Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 230
  • 803
  •   1
Отговори
# 465
  • София
 Бледолилава честито, монго се радвам за теб. Успех!!!!!
Аз също в къщи не готвя само за себе си, а за всички. Малкото ми дете яде каквото и аз, но му дабавям сирене и кашкавал от време на време. Мъжът ми си готви сам, ако иска да си яде нещо вредно. Относно мусаката, аз я модифицирах, като замених картофите с тиквички и не правя заливка - в къщи си я ядеме
 с детето. А пълнените чушки ги правя с "ориз" от карфиол - има много рецепти в нета. Не е същото като с истинският ориз, но е ОК.

Хм, изчетох темата по нощите... аз съм от скоро с букет диагнози, никой не знае от колко години ги нося тия болести, в някой момент бях приела нервността, избухванията за кофти мой характер, а трупането на килограми  и постоянната умора - за кофти ген. Е, оказа се, че не е така - Хашимото, ИР и доста съсипана ЩЖ. Доста съм объркана честно казано. Хванах се първо с мерки за автоимунното , то за него и за ИР препоръките са за ВМ-НВХ (за Хашимото всъщност е АИП, там ограниченията са още повече)... ами не е моето нещо. След 1 седмица ми се гади от месо, мазно не мога да се насиля въобще, стомаха ми ври и е подут, за тоалетната да не говоря. Това последното е и заради Метфодиаба (пия 3*850) обаче и храната влияе, четох, че сте обсъждали назад. За краткото време, в което се тествам кое как ми влияе установих, че със сигурност се сбогувам с глутена, но и с твърде мазната храна.
Мисля да пробвам да балансирам нещата, да ям по малко картофи и ориз, знам, че и с тях се получава отслабване. Сега ще споделя малко предистория. Винаги съм била пълничка, килограмите се трупаха малко по малко през годините. В един момент се оказах 96кг след раждане, по някое време се взех в ръце, праеих диети, свалих до 78кг, тръгнах на фитнес + режим, видях се 62-63кг, което за моята физика означава доста слаба; поразболях се, отпуснах храненето, но си поддържах 68кг. Есента преживях силен стрес, последван от тежка физическа травма и операция от ДХ и се оказах с 10кг отгоре. Случайно ми откриха възел на ЩЖ и оттам тръгнах по ендокринолози. Сега поне знам какво ми има, което е сериозен напредък. Заради физическите ограничения спорт в момента не мога да включа, изобщо не бих рискувала да си причиня отново онази болка в кръста, остава ми само храненето. Дано се справя... Дълго стана и объркано ама имах нужда да си го излея
Незнам къде си чела за протокола при автоимунни, аз го правих и се почувствах доста добре. Нещо си объркала нещата - там се  препоръчват полезни мазнини - авокадо, зехтин, кокосово масло и т.н. , сланина /ако е домашна , чиста/ и то за акцент, а не да хапваш това само. Картофите не пречат на ЩЖ, но са лоши за ИР. Ориза е кросреактивен на глутена, тоест предизвиква в организма реакцзия подална на тази като при консумацията на глутен, така че е добре да го забравиш. Ако искаш може на лични да продължиме за АИП -то ........ има много добра синтезирана информация в сайта на Изабела Уенц. При мен АИП намали доста атаката към ЩЖ, ТАТ и МАТ паднаха и сега се каня пак на направя протокола, защото първият път не доизчаках и недооцених някои моменти, а и не направих всички изследвания за паразити, гъбички и т.н.

# 466
..... Е, лишихме се от любимите мусака и пълнени чушки, на има и много други вкусни ястия без толкова излишни въглехидрати.

Бледолилава, пробвай мусака с тиквички, вместо с картофи. Става страхотна. Вкъщи вече само така я предпочитат. А чушки пълня с кайма и маслини  Wink. Браво за страхотните резултати. bouquet
Или с кайма и гъби....кайма и карфиол също става.

# 467
  Диони

Цитат
При мен АИП намали доста атаката към ЩЖ, ТАТ и МАТ паднаха и сега се каня пак на направя протокола, защото първият път не доизчаках

Това какво ще рече? Защото и аз имам проблеми с ТАТ и Мат /особено МАТ/ ми е много завишено.

# 468
  • София
  Диони

Цитат
При мен АИП намали доста атаката към ЩЖ, ТАТ и МАТ паднаха и сега се каня пак на направя протокола, защото първият път не доизчаках

Това какво ще рече? Защото и аз имам проблеми с ТАТ и Мат /особено МАТ/ ми е много завишено.
АИП - автоимунен протокол - тоест режим с лечебна цел, включващ елиминиране на възпалителни храни, хранене с подходяща храна, хранителни добавки, отработване на стрес, ритъм на живот и т.н. Аз правих протокола на Изабела Уенц. Чела ли си книгата първопричината хашимото? Ако не си ..... има я на бг и ще ти е от полза за първите стъпки, а след това /ако до тогава не е излязла книгата и на бг/ може от сайта или от амазон да си вземеш книгата и за протокола. Много са нещата, трудно е с две думи да се кажат. Режима за хранене в началото изглежда доста стряскащ и на мен даже ми се струваше, че няма да се справя , но с подготовка и планиране /което на мен им беше найй-трудното нещо/ човек се нагажда. Много занимавка си е и ангажимен, но си заслужава. Темата не е за хашимото и затова няма да влизам в подробности, но ТАТ от около 3000 падна на 500, МАТ около 800 падна 400. Трябва време, търпение и постоянство. Сега се храня в режим близо до АИП, но си хапвам някои от забранените неща /като например чушки, домат/ и се опитвам да се науча да следвам циркадния ритъм, да отработвам стреса и като вляза в ритъм, ще направя още един протокол. Самият протокол е добре да се направи за около 3 м и след това захранване. Но първо виж "Първопричината Хашимото" https://lifestore.bg/tireoidit-na-hashimoto.-parvoprichinata-iza … AYAiAAEgJPPvD_BwE

# 469
Благодаря за бързите и полезни отговори. Аз обаче имам още един въпрос. Дано не ви досаждам много и не ви отегчавам, но съм от няколко ден и чета само и бръмвам от информация. Домашен сок от домат /само домат и малко сол/, мога ли да консумирам? Това е нещото, което страшно много ме засища.

# 470
  • София
Благодаря за бързите и полезни отговори. Аз обаче имам още един въпрос. Дано не ви досаждам много и не ви отегчавам, но съм от няколко ден и чета само и бръмвам от информация. Домашен сок от домат /само домат и малко сол/, мога ли да консумирам? Това е нещото, което страшно много ме засища.
Ако нямаш проблем с покритосеменните - да може, НО покритосеменните подхранват възпаленията в организмаи повишават киселинността и при лечебен протокол са изключени.

# 471
Искам да попитам тези, които пият глюкофаж. Имали ли сте проблеми от него? Говоря за сърбежи и екземи.

# 472
  • София
Не. Обаче единият от признаците на Хашимото е точно дерматитът.

# 473
Сигурна ли си?
Че аз съм с Хашимото от много години.
И пак от толкова все проблеми с тая кожа.
Някакво решение има ли?

# 474
  • София
На моята роднина е контактен дерматит. Изписаха и Зиртек и някакъв крем, обаче за 3 седмици не й е минало, та не смея да ти препоръчвам нейното лечение. Опитай с крем Елоком.

Аз имам на краката под колената до глезените и се засилва при носене на чорапогащи или тесни панталони. Моят го третирам с крем-емолиент А-дерма и много помага.

# 475
На моята роднина е контактен дерматит. Изписаха и Зиртек и някакъв крем, обаче за 3 седмици не й е минало, та не смея да ти препоръчвам нейното лечение. Опитай с крем Елоком.

Аз имам на краката под колената до глезените и се засилва при носене на чорапогащи или тесни панталони. Моят го третирам с крем-емолиент А-дерма и много помага.

Викаш и тя е с Хашимото.
Установиха ли на твоята роднина контактния дерматит от какво е?
Защото тази седмица ми правиха тест и нищо. Отрицателен е, към нищо няма реакция кожата ми.
Едната кожна ми изписа и на мен Зиртек. Аз преди това при проблеми взимах Ериус. Но ми каза, че било по-слабо.
Иначе и лицето ми е проблемно, но не сърби така често. Чат пат и леко. Но е все зачервено, та ползвам СС крем.
Вчера лекарката ми изписа на Авене душ олио и крем. Много са скъпи - 60 лева общо.
Каза ми и с Кловейт да се мажа. Но по схема, защото ако се спре рязко, сърбежите се връщали с нова сила.
И от студ съм чувствителна много.
А пък лятото съм със слънчева алергия.  Flutter
Имам и на стъпалото обрив. Мислех, че са гъбички. Едната кожна вика - гъбички, а другите две казват, че са екзема.
Явно до живот ще се чеша  Cry
И Нахткерцен  ползвам отскоро, но не забелязвам някакъв ефект.

# 476
Елора, пиеш ли селен за Хашимото?
На мен тази година за пръв път не ми се активира студовата алергия. Отдавам го на селена.
А за хора с Хашимото е много важен.

# 477
Не пия. Трябва ли?
Ами добре, ще си купя някакъв селен още днес. След малко и без това излизам и ще разгледам марките витамини.
Иначе ям бразилски орех всеки ден. Четох, че в него имало много селен. Ама явно не е достатъчно.

# 478
Да, трябва. Купи си от 100 мкг, аз пия на Джеймисън.

# 479
Ох, тези са доста скъпи.  Laughing

Колко пиеш на ден от него?

Общи условия

Активация на акаунт