Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 92 042
  • 803
  •   1
Отговори
# 270
Чудя се дали все пак е добре да не си взема и един глюкомер.
Дали има смисъл?

Глюкомерите са смешно евтини - по 10лв. Има и аптеки, които ги продават по 1лв., ако си купиш от тях и тест лентички. Аз си взех преди месец Omnitest 5 на Braun, Германия. В Емаг ги бяха пуснали на много хубава промоция, по 10лв. Гледам сега обаче, че пак са дигнали цената. https://www.emag.bg/gljukomer-braun-omnitest-5-set-s-10br-test-l … mbg/pd/DTXM90BBM/

Моделът се рекламира като изключително точен. Продават и специална течност (от типа на изкуствена кръвна плазма), която се капва вместо кръв и служи за калибриране на уреда от време на време. Капваш капка и тя отчита дали уредът измерва точно и ако не, го пренастройва.

При мен не даде разлика с кръвния профил, направен в лаборатория. Проблемът - тест лентичките му са скъпи. Аз успях да намеря на най-ниска цена 0.66лв. за брой, тоест 2 кутийки (общо 100лентички) ми излязоха 66лв. По-евтино засега няма.

По-старите модели, не само на Браун, а и на Accu Check (които са другите най-добри) имат доста по-евтини тест лентички. Но това се отнася само за по-старите модели. Новите си държат цената. В края на краищата всеки сам си преценява кое му е по-важно - точността или цената. като се има предвид, че ако имате ИР не е нужно да си мерите на всяко хранене и КЗ, то си заслужава да инвестирате в по-добър модел. Сега се сетих, че прочетох някъде в нета, от разни диабетни сдружения раздават глюкомери безплатно...но не и лентички.

# 271
  • Ню Йорк
Не се наемам да препоръчам глюкомер, защото аз си взех доста скъп.

DeVa® , аз имам чуството, че повечето ендокринолози са чули за инсулина едва преди няколко години. Те и преди 10-15г в повечето лаборатории не можеха да го изследват дори. При мен всичко до момента е било на базата проба - грешка и до момента си нямам ендокринолог на който да се доверявам и да ме следи. Сама си се обслужвам Wink

# 272
Знаят те за инсулина, много добре знаят.
Просто не обичат здрави хора, иска да имат пациенти пред вратите. Laughing

# 273
Знаят те за инсулина, много добре знаят.
Просто не обичат здрави хора, иска да имат пациенти пред вратите. Laughing

И аз така мисля.
Но и Принцесата е права. До преди 20 години ИР не се е смятало за проблем.
За тях висока КЗ е проблем.

# 274
Ми то за да се стигне до висока КЗ е виновен преди това високия инсулин. Като не му се обръща внимание и хората не знаят как да ядат, така ще е.

# 275
Именно.
Ама не ти казват "спри В", а ти дават метформин и ти казват, че ако не ядеш поне по 1 филийка хляб, е лошо и почти смъртоносно за теб. Crazy
И да не ядеш мазно. Ама какво мазно, никой не счита за нужно да обясни.

# 276
  • Ню Йорк
Именно.
Ама не ти казват "спри В", а ти дават метформин и ти казват, че ако не ядеш поне по 1 филийка хляб, е лошо и почти смъртоносно за теб. Crazy
И да не ядеш мазно. Ама какво мазно, никой не счита за нужно да обясни.

Дори и това не ти казват. Аз лежах в ендокринологията в майчин дом поне седмица. На изписване ми дадоха една брошура в която имаше 5 изречения " как а се храним при диабет" и ми проведоха една дъъъъълга агитация за виктозата и това си беше Wink Ама виктозата колко екскурзийки осигурява, че спринцовката е 150лв Wink

# 277
Инсулина(и подобните на него) не е ли безплатен?

# 278
  • Ню Йорк
Инсулина(и подобните на него) не е ли безплатен?

Изписват се с рецептурна книжка, за пациента са безплатни, ама здравната каса плаща яко за тях на фармацевтичните компании. И съответно лекарите, които изписват тези скъпи лекарства биват водени по конференция, семинари и т.н. по цял свят. Simple Smile  Всичко е проста математика Simple Smile

# 279
Няма да навлизам в някакви конспиратични теории,но за да ти ги изпишат трябва да минеш някакви изследвания и изобщо да не са ти в ред показателите.Иначе никой не е луд да ги даде тези луди пари ей така да те лекува от нещо,което нямаш.Имам доста познати с протоколи-няма шанс ей така да ти връчат скъпо лекарство,което не ти трябва.

# 280
Най-добре е да не залитаме в конспирации и да мислим ,че преди нашето заболяване медицината нищо не е знаела.Разбира се,че и преди 10-15 години се е изследвал инсулин и КЗ.Като че ли говорите за праисторическата ера.Нормално е лекарите да предлагат лекарства и диетата е в съзвучие със съвременните медицински възгледи.Темата обхваща поне последните 70 години,когато храненето се промени много и то в посока много преработени въглехидрати.Не са виновни лекарите ,че животът е станал такъв.Но като цяло го няма правилният подход.Едва последните 10 години излезе тази диета,която да дава цялостен модел на хранене ,а не само не яж хляб и мазно.Здравната система изобщо няма "очи" за този проблем и си го кара по страия начин.Малко лекари поемат промените и ги предлагат на пациентите си.Поне на мен, никой не ми е предлагал .

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 09:48 от liola

# 281
Здравейте! Освен кз и инсулин, какви други изследвания си пускате. Ще ходя да си правя изследвания и искам да проверя това онова. Чета че витамин Д и Б12 са важни, но не съм ги пускала. За сега знам, че желязото ми е много ниско

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 09:27 от la-la-la

# 282
Здравейте! Освен кз и инсулин, какви други изследвания си пускате. Ще ходя да си правя изследвания и искам да проверя това онова. Чета че витамин Д и Б12 са важни, но не съм ги пускала. За сега знам, че желязото ми е много ниско
Зависи за какво се изследваш. Аз когато търсех къде ми е проблемът изследвах и щитовидна жлеза, както и половите хормони (Prolactin, LH, FSH, Estradiol, Testosteron) и кортизола. Сега, след като съм вече на хранителен режим за контролиране на ИР, изследвам бъбречна, сърдечна и чернодробна функция заради увеличения прием на белтъчини и мазнини, за сметка на въглехидратите. За Б12 и витамин Д напоследък много се говори, да, тъй като често се открива техен дефицит. При Б12 проблемът може да е не от недостиг, а от недобро усвояване. Не е лошо да се изследваш, ако имаш желание. Аз не съм, не откривам признаци на дефицит при себе си. Но пия зимата в профилактични дози витамин Д3. Желязото ми е добре, но ако беше ниско в никакъв случай не бих си го самоназначила за пиене, чела съм, че може да е опасен увеличеният му прием, тъй като невинаги дефицитът му е от недостатъчен прием с храна или добавки. За него задължително консултация с лекар. Затова когато пия мултивитамини гледам да са без желязо.

# 283
  • Ню Йорк
Няма да навлизам в някакви конспиратични теории,но за да ти ги изпишат трябва да минеш някакви изследвания и изобщо да не са ти в ред показателите.Иначе никой не е луд да ги даде тези луди пари ей така да те лекува от нещо,което нямаш.Имам доста познати с протоколи-няма шанс ей така да ти връчат скъпо лекарство,което не ти трябва.

Това което казваш е така на теория, на практика е съвсем друго, но не искам да злословя против лекарите. Simple Smile

# 284
  • Бургас
Включвам се, заради желязото в мултимвитамините - когато ходих на хематолог и занесох моите мултивитамини с включено желязо и тя каза, че това количество е много малко и изобщо няма да се отрази/тогава бях на долната граница на хемоглобина/.

Общи условия

Активация на акаунт