Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 90 449
  • 803
  •   1
Отговори
# 705
Ами аз не съм разчитала на личната. Ходих на частен преглед при ендокринолог, но и той не можа да установи ИР. Накара ме да изследвам само кръвна захар и каза, че е нормална. Платих си и до там...

# 706
Склонността да развиеш диабет е наследствена
уж сме в темата да го преборим, айде дано

# 707
Ами моята захар откак се помня е над 5, дори когато бях 45 килограма. Не пия лекарства. Имам сериозни проблеми със стомаха. Велото го продадох, защото не можех да издържа на него повече от 1 минута. Единствената гимнастика, която правя е стандартната за ДХ. Инсулинът ми на гладно е 17. Но като гледам кръвната захар това не е ИР, ами си е направо диабет. Но при положение, че когато започнах диетата кръвната ми захар беше нормална, нямам идея какво е провокирало диабет.
Диабета може да се получи и от стрес. Но много помагат и сладките.
А за да ти се установи ИР е нужно обременяване. И се чудя тоз ендокринолог защо не ти е назначил това изследване. И то при положение, че си толкова пълна.
За велото - аз дори и 110 пак издържах. Не знам защо не си издържала. Той е лек уред и не предизвиква чак такава умора.
Можеше да изчакаш да свалиш и пак. И дори и една минута е нещо. Организма свиква и постепенно се качват минутите.
Аз също като си купих първия кростренажор не издържах и 1 минута. Тренирах няколко дни по 1 минута, после станаха 2, после 5 минути. Сега без проблем мога да откарам до час дори. Но не го правя, заради ДХ. Казаха ми повече от 30 минути да не карам. И като карам да карам 10 минути, да почивам и после още 10. Така кръстта ми е спокоен.
Извинявай, знам какво е да си дебел. Била съм като теб. Боляло ме, но пак съм правила някаква гимнастика + тибетските.
Упражненията ти за ДХ са абсолютно недостатъчни. Прави ги, но ти трябва и нещо друго.
Имам чувството, че ти просто не искаш да правиш гимнастика. А за да ти се оправи ИР ти е жизнено необходима.
А диабета може да ти е провокиран и от яденето. То в един момент организма не издържа.
Затова ИР е предиабетно състояние. Клетката е обвита в мазнина и това пречи на инсулина да се обработи.
Винаги може да направиш едно обилно ядене и да отидеш да се боцнеш и да видиш КЗ и инсулин как са след обилно хранене.
Моя ЛЛ ми каза, че инсулина нямал никакво значение.  Flutter Смятай колко му знае тиквата.
Упражненията ще ти ги опиша като мога. Макар че като гледам няма смисъл. Но ще го направя, а ти си решаваш.
Това което ме мотивира да отслабна бе ДХ. Това не може да се излекува, но килограмите могат. От теб зависи.
Впрочем не знам дали си чела за тибетските, но те активизират много обмяната на веществата. Затова и само с тях първата година свалих 10 кила без хапчета и без този режим.
Може и на йога да се запишеш. Това са бавни упражнения, а и дишането е важно и много помага.
А тук в темата има и потребителка, която е имала и диабет и го е победила. Всичко останало са оправдания.

# 708
Браво, Елорче! Hug
Възхищавам ти се колко си убедителна! bouquet

# 709
  • Ню Йорк
И аз съм така с кростренажора. В началото едвам по 2-3 минути избутвах, не че сега мога повече от десетина, ама съм решила да докарам до час Simple Smile

# 710
Стига бре  Laughing
Сериозно ли съм убедителна? Аз си мисля, че тук като пиша никой не ме възприема насериозно, ама си пиша.  Laughing
Специално Алина ми е симпатична и преди много и се карах и ще продължавам да и дудна.
Иде ми да открия къде живее и да и пратя един бабаит да я уплаши и да я гони поне час. Така три пъти в седмицата.  Mr. Green
Така е Принцесо.
Организма свиква с постепенното натоварване.
Но една фитнес треньорка ми обясни, защо има хора могат да бягат много дълго време, а други не.
Всъщност всички могат. Нещо ми обясняваше за пулса, че след определени минути свиква и все едно не бягаш. Така и съм с кростренажора. Има един момент на 3-4-тата минута съм изморана вече и аха да клекна,но някак си организма се успокоява и все едно ходя, а не карам.
Ама се потя страшно от него. Което е много хубаво.
Той се счупи сега.  Cry От месец и половина не мога да карам и ми липсва много. Реших да му дам последен шанс и ще викна човек да го завари. На следващото чупене го махам и взимам нов.
Абе я ми кажете ако разбирате. Ако кростренажора не е на много равна повърхност, може ли да се повреди от това?
А и друго. Обмислям да взима желязо. Хубави марки знаете ли? Не точно марки, но да е хем качествено, хем не много скъпо.  Grinning

# 711
 Joy Както съм уплашена, успя да ме разсмееш. Аз действително съм тежък случай. Половинът освен, че всеки ден тренира, допълнително и по 2 часа играе цигун. Но иде реч за такава дисциплина, че ако през деня е бил зает вечер до 3-4 часа си играе упражненията. А аз го глеееедам и му се радвам. А пък искам да съм дисциплинирана.  Rolling Eyes Но пък за нуга бест те послушах и ходя всеки ден.

