Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 263
  • 803
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Това, че метформинът те "наказва" за ядене на сладко, изобщо не е вярно. Той може да наказва и без грам сладко, всеки ден около 4 следобед.

Виж, с алкохол (2 чаши вино), ти става много лошо.Това може да се брои за наказание.

Изобщо всеки лекар си ги говори едни, дето не е ясно къде ги е чул.

# 421
Аз съм от щастливците ,които никога не са имали  гадните странични ефекти на метформин.Коментирали сме за връзката метформин-сладко-разтройство,но нямаше постове в такава подкрепа и не знам дали е така,на практика.
За високото кръвно-при 170х110 ми биха инжекция диуретик.На мъжа ми при 200 на не си спомням колко -също.
Хубаво е да се има доверие на някой лекар.Аз до сега не съм попадала на такъв,че да  изпълнявам указанията безкритично,без да се замислям.Никой не е заинтересуван по-вече от нас самите за нашето здраве.Лекарите си карат по едни клишета от преди 60 години.ЛЛ лекар изобщо не го отразявам за това заболяване,въпреки че много го ценя като ЛЛ.Няма как да е компетентен за хиляди болести.

# 422
Аз съм от щастливците ,които никога не са имали  гадните странични ефекти на метформин.Коментирали сме за връзката метформин-сладко-разтройство,но нямаше постове в такава подкрепа и не знам дали е така,на практика.
За високото кръвно-при 170х110 ми биха инжекция диуретик.На мъжа ми при 200 на не си спомням колко -също.
Хубаво е да се има доверие на някой лекар.Аз до сега не съм попадала на такъв,че да  изпълнявам указанията безкритично,без да се замислям.Никой не е заинтересуван по-вече от нас самите за нашето здраве.Лекарите си карат по едни клишета от преди 60 години.ЛЛ лекар изобщо не го отразявам за това заболяване,въпреки че много го ценя като ЛЛ.Няма как да е компетентен за хиляди болести.
Тук не съм много съгласна, защото това е едно от най-разпространените заболявания, особено ако го разглеждаме и като предиабет. Моят ЛЛ има над 2000 пациента и опит над 30 години. Убедена съм, че не става въпрос за някаква екзотика, с която няма опит или знания. Беше ЛЛ и на майка ми, с която много специалисти сме обикаляли, но в крайна сметка ЛЛ ни е давал най-адекватни съвети. И хубавото е, че винаги сглобява общата картина, не гледа както специалистите само в една област. Просто си зависи от лекаря. Съвета да не пия глюкофаж по изписаната схема, а само след хранене с въглехидрати, ми го даде точно защото взе под внимание хранителния ми режим. При 1000-1200 калории дневно и 30 грама въглехидрати, плюс подобряващите се резултати и без лекарства, мислите ли че е уместно да се пие три пъти на ден, по схема?

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 10:21 от Бледолилава

# 423
  • Варна
Здравейте, мен също ме диагностицираха с ИР!  Ходя при Д-р Начев - ендокринолог, не бих се доверила на ЛЛ, ако ще й пет хиляди пациенти да има с ИР и диабет. То ако беше толкова просто, нямаше да има нужда от ендокринолози и др. лекари.  Метформина се пие, три пъти на ден по време на хранене ( закуска, обяд и вечеря).  Това да пиеш метформин, само когато ядеш въглехидрати е напълно грешно и не сериозно, като се има в предвид, че въглехидратите са забранени. Могат да се консумират само въглехидрати с нисък глекимичен индекс до 40.
Ето ви една полезна статия
http://za-fitnes.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/ … 0%B6%D0%BD%D0%B8/

Ако не целите забременяване, може понякога да си позволявате и хапване на бързи въглехидрати, но ако целите забременяване забравете за тях, защото високият инсулин + бързи въглехидрати=увредени яйцеклетки! Също така високият инсулин променя цикълът ви, и в някои случаи има липса на овулация! 

