Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 874
  • 803
  •   1
Отговори
# 165
Или просто ходи пеш повече.
И аз не съм фен на спорта, обаче ходя много.

# 166
Или просто ходи пеш повече.
И аз не съм фен на спорта, обаче ходя много.
+1

Макар че напоследък и с пилатес се захванах и ми действа много добре.

П.п. Много ме е яд, мерих одеве различни дрехи и установих, че килограмите ги свалям от краката, пък те и без това не са ми пълни. От корема почти нищо не е мръднало Sad

# 167
  • София
Според мен пък разходките не помагат особено, при спорт натоварването е друго, ускорява се пулс и тн. Отне ми доста години докато убедя майка ми. Тя ходи по много километри на ден, но си има проблеми с кръвно, стави, подуване и тн. Сега от три месеца ходи на народни танци три пъти седмично и болежките почти преминаха. Вчера точно се видяхме и призна, че съм била права.

Аз не, че спортувам особено, но смятам, че особено ако човек има проблем си заслужава да се положат усилия, отплаща се.

# 168
Здравейте.
Мисля че тук най добре ще ме ориентирате. НОМА индекс какво означава?  Глюкоза и инсулин?
Нещо не съм доволна от моята лекарка и искам самоволно да си пусна изследвания за сверяване на нейните думи...  Както и да е, аз съм писала за нея по темите.

# 169
Според мен пък разходките не помагат особено, при спорт натоварването е друго, ускорява се пулс и тн. Отне ми доста години докато убедя майка ми. Тя ходи по много километри на ден, но си има проблеми с кръвно, стави, подуване и тн. Сега от три месеца ходи на народни танци три пъти седмично и болежките почти преминаха. Вчера точно се видяхме и призна, че съм била права.

Аз не, че спортувам особено, но смятам, че особено ако човек има проблем си заслужава да се положат усилия, отплаща се.

Според мен бързото ходене,особено ако има наклон е много по-полезно от бягането.На пътечката ги редувам и ги усещам еднакво като натоварване.

# 170
  • Ню Йорк
Сега ако почнеш да спортуваш, цена няма да имаш.  Grinning

Е това ми е големия проблем, че не мога да се отърся от гадния навик да си почивам гледайки филми вместо да спортувам.

Прави като мен. Гледам филм докато карам  кростренажора.
Но в последно време ме мързи да го карам. Нещо ми е омръзнал. Но пък за сметка на това си правя друга гимнастика.
Просто отдели поне 20 минути на ден за някаква гимнастика.

Гениална идея  bouquet Сега ще кажа на ММ да премести кростренажора пред телевизора Wink

# 171
Пак заповядай  Hug

# 172
Бихте ли споделили какви въглехидрати приемате на ден? Да се ориентирам в количествата и качествата на храната, разпределени в храненията.

# 173
Бихте ли споделили какви въглехидрати приемате на ден?
Скрит текст:
Да се ориентирам в количествата и качествата на храната, разпределени в храненията.
Зеленчуци-краставица, домат (по-рядко), тиквички, чушки, чесън, моркови....
Плод-3-4 пъти седмично, то сега и няма вкусни плодове.
Черен шоколад, с какао над 85%-почти всеки ден, по около 20-30 гр.
Останалите въглехидрати рядко:1-2 пъти/месечно, имам предвид картоф, грах, зелен боб, сладкиши.
Ориз, др. зърнени, бобови, не обичам и не ям.

# 174
Здравейте отново. За един месец съм -3-4 кг, въпреки че пия и антидепресант. Общо взето ям салати, млечни, месо, яйца и риба. Рядко по някой банан и по 1 парче малко шоколад. Никакво тесто, ориз и картофи.
Не съм сигурна нещо. Заради омазняването на ч.дроб, гастроентеролога ми каза, че не трябва да консумирам мазни храни, колбаси, пържено. Увеличих мазнините, като не консумирам въглехидрати и от дясно започна една тежест, отидох и каза че е от стеатозата и тогава ми каза да не ям такива храни. Яйца също по малко, заради жълтъка, риба еди каква си можело, друга не може. Обърках се. Ако ВМ-НВД не е подходяща заради мазнините и тлъстите меса, каква друга мога да спазвам? Глада си го усещам и пак си хапвам поне по 4 пъти, през около 3 часа,но има промяна и да е малка, то поне в килограмите:)

# 175
  • Ню Йорк
Здравейте отново. За един месец съм -3-4 кг, въпреки че пия и антидепресант. Общо взето ям салати, млечни, месо, яйца и риба. Рядко по някой банан и по 1 парче малко шоколад. Никакво тесто, ориз и картофи.
Не съм сигурна нещо. Заради омазняването на ч.дроб, гастроентеролога ми каза, че не трябва да консумирам мазни храни, колбаси, пържено. Увеличих мазнините, като не консумирам въглехидрати и от дясно започна една тежест, отидох и каза че е от стеатозата и тогава ми каза да не ям такива храни. Яйца също по малко, заради жълтъка, риба еди каква си можело, друга не може. Обърках се. Ако ВМ-НВД не е подходяща заради мазнините и тлъстите меса, каква друга мога да спазвам? Глада си го усещам и пак си хапвам поне по 4 пъти, през около 3 часа,но има промяна и да е малка, то поне в килограмите:)

Може да се храниш балансирано. Там се следят протеините.

# 176
  • София
При ВМНВХ се губят много мазнини от самия черен дроб.
Продължавай така. И никакъв алкохол.

# 177
При ВМНВХ се губят много мазнини от самия черен дроб.
Продължавай така. И никакъв алкохол.
Или просто да ме ям тлъсти меса, кожи, сланина? Благодаря ти.

# 178
  • София
Яж си тлъстото и сланината.

# 179
Здравейте дами, май само за ИР не съм се изследвала по повод моите несполуки със забременяването. Май и на това изследване му идва времето, но не ми се иска да се хвърлям веднага на теста чрез обременяване с глюкоза. Моя доктор е препоръчал на друга негова пациентка да пусне изследване на гликиран хемоглобин. Това достатъчно ли е? Моля посъветвайте ме какво точно да пусна, за да имам насоки дали трябва да пускам и самото обременявене.
В рода ни има диабет /прабаба ми и баба ми са били на инсулин, майка ми е на хапчета в момента заради някакъв вид диабет/. Четох симптомите и освен ако не си втълпявам имам някои от тях - постоянно съм изморена, депресирана /по-скоро заради това, че не мога да забременея/, с ниско кръвно съм, но наскоро имах криза и горната ми граница си остана висока за мен, през последната година натрупах малко мазнинки около талията, но мислех че е от хормоните, с които ме тъпчат. От време на време имам според мен така наричаните хипогликемични кризи - става ми слабо, замаяно и изведнъж организма ми изпитва страшен глад за сладко. По принцип не ям много сладко, но си похапвам тестени изделия повечко от необходимото. Тази вечер получих такава криза и това съвсем ме накара да се замисля. Благодаря ви предварително за съветите.
И да ви питам, забелязали ли сте ИР да влияе на стойността на АМХ?

Общи условия

Активация на акаунт