Моля помогнете ми - преместване в друг град

 • 7 035
 • 54
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте на всички искам някой да ми помогне. След 7 години брак дойде времето за развод имаме две момичета на 4 и 6 години. При развода се разбрахме споделено попечителство като аз давам на    майката издръжка и децата да са по две седмици при мен и при нея в месеца когато няма кой да ги гледа да поеме другия родител.Но сега майка им иска да ги изведе в друг град с  обяснението ,че децата имат по добро бъдеще аз не съм съгласен защото така се прекъсва връзката им с мен и приятелите им.Моля някой ако може да помогне ще оставя номера си и ще обясня подробно нещо може и да забравям. 0877215022-Йохан Благодаря ви .

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 00:09 от Не се сърди, човече

# 1
 • Мнения: 5 751
Този град далече ли е?
Хубаво е, макар разделени, да запазите прилични отношения, касаещи децата и бъдещето им.
Няма ли вариант, в който всички да са удовлетворени, макар и с компромис.
Мисля, че трябва да си скриете тел номер.

# 2
 • София
 • Мнения: 35 332
Ние няма как да ти помогнем, обърни се към юриста, който е изготвил споразумението за режим на виждане.

# 3
 • Мнения: 5
На 35 км но просто не знам какво да правя разбрахме се в месец по 15 дни при единия и 15 дни при другия . От януари месец тази година децата прекарват по 20 дни и повече при мен защото тя няма възможност да ги гледа.Парите са под минимума за издръжка но колкото тя иска толкова и давам . Когато се разболеят пак давам това не е проблем не съм за парите всичко което изкарам го давам за тях. В момента са на квартира аз в къща на 3 етажа теглих заем за да се отделим купих още една къща и накрая ми каза развеждаме се. Тя си имала любовник. Както и да е не знам какво да правя а ми остава още 4 дни и щела да подава иск срещу мен да отидат да живеят на дриго място. Децата в монента се водят постоянен адрес при мен. Тя взима детски и за самотна майка. Не знам как да и обясня,че е рано и стрес да отиват някъде където няма да им е хубаво. Тук имат всичко

# 4
 • Мнения: 15 308
Ми ако иска да ги изведе от къщата в края на Сунгурларе на квартира до немската гимназия в Бургас, децата имат това право. От малък град съм, не бих гледала дете в такава среда, пък баща му, ако е човек, ще се напъне да осигури на детето си нещо по-добро от етаж от къща.

# 5
 • Мнения: 4 832
Как няма възможност да ги гледа и в същото време има наглостта да предявява с иск в съда да е с преоритет в отглеждането? След като ти се грижиш физически и финансово за децата  отиваш и доказваш в съда , че майката не е в състояние да отглежда сама децата - няма доходи, постоянен дом, има любовник и т.н.
И такова нещо като детски на самотна майка няма, освен ако ти не си припознал децата, но пък тогава на какво основание фигурират в споразумението за развод? Нещо много объркано стана🤔

# 6
 • София
 • Мнения: 29 132
Здравейте на всички искам някой да ми помогне. След 7 години брак дойде времето за развод имаме две момичета на 4 и 6 години. При развода се разбрахме споделено попечителство като аз давам на    майката издръжка и децата да са по две седмици при мен и при нея в месеца когато няма кой да ги гледа да поеме другия родител.Но сега майка им иска да ги изведе в друг град с  обяснението ,че децата имат по добро бъдеще аз не съм съгласен защото така се прекъсва връзката им с мен и приятелите им.Моля някой ако може да помогне ще оставя номера си и ще обясня подробно нещо може и да забравям. 0877215022-Йохан Благодаря ви .
Обърни се към адвокат, тук няма как да помогнем. Разбирате се в съда.

# 7
 • Мнения: 21 786
Как да ти помогнем, авторв, така както си описал нещата майката е без доходи и дом, а ти имаш постоянна работа и къща. Намери си адвокат и той ще те посъветва.

# 8
 • Мнения: 2 979
Голямото дете догодина трябва да почва училище, ако не сте я пуснали още от сега. В кой град и кое училище ще учи? Това трябва да в водещия въпрос в случая според мен. Освен София и Перник, май други големи градове на под 35 км един от друг няма, та поне един от двата града ще да е малък. Каквото и да си говорим образованието в областните градове е по-добро от това в малките.
Иначе ако не можете да се разберете вие ще реши съдът, предполага се, че ще е в интерес на децата.

# 9
 • Мнения: 21 786
Децата са още съвсем малки и интересът им не е непременно да са в (най) големия град.
Предполагам, че съдът ше прецени къде ще са при по добри условия. Ако майката иска тепърва да иде да си търси късмета е възможно това засега да е бащата. Както описва нещата той и сега ги гледа през по- голямата част от времето, което не ми е много ясно, може да ги гледа предимно неговата майка...

# 10
 • Мнения: 15 308
Човек, той казва 35 км, все едно е от Варна до София...взимат се за 20 мин с кола.

# 11
 • Мнения: 1 856
Как взема помощти за самотна майка, като има брак с теб и ще се развежда?! Ти ли си записан в акта за раждане на децата като баща?

# 12
 • Мнения: 5
Майката работи не е безработна но дори и тези пари където ги давам и заплата и не стигат.Когато са болни са при мен.В развода е по споделено попечителство тогава не се дължи издръжка ако има тя трябва да и за двамата.Защото когато е споделено и двамата  родители се грижат за децата.Аз давам малка сума като издръжка в същото време над 20 дни са при мен и плащам затова.Живея в Мездра тя иска в Ботевград там са и родителите който до сега не са помагали. Иска там да запише голямата дъщеря да учи че било по добре в същото време тя е записана вече в град Мездра. Колкото до любовника и и извънбрачна връзка е водено и наказателно дело срещу него.

# 13
 • София
 • Мнения: 29 132
За образованието в Ботевград сравнено с Мездра, може и да е права. А разстоянието е половин час с кола – нищо не е.

П.П. Разбира се, ти си другият родител и имаш пълното право да имаш изисквания. Решете ги в съда.

# 14
 • Мнения: 5
Добре отново опирам до адвокат ходих казаха ми че ако иска да изведе децата без мое съглашение нарушава договора ни който ние сме го съставили.Там пише кой коя седмица трябва да ги гледа.Този договор не може да се обжалва така пише.Адреса на децата се променя в зависимост от майката защото е на квартира.Питането ми беше дали може в друг град и на какво основание ако някой е минал по този път. За да отиде трябва ново дело но на какво основание няма.Като е толкова добър Ботевград защо тя не е станала човек на същото ли ще го научи. Или какво някой ако е бил там ще знае що за град е наркотици кражби убийства проституция. Благодаря на всички който писаха Лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт