Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 895
  • 803
  •   1
Отговори
# 180
Яж си тлъстото и сланината.
Да де, но точно тежестта и тъпата болка започна след увеличаване на мазнините. Затова отидох пак да го види, Алат беше двоен при изследванията.Не съм правила още ОГТТ, тя искаше за да ми изпишела хапчета, че заради метаболитния проблем ми е увреден ч.дроб. Затова започнах с диетата и приемам само бял трън и омега 3. Сега умерено си ги хапвам, но тя казва не яж, в нета друго, навсякъде различно и се обърках.  Hug

# 181
  • София
Да де, но точно тежестта и тъпата болка започна след увеличаване на мазнините. Затова отидох пак да го види, Алат беше двоен при изследванията.Не съм правила още ОГТТ, тя искаше за да ми изпишела хапчета, че заради метаболитния проблем ми е увреден ч.дроб. Затова започнах с диетата и приемам само бял трън и омега 3. Сега умерено си ги хапвам, но тя казва не яж, в нета друго, навсякъде различно и се обърках.  Hug

Точно заради подобни случаи е жалко, че Шоколата и Камелот не пишат вече. Аз не смея да давам по-категорични съвети.

# 182

Точно заради подобни случаи е жалко, че Шоколата и Камелот не пишат вече. Аз не смея да давам по-категорични съвети.
Благодаря ти.

# 183
Здравейте дами, май само за ИР не съм се изследвала по повод
Скрит текст:
моите несполуки със забременяването. Май и на това изследване му идва времето, но не ми се иска да се хвърлям веднага на теста чрез обременяване с глюкоза. Моя доктор е препоръчал на друга негова пациентка да пусне изследване на гликиран хемоглобин. Това достатъчно ли е? Моля посъветвайте ме какво точно да пусна, за да имам насоки дали трябва да пускам и самото обременявене.
В рода ни има диабет /прабаба ми и баба ми са били на инсулин, майка ми е на хапчета в момента заради някакъв вид диабет/. Четох симптомите и освен ако не си втълпявам имам някои от тях - постоянно съм изморена, депресирана /по-скоро заради това, че не мога да забременея/, с ниско кръвно съм, но наскоро имах криза и горната ми граница си остана висока за мен, през последната година натрупах малко мазнинки около талията, но мислех че е от хормоните, с които ме тъпчат. От време на време имам според мен така наричаните хипогликемични кризи - става ми слабо, замаяно и изведнъж организма ми изпитва страшен глад за сладко. По принцип не ям много сладко, но си похапвам тестени изделия повечко от необходимото. Тази вечер получих такава криза и това съвсем ме накара да се замисля. Благодаря ви предварително за съветите.
И да ви питам, забелязали ли сте ИР да влияе на стойността на АМХ?
Боби, следя и темата за изследванията на хормони и виждам, че Денис ти е отговорила там. Много правилно ти е казала, гликираният хемоглобин нищо няма да покаже, той е индикатор за нивото на кръвната захар за 3 месеца назад, а при ИР захарта може изобщо да не е повишена. В нашето състояние се повишава Инсулинът, той се отделя в извънредни количества, за да поддържа нивото на захарта нормално. Докато един ден бета-клетките на панкреаса се уморят и откажат да произвеждат повече инсулин - чак тогава се повишава захарта и вече отиваме към диабет тип 2.

Та както Денис е казала, изследванията за ИР са две:
1. Глюкоза + Инсулин сутрин на гладно. В някои лаборатории предлагат пакет от двете, озаглавен НОМА-индекс. Самият индекс лесно се изчислява, така че ако е по-скъпо изследването отколкото на двете неща поотделно, няма смисъл.

2. Натоварване с глюкоза - това е по-точен тест, но се препоръчва да се прави рядко и при положение, че към момента не си на някакъв хранителен режим с намалени въглехидрати. Прави се трикратно в рамките на една сутрин, взима се кръв за изследване на глюкоза и инсулин на гладно, след това ти дават да пиеш глюкоза и те изследват още два пъти - на 60-тата и на 120-тата минута.

