Истанбул [тема 43]

• 92 671
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Момичета знаете ли в коя банка обменят турски лири? Днес питах в Експрес и ДСК - отрязаха ме.

Централна Кооперативна Банка

# 661
  • На юг от тук
Добавка към снимките на Таня.

Скрит текст:

# 662
Ние сме в Истанбул.Обмения курс днес е : 1евро=4,83лв.Това е масовият курс по всички чейндж бюра.

Flushed  Лева или лири?

# 663
Ние сме в Истанбул.Обмения курс днес е : 1евро=4,83лв.Това е масовият курс по всички чейндж бюра.

Flushed  Лева или лири?
Със сигурност е лири.

# 664
Момичета знаете ли в коя банка обменят турски лири? Днес питах в Експрес и ДСК - отрязаха ме.

Преди две години съм купувала лири от Уникредит булбанк и то в Ловеч, значи би трябвало във всеки клон да имат. За да не се разхождате на празно може да проверите по телефона първо.

# 665
  • Троян
Здравейте, може ли да ме упътите как да стигна до Желязната църква от Лалели?
 Благодаря предварително!:yum:

# 666
  • Варна
natali_80, чела ли си нещо в темата? Защото много пъти вече се обяснява как се стига до Желязната църква, по-често споменавана тук с името си - "Св. Стефан".
В кратце...
Вариант 1: с Т1 до Еминьоню, от там автобус 36СЕ, 99, 48Е, 99А или 99Y до сп. Fener, от която се върви малко напред, или до следващата сп. Balat, от която се връщате малко назад.
Вариант 2: с Т1 до сп.Каракьой, от която слизате вдясно от моста и се качвате на ферибот по линията HALIC HATTI, от който слизате на едно от пристанищата със същите имена и разположение спрямо църквата  като спирките по-горе.

# 667
Прекрасни снимки. Благодаря на всички, които ни зарадваха с цветове и красота Simple Smile
Таня67, Много ми допада идеята да слезем на Кючуксу, макар и само да хапнем в учителсткото. Това е заведението точно до двореца, нали?
Търсих автобуси до Отаатепе, но нещо не се оправих с Гутъл. Май няма директен, а само с прекачване. Как ще е най-удачно да се придвижим, според теб?

# 668
Прекрасни снимки. Благодаря на всички, които ни зарадваха с цветове и красота Simple Smile
Таня67, Много ми допада идеята да слезем на Кючуксу, макар и само да хапнем в учителсткото. Това е заведението точно до двореца, нали?
Търсих автобуси до Отаатепе, но нещо не се оправих с Гутъл. Май няма директен, а само с прекачване. Как ще е най-удачно да се придвижим, според теб?

От Кючуксу може да хванете авт.15KÇ и слизате на спирка KAVACIK DÖRTYOL или питате хората в автобуса.

# 669
  • Varna, Bulgaria
Здравейте,

Имам нужда от малко помощ и аз...  Relaxed
От Гьозтепе има ли вариант да се отиде до Юскюдар или Шакирин джамия без да се ходи до Кадъкьой или Бостанджъ? Thinking

Иии още нещо, което може би съм изпуснала някъде в темите, сайт за купуване на билети за Долмабахче?! Да не се чака по опашки...

# 670
Здравейте! Може ли някой да ми каже как най-лесно да стигна от Лалели до Джевахир мол? Извинявам се, ако вече е обяснявано, но наистина нямам време да изчета коментарите назад!:pensive:

# 671
  • Варна

Не е към мен въпроса, но той ме накара да се върна в спомените си и да погледна картата. Най-близката спирка до входа на парка (според моите скромни познания) е с името на парка. Намира се тук и до нея от сп. Кючюксу се стига с 14М и 15М. Спирката е указана само с малката жълта табела, която се вижда, но сградата, пред която се намира, е добър ориентир. След слизането на нея трябва само  да продължите покрай оградата и да свиете надясно след ъгъла
Спирката в обратното направление е срещу показаната, някъде пред бакалията . Също няма прилична табела или навес, но е там.

denicahristova, МОЛ-овете не са често споменавани обекти в темата. Изключвам Сапфир, но той е поради други причини. Както и ФОРУМ - пак поради други обстоятелства.
С Гугъл мапс не може ли да се намери транспорта до споменатия от теб търговски център?

malkoto84, и ти ли тръгнА?
Ще потърся нещо по твоя въпрос.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 12:47 от beljata

# 672
  • На юг от тук
Здравейте! Може ли някой да ми каже как най-лесно да стигна от Лалели до Джевахир мол? Извинявам се, ако вече е обяснявано, но наистина нямам време да изчета коментарите назад!:pensive:

С метрото/зависи до коя спирка е хотелът Ви-Vezneciler или Yenikapi/ слизате на Осман бей.После пеш или с такси/преди време ние така направихме/

# 673
  • София

Виж, ето тук съм писала подробно http://old.bg-mamma.com/?topic=844568.msg31333961#msg31333961

Тук пак съм описвала маршрута на автобуса  http://old.bg-mamma.com/?topic=777140.msg28029276#msg28029276

И тук е писано по въпроса - http://old.bg-mamma.com/?topic=768050.msg27713674#msg27713674

Обърни внимание къде е спирката до двореца и на стрийт вю.

Това е спирката, която е по-отдалечена от парка, а тази е до училището. Дано имате късмет да улучите 14М или 15М.

Да, учителското е точно до двореца. Само преди няколко дни Неолита писа за него - http://old.bg-mamma.com/?topic=1020462.msg36483410#msg36483410

# 674
beljata, tedizonova, Тaня67, Златни сте. Всичко разгледах, описах, запомних и систематизирах Simple Smile
Програмата за деня е готова и мисля, че е подредена удачно.
Емиргян, Кючуксу, Отаатепе, Юскюдар и възглавничките.
Ако хванем първото фери за Емиргян в 11.00ч. Ще имаме 4 часа в парка до следващия ферибот, който е 16.15ч. Мисля, че няма да ни омръзне. Ще се насладим на Емиргян на спокойствие. Даже може да окъснеем за Отаатепе.
Ако чакаме автобус, ще стигнем горекъм 18-19ч. Предполагам не е проблем да се замръкне там. Има автобуси за Юскюдар по това време.

Общи условия

Активация на акаунт