Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 90 457
  • 803
  •   1
Отговори
# 690
Щом имаш преддиабетни нива на КЗ, не е желателно да правиш обременяване, даже е опасно.
Само инсулин на гладно и КЗ.

# 691
Здравейте!
Не знам, дали е за действие е за тук въпросът ми, но все пак- някой има ли представа на какво се дължат по-високите триглицериди.Разбрах, че е добре да са под 1.
Една от причините може да е прекалена консумация на захар, тесто....те се трансформират в мазнини/триглицериди, когато са в повече, отколкото е нужно на тялото.

Ами,аз уж се храня здравословно. Веге съм, но ям риба, кисело мляко, зеленчуци, плодове и ядки.  Не ям зърнени и бобови, както  се очаква. Може би проблемът е в плодовете, освен да ги огранича. В момента съм на палео веге хранене, заради проблем със щитовидната жлеза.

# 692
  • Под сянката на разлистените кактуси
Titi-piti, може и да е генетично, някои хора просто си имат по-висики нива независими от храненето. Как са ти холестерола и чернодробните ензими?

# 693
  • до най-прекрасния мъж
Наскоро четох, че 25 % от хората се раждат с ИР. Така че не е невъзможно с каквото и да се храниш, твоят панкреас да произвежда повече инсулин от приетото за нормално. А от там идват и останалите показатели, които са свързани с резистентността.

# 694
Аз уж започнах диета, а кръвната ми захар от 5.4-5.7 скочи на 7.8  #Cussing out

# 695
Аз уж започнах диета, а кръвната ми захар от 5.4-5.7 скочи на 7.8  #Cussing out

Кръвна захар  5.4-5.7  на гладно си е също висока.Нищо че е в границите.
Може да е нещо временно.
Как се храниш? Отказа ли сладкото, тестото, сокове и други боклуци?

# 696
Всичко отказах.  А колко трябва да ми е захарта на гладно.  Ами едва ли е временно, защото   след като ме съкратиха влязох с тежки панически атаки в болницата и 3 дни последователно ми беше 6.2, 7.2 и 6.8 кръвната захар.

# 697
Знам от ендокринолог, че най-добре да е максимум до 4.5 примерно.
Над 5 вече може да е признак за ИР.
Просто на гладно според ендото кз би трябвало да е най-ниска.
Имай напредвид, че ти си и много пълна. 120 кг са ужасно много. И е необходимо на организма време. А ти едва отскоро си на режим и чудеса не може да очакваш.
Лекарства пиеш ли за ИР?
А за упражненията не съм те забравила, просто нямам време.
Трябва и първия пост да оправя.
ИР се влияе положително силно и от движението. Така че комбинация от движение и хранене е най-доброто.
Само с ядене не става. Ще има ефект, но много бавен.
Ти защо си продаде велото всъщност?
Сега реално правиш ли някаква гимнастика?
А инсулина колко ти е на гладно?

# 698
Ами моята захар откак се помня е над 5, дори когато бях 45 килограма. Не пия лекарства. Имам сериозни проблеми със стомаха. Велото го продадох, защото не можех да издържа на него повече от 1 минута. Единствената гимнастика, която правя е стандартната за ДХ. Инсулинът ми на гладно е 17. Но като гледам кръвната захар това не е ИР, ами си е направо диабет. Но при положение, че когато започнах диетата кръвната ми захар беше нормална, нямам идея какво е провокирало диабет.

# 699
Ами моята захар откак се помня е над 5, дори когато бях 45 килограма.
...
 Но при положение, че когато започнах диетата кръвната ми захар беше нормална, нямам идея какво е провокирало диабет.

Как хем ти е била нормална, хем винаги висока?
А какво е провокирало диабета, сама си каза. Стресът.

Ами едва ли е временно, защото   след като ме съкратиха влязох с тежки панически атаки в болницата и 3 дни последователно ми беше 6.2, 7.2 и 6.8 кръвната захар.

Трябва да се лекуваш комплексно. Не само стресът, ами и едно банално нервиране се отразява върху нивото на кръвната захар и инсулина.

# 700
Имам предвид, че когато започнах диетата, захарта ми на гладно беше 5.2, но аз мислех, че това е нормална захар. Така ми каза ЛЛ.
 Ами аз в момента съм на антидепресанти, както изглежда, ще трябва да започна лечение и за диабет.

# 701
При мен също е стресово ориентирано. .

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 05:36 от Анонимен

# 702
Имам предвид, че когато започнах диетата, захарта ми на гладно беше 5.2, но аз мислех, че това е нормална захар. Така ми каза ЛЛ.
 Ами аз в момента съм на антидепресанти, както изглежда, ще трябва да започна лечение и за диабет.

То ако ги слушаш ЛЛ, чак над 7 е притеснително. Rolling Eyes
Ама вече е отишъл коня в ряката... ooooh!

Сега си в стрес, нормално е да ти скочи КЗ. то няма да стане за 2 дни.

# 703
Мислех, че диабетът е наследствен и се самоуспокоявах  Sad

# 704
Не е задължително. Няма нито един диабетноболен в рода ни, но ето, аз съм с ИР. Ако ме беше помотала още малко личната, можеше и до диабет да стигна.

Общи условия

Активация на акаунт