После роус/гребане?. Трябва да науча терминологията.

# 111
Вчера тренирах, вечерта изядох света.... няма да стане при мен работата: с тежки тренировки не мога да отслабна.
Може ли да споделя мнението си?

# 112
Когато тренирах най-здраво, ядях като луда и въпреки това горях. Нормално е, когато тренираш, тялото ти да има нужда от възстановяване, което идва от нутриенти.
Тогава тичах по 7-10-12 км на ден, 3 пъти в седмицата ходех на силови тренировки при персонален треньор с тежести, отделно по 20-30 мин на ден правех пилатесоподобни. Хапвах по 2300-2500 калории и свалях като луда, оформях и изкарах даже плочки (поне горните редове).

# 113
Колкото повече тренирам, също толкова повече ям. Но да спра тренировките, за да отслабна - за нищо на света Naughty

Каква е алтернативата - да не тренирам, съответно да се чувствам зле - не само физически, но и психически, защото именно тренировките са моята медитация, почивка и време за мен. Е, да де, но пък няма да имам такъв апетит, ще ям по-малко, ще ми е по-лесно да се ограничавам, ще отслабна няколко килограма. И след това какво? Непрекъснато ще съм нащрек да не хапна малко повече или пък нещо "забранено", защото именно с ядене поддържам форма?
Не, благодаря.

# 114
Тони, амин!

Мен ме съветваха форумно да спра тренировките. Само щях да се освиня още повече. След като свалих мазнините, излязоха рамене, плочки, глутеуси....Красота. Laughing Много си харесвам и гърба. Blush

Постепенно се нагаждат калориите, аз досега не мога да разбра колко точно да ям, но от 12.12.2016 съм свалила 2 размера дрехи.
От друга страна, силата поддържа тялото здраво, няма проблеми с гърба, тонуса е друг, жизнеността, създаваш си здрава рутина. А иначе какво? Скука и половина!

Гугъл, невероятно колко гориш!

# 115
  • София
Днес ми бе ден за стречинг. Занятията се водят от една страхотна рускиня, която със сигурност е била гимнастичка. Много ми харесва и ще започна да ходя при нея по два пъти седмично + три тренировки във фитнеса.

С яденето днес съм пълна дупка - нападнах една мазна баница.  Embarassed
Довечера не знам какво ще е.
След малко отивам да гледам финалните срещи от боксовия турнир Странджата, после ще готвя нещо, ще гледам да е нещо месно и мазно.

# 116
  • София
Може ли да споделя мнението си?
Разбира се  Hug
Аз не смятам да ги спирам, пристрастих се към тежестите и към усещането за задоволство, когато ги увелича..... Но не мога да се справя с храната, в повечето случаи е малко. Друг път повечко, но небалансирана  Confused

# 117
  • София
Ренегадско гребане със завъртане
... с 10 кг на ръка Grin
Ясно. Интересно е, но аз никога не се опирам на китки, а на дръжка за лицеви или на дъмбел. От скоро си правя класическото ренегадско с 12.5 дъмбели.

# 118
Каква хубава темичка  Heart Eyes

Едва ли ще се отчитам ежедневно, защото го правя на друго място, но се записвам, защото ще науча много от вас и ще ме вдъхновите да разнообразявам храната и тренировките си.

Аз съм фен на равномерно-балансираното хранене. Обичам мазно, но обичам и въглехидрати, не мога да карам на ВМНВ диета, макар, че съм и голям фен и съм взела доста от нея в менюто си. Старая се да се храним разнообразно у дома, за да може да си набавяме ценни за организма вещества. От скоро чета блога на Надя Петрова и се опитвам да смеля цялата информация. На първи етап добавих в менюто си много риба, че до скоро не ядяхме изобщо, както и пробиотици. Отделно ядем салати (на всяко ядене, най- различни), яйца, меса - всякакви, от млечните основно сирене, кашкавал, извара, от скоро кефир, пълнозърнести ориз, спагети, рядко пица. От НГ насам почти не ядем сладки неща, освен плодове, и то не в големи количества. Добавки взимаме магнезий, вит. Д, Б-комплекс. След като започнах приема на тези добавки много ми се намали апетита за сладко и за прекаляване с храната по принцип, което преди практикувах редовно. Не се следя ежедневно, но на ден приемам около 1500-1700 калории, но работата ми е на крак и в дживение през целия ден, отделно тренирам по 30-40 мин. на ден, в момента 21 Days fix (В къщи).

# 119
Това с носенето на манджа, като си на гости, ми хареса. Но тук в БГ сигурно ще припаднат домакините.  Mr. Green Или поне тези, които познавам. Допустимо е само някакъв десерт или алкохол. Laughing
Опитай - може и да им хареса Wink
Правим го и във вариант - някой кани на гости, при което поканените се разбираме (домакинята знае и има възможност да откаже, приеме или предложи промени) кой какво да донесе - един влачи десерт, друг салата-две, трети 2 бутилки вино, четвърти някакво мезе - домакините обикновено правят основното (месо на скара, етц.) и не се гърчат да готвят с часове.
Друга американщина, много добре приета от моите БГ приятелки е, като приключи гостуването гостенките да вдигнем масата и да измием чиниите (ако няма миялна машина просто да ги наредим и пуснем). Децата са изкомандвани да съберат всички играчки - целта е пак да спестим работа на домакините. И мъжете ги впрягаме да пренасят/подреждат - за 15 мин 5-6 човека правят чудеса. Извинете ме за лиричното отклонение!
Не съм и предполагала, че водката има тоолкова много калории! Не е истина просто. Мисля в следващите месеци да огранича питиетата до чаша бяло/червено вино от време на време.
Grinning Нали!? И най-ужасното е, че водката реално е от най-нискокалоричните концентрати (... това уиски, коняци - там става страшно). Моят трик е много лед в бялото вино (ако не е нищо специално и нямам против да си го "разредя" с лед); македонците разреждат с газирана вода също виното; като пия червено държа малка бутилка мин вода до мен - на всяка 1/2 чаша вино гледам да изпивам по 500 мл вода. Иначе с моята любов към алкохола не става!
Най-безвредното пиене е зеленчуков сок - домат, целина, етц. - уча се да си заменям вечерните чаши вино с него, и вода/чай, разбира се:
https://www.campbellsfoodservice.com/product/v8-spicy-hot-low-so … -vegetable-juice/

Общи условия

Активация на акаунт