Истанбул [тема 43]

• 92 142
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Сиссс,да,”възглавниците”са близо до Юскудар ,точно срещу Девичата кула  Blush

Дайте , моля , една снимка на кафенето , ей така , за ориентир !

# 721
Сиссс,да,”възглавниците”са близо до Юскудар ,точно срещу Девичата кула  Blush

Дайте , моля , една снимка на кафенето , ей така , за ориентир !
Има карта за ориентир, пускана по-напред в темата:
КАРТА, в street view опцията с човечето вдясно се виждат и „снимки“.

# 722
  • Варна
Сисссс, кафенето от вю-то. Предполагам, че така ще е по полезно.

И карта на транспорта, взета от сайта на метрото. Надявам се да е възможно най-актуалната.

Ето и всички налични на сайта карти.

И "другото" Topkapı си е ТопкапЪ. Наистина е в другата посока. Това за спирката на Т1 с това име. Метрото също има такава спирка с добавено едно Ulubatlı (Улубатлъ). На по-различно място е, но пак в посока обратна на двореца. Та, от сп. Йеникапъ или Аксарай с М1 може да се стигне до тази сп. Topkapı - Ulubatlı (пада се трета от Йеникапъ и втора от Аксарай), а от там да се прекачите на Т4 до споменатата сп. Метрис, отбелязана на горната карта като Kiptaş Venezıa. Така пътят до Viaport Venecia е по-кратък.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 14:47 от beljata

# 723
Супер сте бееее , котарани ! Господ здраве да ви дава и безброй пътешествия !

# 724
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не че нещо, но този първи пост е създаден и актуализиран именно за това - с един поглед и 30 секунди да открият нужното.
Не е създаден за да се ползва от постоянните потребители, които вече знаят всичко наизуст.

Лошо впечатление прави цикличността на неблагодарност на някои бързащи потребители.

# 725
  • Варна
Не че нещо, но този първи пост е създаден и актуализиран именно за това - с един поглед и 30 секунди да открият нужното.
Не е създаден за да се ползва от постоянните потребители, които вече знаят всичко наизуст.

Лошо впечатление прави цикличността на неблагодарност на някои бързащи потребители.

+100

Скрит текст:
Неведнъж съм изказвала мнението си по въпроса. В част от последните си постове отново намекнах, че вместо аз да питам чичко Гугъл, можеше да го направи самата потребителка. Надявам се да съм била разбрана.
Най-неприятното е, когато постът на питащия е в стил "Отделете от вашето време, защото аз такова нямам.".

Опитвам се да вярвам, че повечето хора отчитат, че отговаряме без користни цели и само защото (и когато) искаме да минаваме отново и отново любимите маршрути или да попадаме на непознати и за нас места.

Според мен, за да се чувства човек спокоен, трябва доста да почете и порови. Защото ако разполага само с едни отговори на точно определени въпроси, ще е несигурен и носът му все в записките ще сочи. Ама хора разни.

Отивам да видя докъде го докараха лалетата. И прогнозата...

# 726
Момичета,
ще пътуваме до Истанбул в края на месеца.
Харесала съм хотел в района на Султан Ахмед, но не предлагат места за паркиране. Аз съм сигурна, че няма начин да няма платен паркинг в района, но реших да попитам и вас, за да не се налага да обикаляме с колите след часове път.
Може ли да препоръчате паркинг в района?

# 727
...
Според мен, за да се чувства човек спокоен, трябва доста да почете и порови. Защото ако разполага само с едни отговори на точно определени въпроси, ще е несигурен и носът му все в записките ще сочи. Ама хора разни.

Отивам да видя докъде го докараха лалетата. И прогнозата...

Мхм, както казваше един мой професор - едно е да слушаш, друго е да чуваш. И тук така - едно е да четеш, друго е и да разбираш какво четеш.
Ама каквото и да си говорим, самоорганизирането изисква усилия, които после се отблагодаряват - и под формата на спестени пари, и под формата на пълно удоволствие. Обаче си трябва човек да се напъне малко.

Какво показа проверката на лалетата и времето?

