Обсъждане на имотни обяви

• 77 737
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
В House Hunters размерите що годе биват, но в House Hunters International за какви кутийки става въпрос не е истина. И ми прави впечатление, че почти всички хора в предаването предпочитат да живеят в центъра на градовете, така че се съгласяват на много малки стаички. Иначе на мен ми харесва идеята за 11 кв. стая с walk in closet /бившата баня/.

# 301
Аз пък съм обратното - предпочитам отделна баня пред просторна спалня. В спалнята само спим.

Нашата спалня е 12 м2, има място за легло 160 на 200, две големи нощни шкафчета тип скринчета с 3 чекмеджета, голяма ракла, четирикрилен гардероб (за съжаление с плъзгащи врати) 200 на 255 височина. Имам място за всичко, разминаваме се спокойно и не го усещам клаустрофобично. Щеше да е по-приятно да е по-голяма спалнята, разбира се, но при ограничен бюджет, бих предпочела голяма дневна и гардеробно помещение пред голяма спалня.

# 302
  • София
Е, ако трябва да се избира не по-голяма спалня или по-малка, но с баня, а дали дневната да е по-голяма за сметка на спалнята, вероятно и аз бих предпочела по-голямата дневна; все пак там общуваме, готвим, храним се, забавляваме се, посрещаме гости. Аз трябваше да намеря място за голямо количество книги и за кътче за работа, така че това ми беше определящият фактор.

Ето и обява за чудо и приказ  Rolling Eyes : "Мартинс Риелторс с удоволствие Ви представя елегантен дизайнерски апартамент, който се намира в един от най-престижните райони на София, Гео Милев. Нашето предложение се намира на ул. Акад. Никола Обрешков, която в годините се е оформила като място, обитавано от заможни и влиятелни българи и чужденци. Апартаментът е просторен, с практично разпределение и прецизно усвоени пространства. Жилището е на първи жилищен етаж над гаражи и е обзаведено по дизайнерски проект.
Разпределение:
Представително фоайе, просторна дневна с трапезария, кухнята е в обособен отделен кът обзаведена и оборудвана с много вкус и стил, прекрасна спалня с излаз на тераса, отделно още две стаи, една баня и две тоалетни. Апартаментът по документи е с чиста площ от 136. 80кв. м. и мазе 10. 51кв. м. , но реално е с квадратура около 160кв. м. "

https://www.imot.bg/1d151930384585178

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 15:47 от Beretsheri

# 303
# 304
Цената не е ли ниска за Център? Това е цената на 3-стаен в Люлин.

Иначе разпределението не ми харесва и факта, че няма асансьор, но за такава цена е добра инвестиция. Хващаш го, наливаш 25к лв за ремонт и можеш да го препродадеш на много добри пари.

# 305
  • София
Като го гледам отвътре, си представям каква е отвън сградара. На тази улици има само няколко по-модерни сгради и повечето са офис сгради.

# 306
Бачо Киро не е от най-престижните райони от центъра, даже хич. Сградата отвън и отвътре е тотална щета. Не мога да си представя какви средства ще отидат за ремонт, за мен е скъпо това, което искат. Сградата е и без асансьор, това също се отразява на цената.

# 307
Сградата е много добро състояние отвън, като изключим тук таме олющена мазилка, а от вътре входа е за пример. А къде е класацията на престижните и непрестижните улици, може ли да я видим?

п.п. на Бачо Киро са топ апартаментите в еърбнб, топ заведението в трипадвайзър - скаптобара, както и няколко посолства.

# 308
  • София
25 хиляди лева ми се виждат малко, дори да не се обзавежда. Под дюшемето вероятно има сгурия; сигурно ще се сменят инсталации, тръби; може да се наложи преустройство с този вестибюл. Врати, радиатори, дограми, топлоизолация... Това само на първо четене. Може би bachkator ще даде по-точна прогноза, нали има опит именно в такива ремонти.

# 309
Аз като гледам схемата ми се струва, че лесно може да се преустрои на маломерен тристаен, като се направи малка кухня и трапезария във вестибюла. Тоалетна и баня отделно също е голямо предимство за тази малка квадратура.

# 310
Кухнята и вестибюла могат да станат холокухня.
Дюшемето не бих го пипнала - само изцикляне и омасляване му трябват, разкошно е, а и еднакви настилки в цялото жилище за мен е разкош!

# 311
  • София
Дай да я видим отвън тази сграда. Мен при прилича на гредоред това чудо, ще тресе при ходене. Със сигурност сградата не е реставрирана.

# 312
На мен всичко зад ЦУМ и близо до Халите не ми е топ, ама не знаех, че трябва да го доказвам с класации. Както и да е, изказах лично мнение.
Сградата отвън я има в обявата. Няма да коментирам нищо, погледнете я, особено олющената мазилка на фасадата и пак си помислете дали ще става нещо от този имот с 25 х. за ремонт.

# 313
Бачо Киро не е ли в частта с бежанците, в близост до Джамията? Под тези настилки не искам и да си помислям какво се крие, и дума не може да става да се запазят. За целите на Еър Би ен Би - да, мястото е точно където трябва, а и спокойно и в трите стаи могат да се сложат легла, но дали съседите ще са съгласни да се отдава през там? Аз си представям някакви възрастни евреи и комунисти наоколо.

# 314
  • София
Да, не знам защо ми е прескочило снимката със сградата. Както и очаквах - строителство малко след войната, неподдържано от десетилетия. В района е пълно с евтини хостели, така че и Еърбнб няма да дава много голям приход  Wink
Идеята да се остави дюшемето няма дори да я коментирам, от снимката е очевадно че са крайно амортизирани...

Общи условия

Активация на акаунт