# 712
И на мен Алина ми е симпатична и искам да постигне резултат, млада е и не трябва да се занемарява.
Това за бабаитите много ме разсмя. Laughing

# 713
И аз искам да постигна резултат, обаче много бързо се плаша и отчайвам. Днес като си видях резултатите, едва не припаднах. А основно си правих резултати за черния дроб понеже се притеснявам заради антидепресантите, КЗ пуснах между другото, а то се оказа, че там има проблем.

# 714
  • София
Елора, и аз съм групата на твоите фенки. Искрено ти се възхищавам.

# 715
Joy Както съм уплашена, успя да ме разсмееш. Аз действително съм тежък случай. Половинът освен, че всеки ден тренира, допълнително и по 2 часа играе цигун. Но иде реч за такава дисциплина, че ако през деня е бил зает вечер до 3-4 часа си играе упражненията. А аз го глеееедам и му се радвам. А пък искам да съм дисциплинирана.  Rolling Eyes Но пък за нуга бест те послушах и ходя всеки ден.

А браво. И как ти се отразява?
То и нуга бест много помага. Мен буквално ме спасяваше като бях 110 кила. Само прищипвах нерви и лежах със седмици. Ядях, лежах и дебелеех. И откакто го почнах прищипвания нямах. Имах всъщност едно прищипване, но сигурно благодарение на нуга бест мина много бързо.
Ако можех бих си купила леглото. Чакам от тотото да спечеля.  Mr. Green
А за разтягането писала ли съм ти? Че си разтягам гръбнака на един железен лост. Вися си на ръцете и ми се опъва гръбнака. Това също при прищипване много ми е помагало. Нито масажисти, нито лекарства ме спасяваха, само това.
А сега съм вече 75 и нямам проблем. Чат пат сутрин леко наболяване особено зимата, ама като помня какво съм преживяла, не го приемам насериозно.
И дори сега всеки ден ей така профилактично си вися сутрин преди да тръгна. Кат маймуна вися  Laughing
Аз всъщност си имам проблемна ЩЖ и ИР, ама не съм ви разказвала май защо стигнах до 110. Обикновено бях 90 кила. Пак множко, но нямах сериозни проблеми с ДХ. А и не четях тук да се ограмотя.
Значи преди години ми се наложи да ми оперират на двата крака пръстите. Враснал нокът. Та оперираха ми единия. Лежа си аз, похапвам си и лекичко качвам. Трудно се ходи на един крак, товари се другия и си мързелувах. Мина се време махнаха шефовете и след малко време хайде другото краче под ножа. А на първата операция впрочем лошия хирург не изчака да подейства упойката и почна да реже. Ей такъв скандал му спретнах, че свят му се зави. На втората операция явно ме е запомнил и нежно пипа пръстта и пита имам ли усещане  Mr. Green След операцията сестрата ми вика, че хич  не му дремело за упойката и винаги почвал почти веднага, ама аз така съм го уплашила, че станал внимателен със всички.
Та да зарежа това лирично отклонение. Мина се и втората и вече станах към 100 кила. И дойде зимата. Возя се в прословутия 88. Там почти всички шофьори мислят, че карат картофи. И рязко спря. А аз се врязах в желязното перило. С кръстта естествено. Прегънах се на две буквално. Ей, нямаше такава болка. Изпука нещо и изщрака. Едвам се прибрах. Два месеца почти само лежах. И станах 110. А 110 кила вече кръстта трудно ги поема. Та явно за добро или за лошо е трябвало да мина това, за да ми дойде най-накрая музата истински да се стегна и да отслабна.

Алина, няма смисъл да се отчайваш и плашиш лесно. Хич не си помагаш и излишно се депресираш, което пък оказва влияние.
Аз така преди се отчайвах като не успявах за седмица да сваля 20 кила  Joy  И  почвах стария режим. Викам и свинската диета.
И накрая проумях, че хубавите неща стават бавно. А аз за никъде не бързам. И се оказа, че спокойствието също помагало за отслабването.

Абе на отслабването си има и отрицателни черти и хубави. Много почнаха мъжете да ме оглеждат. Направо ще ме изядат. Ама лошото е, че тия дни ми се лепна един стар ухажор, който хич не харесвам. Не ме е виждал една година. И като ме видя, пак почна да ме кани.  Sick
Като стана 65 сигурно ще ме отвлекат  Joy
Което ме подсеща, че трябва да почна да ходя на тай чи. Мерак ми е от много време.

Мерси Sharky  Hug

# 716
  • София
Чета ви и почва да ми "щраква", че аз май тази зима качвам от клименума...4 кг. Явно ми прави мазало на Л-тироксина.

# 717
Да, каза ми за лоста. Той и половинчото има лост, но аз не мога да вися , понеже мускулите на ръцете ми са много слаби и като се опитвам да висна-тупвам като зряла круша.

# 718
  • Ню Йорк
alinnna хич не се плаши, ако знаеш аз какви резултати от изследвания съм виждала Wink Четох, четох и си викам: умряла съм явно, ама лекарите още не знаят Wink Ама ето на - оправих се и по-добре ще ставам Simple Smile  Та и ти така - ще се справиш Hug

# 719
Да, каза ми за лоста. Той и половинчото има лост, но аз не мога да вися , понеже мускулите на ръцете ми са много слаби и като се опитвам да висна-тупвам като зряла круша.

И моите ръце са слаби. Вися три секунди и спирам. Толкова стига за гръбнака.

Общи условия

Активация на акаунт