# 424
Бях Ви споделила  миналата седмица:
Изследванията на дъщеря ми:
Инсулин   0,227 mU/l     2,6 -25,0  референтни стойности на гладно
60 мин.      3,41 mU/L
120 мин.    20,35 mU/l

Кръвно захарен профил:
Глюкоза   5,05 mmol/l          референтни стойности 3,8 до 6,1
втора        5,02 mmol/l
трета         5,30 mmol/l

Сега излезнаха новите резултати:

HOMA ( IR ) Инсулинова резистентност индекс   Profile   *   *
Глюкоза (Glucose)   4.81   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5
HOMA (IR) индекс   3.20   индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Инсулин (Insulin)   14.92   mU/l   2.6 - 25.0 на гладно

Моля Ви за коментар.

Какви изследвания да се направят още?

# 425
Това, че метформинът те "наказва" за ядене на сладко, изобщо не е вярно. Той може да наказва и без грам сладко, всеки ден около 4 следобед.

Дъщеря ми пие Неоформин, изобщо не е имала проблем, много ме беше страх като го почваше, постепенно, през уикендите увеличаваше дозата, но да чукна на дърво няма никакви неприятни ефекти от него.  А се е случвало да хапне сладко, не мога да кажа че не вкусва.

# 426
Майка ми пие Глюкофаж и хич не пази диета. Никакво наказание няма, даже пие разхлабващи.
През моя кратък прием на Сиофор също не съм имала никакви стомашни неразположения, даже и при мен към затягане тръгнаха нещата.

galia23, за какво са ти други изследвания?
Просто да спазва диета и толкова.
След 6 месеца контрола, даже може и по-рано. Но без обременяване, само инсулин на гладно да си пусне.

# 427
  • Ню Йорк
Допълвам Liola: ендокринологът, който лекува моята роднина с ИР каза, че метформинът се пие по веме на хранене. Каза, че не трябва да се яде сладко, защото комбинацията метформин+сладко води до разстройство, един вид метформинът те "наказва", че си злоупотребил. Когато се пие редовно и когато трябва метформин и се спазва правилният режим на хранене, разстройство няма.

Де да беше истина щеше да е чудесно Wink  При мен разтройството е и когато съм и на ВМ, не само не ям сладко, но и почти не приемам въглехидрати. Така, че няма такова правило.

# 428
Допълвам Liola: ендокринологът, който лекува моята роднина с ИР каза, че метформинът се пие по веме на хранене. Каза, че не трябва да се яде сладко, защото комбинацията метформин+сладко води до разстройство, един вид метформинът те "наказва", че си злоупотребил. Когато се пие редовно и когато трябва метформин и се спазва правилният режим на хранене, разстройство няма.

При мен това не важи. Случвало ми се е да хапна сладко с глюкофажа. Никакво разтройство.
А аз нямам много против разстройството. Приемам го като изчистване на организма. Особено на чревцата.  Mr. Green

# 429
  • София
Щото не знаете за какво може да става въпрос. Ама да не навлизаме в подробности. На мен нищо ми нямаше първите месеци, после ми се разказа играта.

# 430
  • София
А освен тия метформини, имали някой на който са изписвали нещо различно ..... и как се е повлиял

# 431
  • София

При мен това не важи. Случвало ми се е да хапна сладко с глюкофажа. Никакво разтройство.
А аз нямам много против разстройството. Приемам го като изчистване на организма. Особено на чревцатаMr. Green

Това предполагам е шега, макар и неуместна .......

# 432
Момичета имам разстройство още като забременях.Тогава казаха от хормоните е.Е детето е на 4 години и половина и аз си го имам.Та нито съм отслабнала нито нищо,ама хапваш и тичаш към едното място.Не е никак приятно.

# 433
Момичета имам разстройство още като забременях.Тогава казаха от хормоните е.Е детето е на 4 години и половина и аз си го имам.Та нито съм отслабнала нито нищо,ама хапваш и тичаш към едното място.Не е никак приятно.
Прилича ми на непоносимост към нещо. Замисляла ли си се? Аз бях вечно с колит, след като спрях повечето въглехидратни храни и се оправих. Предполагам, че е било от хляба /евентуално глутена/. Другият вариант са млечните, но тях не съм ги спирала, така че при мен отпадат.

# 434
Честно казано не.Но каквото и да ям ефекта е същият.А и никой лекар не е успял да разреши проблема.Има дни в които е поносимо и дни в които да ти стане неудобно от тичане до тоалетната

Общи условия

Активация на акаунт