При положение, че имаш фамилна обремененост, както си написала, и не много явни признаци на ИР, според мен по-добре да направиш второто изследване. По-точно ще покаже.

# 184
Благодаря ти, Бледолилава. Нещо не разбрах точно отговора на Денис и затова реших да попитам и тук. Явно точно това за съотношението не схванах. Много неясен ми е въпроса за ИР и като се зачетох снощи съвсем се обърках. Blush От твоя отговор разбрах какви са конкретните варианти. Още веднъж благодаря. Heart Eyes

# 185
Ако досега си страняла от мазнините, а сега си ги въвела в достатъчни количества, е възможно дробът да се "обажда".На мен също ми се е случвало да усещам тежест отдясно, това ми е сигнал, че съм прекалила с мазнините, т.е., яла съм повечко от тях.Съответно намалям.И тежестта изчезва.
Можеш да пробваш да ги намалиш за известно време, докато усещанията ти изчезнат, а после да опиташ постепенно да ги увеличаваш, не наведнъж.И следи как се чувстваш, тялото самО ще ти покаже колко мазнини може да понесе.
А относно лекарите, това са си стандартните препоръки отпреди "100 години".Не знам не четат ли тези доктори, след като вземат заветната диплома в ръка, но е факт, че болшинството са със знания от 19 век.Абсолютно непросветени.
Лошо е да ядеш много мазнини, ако ги комбинираш и с МНОГО въглехидрати.Тогава става мазалото....
При ниски и ограничени въглехидрати, мазнините не са проблем.
Аткинс го твърди, аз го доказах върху себе си.

# 186
Ако досега си страняла от мазнините, а сега си ги въвела в достатъчни количества, е възможно дробът да се "обажда".На мен също ми се е случвало да усещам тежест отдясно, това ми е сигнал, че съм прекалила с мазнините, т.е., яла съм повечко от тях.Съответно намалям.И тежестта изчезва.
Можеш да пробваш да ги намалиш за известно време, докато усещанията ти изчезнат, а после да опиташ постепенно да ги увеличаваш, не наведнъж.И следи как се чувстваш, тялото самО ще ти покаже колко мазнини може да понесе.
А относно лекарите, това са си стандартните препоръки отпреди "100 години".Не знам не четат ли тези доктори, след като вземат заветната диплома в ръка, но е факт, че болшинството са със знания от 19 век.Абсолютно непросветени.
Лошо е да ядеш много мазнини, ако ги комбинираш и с МНОГО въглехидрати.Тогава става мазалото....
При ниски и ограничени въглехидрати, мазнините не са проблем.
Аткинс го твърди, аз го доказах върху себе си.

Hug

# 187
  • София
Относно спора за въглехидратите има един френски лекар Папе, той има режим за намаляване на инсулина и също препоръчва въглехидратите да са сутрин.

# 188
Момичета, възможно е да съм получила алергия от яйца.
Имам ужасен обрив. Скоро ще ходя на лекар.
Но ако се окаже така, какво ще правя не знам.  ooooh!

# 189
Днес ходих при ЛЛ, да си занеса изследванията от кардиоложката, че той искаше да ми пуска нови.
Гледа ми ги и каза, че всичко ми е перфектно, няма никакви забележки Simple Smile
И, че слабите хора живеят по-дълго, също, че като цяло са с много добри показатели. И ми цитира някаква статия, за японци, които редовно се хранели със свинско и сланина и били столетници. bowuu
Заподозрях го, че и той е фен на НВ ВМХ! Grinning Grinning Grinning
Обикновено лекарите забраняват месо, пък за сланина да не говорим. Mr. Green Mr. Green