Аз да вметна нещо, което си проверих сама в интернет  Embarassed

От къде тръгват корабчетата за Емиргян
Ако броим пристанищата от Сиркеджи, без да пропускаме първото малко до Харем, нашето е четвъртото - Hazerfen Ahmet Celebi Iskelesi.
Петото и най-близкото до моста е това за туровете по Босфора на Шехир, та нашето е предишното.  Peace

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 17:34 от Шебек

# 728
  • ...до морето..
Ходихме в Истанбул миналата седмица, взехме корабчето на Sehir Hatkari от Еминьоню до Саръйер, спира на Емиргян.Препоръчвам горещо за разходка по Босфора, около час и 15 мин разходка само за 2,60 лири.
После се разходихме в квартала, пихме чай и на връщане с автобус 25E слязохме на Ортакьой.Осветената джамия, площада и пазарчето близо до него са много подходящо място за вечерна разходка.За финал на вечерта - пълнени компири! С автобус 30D до Еминьоню, а оттам пеш до Сиркеджи, където беше хотела ни.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 19:09 от aleks_s

# 729
  • Варна
Шебечко, значи от трите еднакви това е най-лявото, нали? Щото това за "Босфорус" е малко по-различно.
Златна си. Дотам Ич не бях стигнала.

И сЯ, тези "Водни градини"... Струват ли си? Някой ходил ли е? Не помня да е споменавано. А се оказва, че са непосредствено до едни великолепни сгради, на които се любувам отдалече вече 6 години и нямам нищо против да ги видя отблизо, когато имам време. На сайта на Watergarden се отброява времето до 20:00. Вероятно тогава започва някакво водно шоу...

Лалетата са ОК, поне отдалече. И след седмица пак ще са. Ще те изчакат.
Гледах и снимките в Инстаграм... Няма да е хубаво през втората половина на месеца. Хем беше хладно. И още е.

Прогнозата си я менят както им дойде на ума. Вчера бяха на 20 градуса дните ти, със слънце, днес са по 14 и облачни, оня ден бяха "шарени". Как беше... Поживьом, увидим.

Кайлис, вече два пъти отсядаме в Султанахмет и паркираме пред хотела, при това безплатно. И не сме единствените. Ако не успееш да намериш такъв хотел, виж в този сайт за паркингите (за втори път в тази тема...)

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 19:49 от beljata

# 730
Беличке, анджък  Hug От трите еднакви лявото е нашето, там е и за вечерната разходка до Ортакьой.
Средното е за островите и Кадъкой.
Дясното е до Юскюдар.

Никой не е ходил. На мен ми се струват интересни, според приятеля ми са пълна тъпня. Иначе шоутата са на всеки кръгъл час, вечерно време са различни.

Хм...аз времето не се сетих да го проверявам  Blush На слънце се надявам, пък дори да е по-хладно. Само слънце и синьо небе да има.  Praynig

# 731
  • Варна
Тъй, де, ама и слънце не обещават.
Обаче аз вярвам, че ще е хубаво.

Що тъпня? Изобщо този вид програми или конкретно тези? ЧувАла съм, че в Дубай все това гледат Rolling Eyes , пък аз щото скоро няма да литна дотам, може да се задоволя с Истанбул. Най-вече ми се иска да видя отблизо тези
Вечер сигурно е по-впечатляващо. И водното шоу, и всичко.

# 732
Тези конкретно, ама знам ли го защо така мисли. Сигурно защото не са в Дубай .
Моята препоръка ако ти се ходи - иди. Пък и тези сгради много хубавки, само виж вечер как е транспорта, да не стане фиаско.

# 733
Добро утро от Истанбул.Спешно ми трябва съвет как да се придвижим от музея Рахми коч до хотел Хамидие?

# 734
  • Варна
Добро утро!

А как ще стигнете до там?

Ти така и не писа на кой вариант сте се спрели, за да обсъдим всички варианти на транспорта.

Вариант 1 е с корабчето. До музея има пристанище (Hasköy - малко назад трябва да се върнете, посока началото на "рог"-а), от там може да вземете ферибота за Каракьой.
Другия вариант от автобусната спирка (Kırmızı Minare) с авт. 47 или 47 Е (набързо това ми излиза сега) до Еминьоню.
До хотела се надявам вече да знаеш как се стига.

Но след като имаш интернет, може и сама да видиш за варианти.

Например от тук
Успех!

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 07:32 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт