Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Променен бивш мъж!

 • 6 991
 • 110
 •   1
Отговори
 • Мнения: 14
Здравейте на всички. Пускам темата, защото ми стана вече много объркано в главата. С бащата на детето ми се разделихме преди няколко месеца, от скоро сме и разведени. Раздялата да кажем мина доста цивилизовано. От моя страна причините бяха доста. Като цяло не е лош човек, но с натрупване на разочарования, чувствата ми безвъзвратно отлетяха. След раждането на детето ни, започна да става непоносим. Непрекъснато ме упрекваше, че само с детето се занимавам, за всички разходи му се свидеше, че съм купувала само хубави неща за детето и безброй подобни. През два месеца сменяше работа си и то не защото не се справяше, а защото го гонеха заради несериозност. Ужасно мързелив, не подхващаше нищо. Мислеше си, че като оставя пари вкъщи нищо друго не трябва да върши. Скандалите станаха ежедневие. Репликата, която унищожи всичко в мен беше, че не съм му била благодарна, че ме е хранил. Това разбира се е лъжа, защото освен, че внасях пари в общия бюджет, живеехме и в мое жилище не е като да съм била без принос.Както и да е, дойде време за раздяла, при тези изчерпани отношения. Двамата взехме това решение. Запазихме добрия тон, обаче нещо се случва. След развода, стана най-добрия баща на света, а преди за 2 часа не можех да му оставя детето. Дава супер редовно голяма издръжка, по негова инициатива. Направо съм в шок., а преди се стискаше и за памперси. Не проспуска да види детето, звъни през ден да чуе как е. Иска да излизаме заедно да водим детето в парка.Искам да чуя мнения, как изглежда от страни ситуацията. За мен също е много труден период, независимо от всичко преживявам трудно раздялата. За мен това преобразяване е невероятна изненада, все едно общувам с коренно различен човек. Всякаш не мога да повярвам, че това е действително, огромен контраст, напълно неочакван. Искрен ли е моят бивш мъж спрямо детето ни?

# 1
 • Мнения: 256
Променен е, не задължително в добрия смисъл. На английски този тип бащи им казват “Disney daddy”, превръщат се в такива след раздяла. Изпитват угризения и вина спрямо детето, заради развода. Изглежда добре в твоите очи, защото детето е обгрижено, но когато опре до възпитание, дисциплиниране и по-строги мерки, ще започне да те дразни непрекъснатата му роля на доброто ченге, в която неминуемо ще се вкара.
Аз не бих излизала в парка с него. Това ще обърква и теб, а най-вече - детето. Използвай времето, в което детето е с него за себе си - прави си подаръци, доставяй си удоволствие, излизай с приятели и се постарай да продължиш напред, а не да си играете на “семейство” в парка. Добър тон е едно, заплетени отношения с бивш ще ти пречат да си намериш щастието и пътя.

# 2
 • Мнения: 28
Според мен е чувство за вина пред детето. Нормално е. Ако си твърдо решила, че този мъж няма място в живота ти, освен като баща на детето ти, и аз съм против общите разходки в парка. Объркващо е за всички, а е и прясна ситуацията с раздялата и развода, доколкото разбирам.

  # 3
  • Мнения: 2 173
  Изглежда като да се чувства виновен и иска да компенсира. Но ако толкова го ее било грижа защо не е положил тези усилия докато сте били заедно. Едва ли изневиделица си го зарязала. Или пък се опитва да ти се покаже в стил "виж какъв мъж изпусна". Според мен няма да трае дълго тази "фрапираща" промяна. Като види, че не поддаваш, ще обърне пак палачинката.

  # 4
  • София
  • Мнения: 4 609
  Според мен, не е вярвал, че наистина си способна да финализираш нещата. Сега може би се опитва да си те върне, да компенсира, усеща нещата, които е изгубил и се чувства самотен и изоставен. Но ако се върнеш, вероятността е и той пак да се върне към предишната летаргия, щом вече веднъж те е взел за даденост. На твое място, бих се наслаждавала на "новия" мъж, но от емоционална дистанция. Вторият шанс не трябва да се дава даром и трябва да се изпита във времето.

  # 5
  • Далечният изток
  • Мнения: 5 209
  Това щях да пиша и аз - той се опитва да те върне. Сега се представя като най-перфектния мъж и баща. До момента, в който ще се поддадеш и ще се върнеш при него или той при теб. След което отново ще бъде мъжът, който те е разочаровал.