# 190
  • София
Днес ходих при ЛЛ, да си занеса изследванията от кардиоложката, че той искаше да ми пуска нови.
Гледа ми ги и каза, че всичко ми е перфектно, няма никакви забележки Simple Smile
И, че слабите хора живеят по-дълго, също, че като цяло са с много добри показатели. И ми цитира някаква статия, за японци, които редовно се хранели със свинско и сланина и били столетници. bowuu
Заподозрях го, че и той е фен на НВ ВМХ! Grinning Grinning Grinning
Обикновено лекарите забраняват месо, пък за сланина да не говорим. Mr. Green Mr. Green

Той, че е прав генерално, прав е. Ама е виждал японци през крив макарон. Няма такива, които ядат свинско, еле пък сланина. Месо ядат телешко и птиче, понякога. Основно - риба.

# 191
Не, той е чел статия. Simple Smile

# 192
Момичета, възможно е да съм получила алергия от яйца.
Имам ужасен обрив. Скоро ще ходя на лекар.
Но ако се окаже така, какво ще правя не знам.  ooooh!

Елора, възможно е от яйца да се обринеш. Но то може да е временно или просто комбинация с друго.
Но може и от прах за пране да е.
Аз преди време така си мислех, че е от яйца, а то се оказа от един силен препарат за пране.

Какво каза докторът?

# 193
Още не съм ходила. Утре ще ми взимат направление и ще звънят да ми запазят час. Може би за тази събота, ако не за другата. През седмицата не мога, няма кой да ме смени на работа. Ако се наложи спешно изследване през седмицата, все ще ме пуснат. Няма начин.
Но сърбежът е от месец и половина на ръката. Мислех, че е от нерви. Ядоса ме една роднина. Понякога като се нервирам силно и получавам сърбежи. Ама този продължи дълго. А в неделя ме засърбя и другата ръка, но обрив още няма.
И не съм яла много яйца. Принципно две на ден. А за 3 месеца да съм яла точно 3 пъти на обед и вечеря по две яйца.
На работата си ги правех с малко извара, а понякога варени.
Миналата седмица забелязах, че сърбежа ми се успокои за 2 дни, и стоплих вчера, че беше защото не носех яйца. Вчера не ядох и вечерта никакви сърбежи. Днес също и още ми е спокойна ръката. Разранена е кожата и зачервена, но спокойна.
Но ще видим. Аз и без това за друго трябва да ходя на лекар. Но ще направя тест.
Дано да е временно. Засега няма да ям яйца. Ама не мога да ям месо 2 пъти на ден, тежко ми е. Чудя се сега какво да ям. В момента готвя супа от грах. Със салата ще го ям.
Според една позната, може да имам белтъчно натравяне, ако не е от яйцата.
Обаче днес са ми взели от магазина за работа някакъв ориз, пък то вътре има малко яйца  Joy
Нищо де, ще го изям, тамън ще видя вечерта как ще съм.

# 194
Елора, и на мен ми втръсна от яйца и месо и днес две от храненията си ги направих постни. Въпреки това въглехидратите за деня са ми само 24 грама. На закуска ядох печена тиква 150 гр с голяма лъжица кокосово масло. За вечеря си правя задушена тиквичка с масло, сирене и магданоз - още не знам какво се е получило Simple Smile. Отделно имам проблем с двете нули, та затова се мъча да вкарвам някакви храни с фибри и реших да увелича зеленчуците. Дори с риск малко да вдигна въглехидратите, но засега с тиквата и тиквичките всичко е ок. Да видим и дали ще помогнат или ще преминавам към по-сериозни. За утре се замислям за зелен фасул.

Днес си правих изследвания, в кетоза съм, както предполагах по дъха. Обаче не ми излязоха всички резултати, чак утре ще видя мастната обмяна, инсулина и чернодробните. Че нещо наистина ми втръсна това месо и ще видя дали не мога да променя режима с малко повече зеленчуци като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт