Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 330
  • 803
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за мненията на всички.

# 391
  • Перник
Момичета Здравейте! Аз също съм с ИР и Хашимото. Срам не срам не съм ги изследвала повече от година. Просто много ми се беше събрало прегледи при ендокринолог през два месеца, всеки път  изследвания, хормони и т.н в продължение на две години.  12 кг.  отгоре, депресия и всичко останало, вие знаете.  Та на въпроса утре страх не страх ще ходя да пускам, но бихте ли ме подсетили какво трябваше освен НОМА и TSh ( простете, но не мога да си отварям папката с изследвания, защото остана при мъжа ми, а се разведохме), ще посетя ендото заедно с изследванията защото не съм от София, и да не ходя два пъти.

# 392
Момичета Здравейте! Аз също съм с ИР и Хашимото. Срам не срам не съм ги изследвала повече от година. Просто много ми се беше събрало прегледи при ендокринолог през два месеца, всеки път  изследвания, хормони и т.н в продължение на две години.  12 кг.  отгоре, депресия и всичко останало, вие знаете.  Та на въпроса утре страх не страх ще ходя да пускам, но бихте ли ме подсетили какво трябваше освен НОМА и TSh ( простете, но не мога да си отварям папката с изследвания, защото остана при мъжа ми, а се разведохме), ще посетя ендото заедно с изследванията защото не съм от София, и да не ходя два пъти.

TSH, FT3, FT4, Anti-TG ( TAT ) и anti-TPO ( MAT ) - това е за Хашимото.
А за ИР - НОМА - обременяване с глюкоза трикратно - 0мин, 60 мин, 120 мин.

# 393
Здравейте, момичета.Надявам се че приемате нови попълнения.Накратко,откриха ми ИР преду месец и сега съм на Метфогама 1000 сутрин и вечер по едно.С храненето ми е доста сложно,работя на място където нямам обедна почивка нито мога да хапна нещо здравословно.Та за закуска или стоя гладна или изяждам някоя мазна баничка,знам че това няма да ми помогне с намалянето на кг.Като цяло избягвам картофите,ориза,сладкото и белия хляб,но черен на вечеря по 2 филиики изяждам.Приемам всякакви съвети.Благодаря за отделеното време.

# 394
  • София
Явно все пак намирап някоя минута за хранене - можеш да си носиш от вкъщи, да пиеш протеинови шейкове или смутита със зеленчуци, кисело мляко и протеин.

# 395
А защо не си приготвяш вкъщи сандвичи с пълнозърнест хляб вместо баничка?Или сварени яйца и кисело мляко-обикновено това закусвам и ми е напълно достатъчно:кафе+1яйце+1/2кофичка кисело мляко

# 396
Благодаря момичетя не се бях сетила за сандвич с яйце и нещо,по здравословно.Вечер мога да си приготвям нещичко.

# 397
Здравейте, момичета.Надявам се че приемате нови попълнения.Накратко,откриха ми ИР преду месец и сега съм на Метфогама 1000 сутрин и вечер по едно.С храненето ми е доста сложно,работя на място където нямам обедна почивка нито мога да хапна нещо здравословно.Та за закуска или стоя гладна или изяждам някоя мазна баничка,знам че това няма да ми помогне с намалянето на кг.Като цяло избягвам картофите,ориза,сладкото и белия хляб,но черен на вечеря по 2 филиики изяждам.Приемам всякакви съвети.Благодаря за отделеното време.

Е как така нямаш почивка. За пълен работен ден не може да нямаш почивка.
Някаква по-питателна закуска. Може би варени яйца със зеленчуци или месо, да не си гладна. Остави баничките.

# 398
  • София
Метфогамата задължително се пие с храна. Не пий хапчето на гладно.

# 399
Метфогамата задължително се пие с храна. Не пий хапчето на гладно.

Ако не закусваш, просто не пиеш хапче.
Ама да ядеш баница и да пиеш Метформин не виждам смисъл.

# 400
Благодаря,момичета.Ще ставам по-рано за да закусвам вкъщи и да си пия хапчето.Понеже до сега го пиех на гладно и ако успея да се освободя изяждх баничка.Иначе работя от 8-16 часа,нямам обедна почивка ям ако няма работа или работя и хапвам набързо.Ще се опитам да променя нещата,все пак здравето е преди всичко.А да попитам и друго,ендокринолога ми каза преглед след една година.Всички ли след откриването на ИР вие бил толкова късно прегледа,а ако метфогамата не дава резолтат?Стана малко объркано но......

# 401
С този режим на живот,работа и хранене,не виждам как ще си вкараш метаболизма в ред.Умора,безсъние,вируси,стрес  вдигат КЗ ,инсулин,адреналин,кортизол и т.н.
Можеш да си носиш кутия с храна и все ще намериш 5 минути да я изядеш .
Баница сутрин как да я коментирам .Чети тази тема ,за да ти се прояснят нещата и да поемеш по нов курс.

# 402
Тя очевидно не е наясно с храненето, но и ендото също не е обяснил нищо по въпроса. Naughty

# 403
Не "като цяло да избягваш", а изобщо трябва да ги забравиш тези храни. Освен ако не си решила да се "лекуваш" с лекарства де. Не знам някой обаче да се е "излекувал" по този начин. Организмът ти показва, че няма нужда от толкова въглехидрати, просто трябва да ги спреш, не да го принуждаваш с медикаменти да ги усвоява. Достатъчно въглехидрати могат да се поемат със зеленчуците.

На мен ендото ми изписа глюкофаж, не мислех да го взимам изобщо, но личният лекар ми каза да го взема все пак, но да не го пия по схема, както беше изписан /3*500/, а само в случай, че съм яла нещо с повече въглехидрати. Досега ми се е наложило да го пия само два пъти, след изяден плод с ядки. Това са ми излишествата. Хляб, подсладители, брашна, ориз, картофи и т.н. - такова нещо не съм помирисвала от почти два месеца и не ми и липсва. Лесно се свиква.

И тъй като темата е и за отслабване, а не си споменала, да попитам - имаш ли килограми за сваляне? Това трябва да е първата цел при ИР - колкото по-голям е процентът на активното тегло, толкова по-добре за чувствителността към инсулина. И много движение, за да накараш клетките, които упорстват, да започнат да усвояват захарта. Образно казано. Писала си, че много работиш, но това не е гаранция, ако работата е от заседнал тип.

# 404
Да вземаш глюкофаж само, когато ядеш въглехидрати е същото като да вземаш лекарство за кръвно само ,когато ти е високо.
Въглехидрати се синтезират и от протеини ,така,че си вземайте лекарствата и  пазете диета.Когато видите чрез изследвания,че показателите са в норма,тогава,евентуално,може да се мисли за понижаване на дозата.ИР не изчезва,тя може само да се държи за юздите.

Общи условия

Активация на акаунт