  # 6
  • София
  • Мнения: 19 267
  Аз имам пред очите си такъв перфектен баща след развод. Каза, че като е свалил напрежението си е изчистил погледа над нещата.

  Този може и да се мазни, може и да иска да си те върне, може много неща, които нямат значение.
  Значение има какво искаш ти.

  # 7
  • Мнения: 581
  Това е баща, на когото му липсва детето ужасно много. Нищо повече. Отношението към детето е съвсем отделно от отношение към бившата. Само жените разсъждаваме сложно.

  # 8
  • Мнения: 14
  Благодаря за отговорите:hugs: Решението за раздяла дойде,  след много компромиси и добро обмисляне на ситуацията. Имаше много тежки моменти, все още пазя скрийншотове от чатовете. Пишеше ми, че сме станали роби на детето,  как не виждал радост от живота, а само работа и отговорности, колко щастливи сме били преди раждането му. Отадвах го първоначално, че е в някаква депресия, но после
  ми се изясни картинката-човека просто не става за семейство. Сега господина обаче се прави на перфектния баща. По време на нашата раздяла плачеше по улиците, че обича безкрайно детето и не може да живее без него. Онзи ден се опита да ме извади от релси, да съм напуснала настоящата си работа, защото съм пренебрегвала детето заради нея:rage: Всичко е ужасно дразнещо, все едно са го сменили. Държи сметка, къде ходим с детето, а всъщност не е негова работа. Допуснах да дойде в парка, защото той ни намери. Не мисля, че идеята е пак да бъдем заедно, а някакво ново извратено положение. Искам да започна на чисто, но вместо да става по-лесно, то става по-трудно. Не съм сигурна също, до колко той е искрен по отношение на детето ни, дали този фарс няма да приключи. Все си мисля, че човек може да се промени и за това се старая да бъда дипломатична и да се подържам добрия тон в името на детето ни.

  # 9
  • София
  • Мнения: 4 609
  Това да те кара да напуснеш работа, и то под наслов "в името на детето" звучи много съмнително. Тези ревове по улиците - също. Май се опитва да те манипулира. Звучи емоционално нестабилно и инфантилно. Вчера детето проваля живота, днес - липсата му. Иди ми дойди ми, не знае какво иска. Знае, че детето ти е слабост, и го използва. Внимавай много.

  # 10
  • Мнения: 123
  Изглежда че иска да контролира всеки твой ход и да те държи в някакво подчинение, но ти вече си свободна жена.  Детето винаги е номер 1 когато си родител. Странно ми е че ти е казвал че сте станали роби на детето. Какво друго е очаквал? Да го тръшнете на баба и дядо и те да го дундуркат, докато вие си “живеете живота”? Много незрял звучи, и съвсем неподготвен да бъде баща. Нека сега си сърба попарата и се научи що е това родителска грижа. Не е само да създадеш едно невинно човече,  а да си му в услуга цял живот, особено в първите години, когато децата са напълно беззащитни.
  Не знам  дали е променен, или главата му е проработила и е осъзнал какво е загубил. Не бих се върнала при един мързелив и сприхав заядливец, но времето ще ти покаже. Има много други мъже на тоя свят, и няма нужда да се връщаме към тези, с които не е проработило по толкова много причини. Успех!

  Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 07:55 от Aminka

  # 11
  • Мнения: 12 047
  Описваш разбалансиран човек, който вероятно е такъв от дълго време.

  # 12
  • София
  • Мнения: 4 609
  За мен искането му тя да напусне работа е ключов момент. Така ще я постави във финансова зависимост от него, и оттам тя ще трябва да се съобразява с каквото той реши. Използва детето за да играе по тънките й струни и да си постигне целта. Не му е чиста работата.

  # 13
  • София
  • Мнения: 19 267
  Колко е голямо детето, споделено ли ви е родителството?

  # 14
  • София
  • Мнения: 2 777
  За мен искането му тя да напусне работа е ключов момент. Така ще я постави във финансова зависимост от него, и оттам тя ще трябва да се съобразява с каквото той реши. Използва детето за да играе по тънките й струни и да си постигне целта. Не му е чиста работата.

  Много точно!
  Авторке, тази страница от книгата на Живота си си я затворила. Не я отваряй и не зацикляй на нея, чети нататък!

  Общи условия

  Активация на акаунт