Лечение със сваляеми ортодонтски апарати при възрастен

• 3 122
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
На 25 години съм и реших , че е крайно време да си подредя зъбите Grinning основния проблем е много дълбока захапка, която избутва зъбите и предни леко криви резци, ходих на консултация при трима ортодонти и чух три различни мнения .
- задължително брекети (обикновени) без вадене на зъби - над 3000 лв. (Гр. Варна)
- задължително брекети (самолигиращи) + вадене на 2 Горни зъба с потенциал за вадене и на долни - около 2 200 лв. С включени ежемесечни посещения (гр. Шумен);
- иии най-интригуващата идея е на последната ортодонтка - корекцията да се извърши със сваляеми ортодонтски апарати, имало много добри резултати и при възрастни - около 900 лв. Цялото лечение (гр. Шумен).
Теорията ѝ е, че ще се свърши абсолютно същата работа при доста по-голямо удобство при носене и поддръжка.
Тааа въпроса ми е дали някоя от вас е решила да си спести едни 1000-2000 лв и да си сложи такива апарати. Ще бъда благодарна за мненията и опита ви. Wink

# 1
Късно отговарям, но цялата тая работа ми идва съмнителна. Даже споменаваш, че е "много дълбока" захапка. Доколкото знам ти трябват ластици за тая работа, а със сваляемите не знам къдде изобщо могат да се слагат.

Аз си знам, че подобни брекети се слагат само при леки случаи, със сигурност не и за захапки.

# 2
Късно отговарям, но цялата тая работа ми идва съмнителна. Даже споменаваш, че е "много дълбока" захапка. Доколкото знам ти трябват ластици за тая работа, а със сваляемите не знам къдде изобщо могат да се слагат.

Аз си знам, че подобни брекети се слагат само при леки случаи, със сигурност не и за захапки.
Привет, няма да има ластици, самата шина ще ми разшири челюстта, тъй като е доста тясна, а за захапката предполагам корекцията ще е по-трудна, ще се правят две шини - Горна и Долна, горната ще е с някаква подложка, ако не се лъжа , за да подпира там където се срещат челюстите и бавно, но славно да оправи захапката.

# 3
  • Варна
Аз до колкото съм чела, останах с впечатлението, че челюстта може да се разшири само в по-ранна възраст. На 25 мисля, че вече е късно. Иначе никой нямаше да предлага вадене на зъби. Не знам, не съм специалист, просто казвам какво мисля. Също сигурна ли си, че ще носиш шини постоянно? Че няма да ги забравяш или да си казваш днес тая среща ми е важна и ще пропусна, утре ще се виждам с еди кой си и няма да ги нося само за няколко часа и т.н. Ако такова нещо се случи, мога да ти гарантирам, че ефект ще видиш през крив макарон и само ще си дадеш парите на вятъра.

п.п. Има тема за брекетите.  http://www.bg-mamma.com/?topic=1015101

# 4
Аз не очаквам чудеса за 2 месеца за каквато и да е промяна в устата ми. Относно възрастта разбирам, че е малко късно за разширяване, смятам, че ще стане, но по-бавно. Наясно съм, че ще е труден процеса и ще е нужно постоянство. Относно това дали ще ги нося максимално дълго време в денонощието , да. Работата ми позволява да не говоря постоянно, нямам намерение да ги свалям за щяло и нещяло, при факта, че съм голям и разумен човек и ми е ясно, че колкото повече ги нося , толкова по-добър и бърз резултат ще има. Аз лично вярвам на моята ортодонтка , че ще има ефект от лечението.
Темата за брекетите я видях, моята тема е по-конкретно за шини при възрастни , а в другата тема никой не ми отговори като цяло. Извинявам се, ако съм създала неудобство.

# 5
Не е лошо да попитащ също твоят ортодонт СЛЕД коригиране на захапката ритейнърите колко време ще ги носиш - може и да е за постоянно.
Наскоро моят зъболекар по друг повод ми спомена това - че ритейнъри се носят до живот, в противен случай захапката се връща в начално положение.

# 6
Няма да нося ритейнери, живот и здраве, когато се оправят нещата ще продължавам да нося шините само по време на сън.

# 7
Да де, за същото говоря - че ще ги носиш до края на живота си, или поне докато имаш зъби. Дали ще  е ритейнър, или шини - това са средства да се запази корекцията.
Имах предвид да попиташ ДО КОГА ще се налага да носиш нощем шините, защото това е нещо, което обикновено пропускат да кажат още в началото на лечението...

# 8
Честно казано не съм се сетила да питам за това, пропуск! При следващото посещение ще попитам лекарката.

# 9
Питай, че и аз не го знаех.
Бяхме се заговорили със зъболекаря, той също е имал ортодонтска корекция, на около 40г е в момента и сподели, че всяка нощ до края на живота си ще носи ритейнър за по няколко часа.
Което за мен е ужасноооо много време.
Не знам дали е меродавно във всички хипотези това, или зависи от възрастта, или от друго, но не е лошо да се знае предварително...Simple Smile

# 10
Аз честно казано преди да тръгна съм се замисляла и незнайно защо реших, че така или иначе ще си нося ритейнери докрая 😄

# 11
Питай, че и аз не го знаех.
Бяхме се заговорили със зъболекаря, той също е имал ортодонтска корекция, на около 40г е в момента и сподели, че всяка нощ до края на живота си ще носи ритейнър за по няколко часа.
Което за мен е ужасноооо много време.
Не знам дали е меродавно във всички хипотези това, или зависи от възрастта, или от друго, но не е лошо да се знае предварително...Simple Smile

И на мен в началото, още преди да сложа брекети, ми се стори много време, но е напълно нормално, защото зъбите никога няма да спрат да се местят. Докато не си носиш ритейнърите, те постоянно ще се опитват да се върнат на старите си места. В началото само ще е нужно да се носят ритейнъри по цял ден, и после се намаля времето като постепенно ще е само презнощта, защото местенето се забавя, но не спира. Особено при възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт