Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 132
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
  • Plovdiv, Bulgaria
Човек, който има да сваля 20кг, ограничава въглехидрати, захар, глутен, върви по 10км и отгоре на ден, ходи на зумба, кара колело.. И не отслабва грам. Не мисля, че е много ок. Не говорим за последните 5кг.Не е като да се тъпча и да казвам не мога да отслабна.

# 661
ами човекът да спре захарта и глутена, не да ги ограничава

# 662
Човек, който има да сваля 20кг, ограничава въглехидрати, захар, глутен, върви по 10км и отгоре на ден, ходи на зумба, кара колело.. И не отслабва грам. Не мисля, че е много ок. Не говорим за последните 5кг.Не е като да се тъпча и да казвам не мога да отслабна.
Напиши за 2-3 дни какво ядеш, за закуска/обяд/вечеря....все отнякъде ще изскочи "тайната на неотслабването" ти.

# 663
Тук момичетата често в такива случаи съветват да напишеш примерно меню, да речем за последните 2-3 дни и обикновено става ясно има ли грешка и къде е. Повечето сме се сблъсквали с този проблем, то това си е и един от признаците на ИР, трудното отслабване.

Ха-ха, едновременно с Амур съм писала същото.

# 664
Не само какво, но и грамажи. А ако използваш някой от сайтовете, които изчисляват съотношението мазнини/протеини/въглехидрати, още по-добре. Така ще придобиеш реална представа не само за калориите, които приемаш ежедневно, но и за нутриентите в храната ти.
И ако се окаже, че наистина проблемът не е в храненето, ще трябва да търсиш друга причина.

# 665
  • до най-прекрасния мъж
С помощта на лекарства става по-лесно. Ако са ти изписали метформинов препарат, пий си го. Аз си въвеждах данните едно 10-тина дни в MyFitnessPal, докато се ориентирам горе-долу кое как.

# 666
Първите два месеца свалих по 5 кг, този още не е приключил, дотук съм минус 3, най-много 4 да станат, ама то е нормално колкото по-малко остават за сваляне, толкова по-бавно да става.

А, дописвам, че май излъгах малко Simple Smile Хапвам и по някой плод, откакто реших малко да вдигна въглехидратите, че не ми беше добре. Боровинки, ягоди, киви, такива по-несладки и до около 50, максимум 70 грама, в комбинация с белтъчини и мазнини /обикновено сметана и орехи/. Но в началото бях много по-стриктна. После реших да не свалям чак толкова бързо, че започнаха да се появяват неприятни сигнали.

Ние с теб мисля, че спазваме сходна диета и започнахме по едно и също време.
Аз стартирах на 6 февруари. Бих казала че съм много съм стриктна, не съм си променяла режима дори и по празници и поводи. Въглехидратите ми са около 30 гр. на ден, общо калориите около 1000 на ден (броя всичко в майфитнеспал). Дотук съм свалила едни 5 кг, като в последния месец и аз имам забавяне и мъча нагоре-надолу едно кило. Simple Smile)))
На мен твоите резултати ми изглеждат мега свръх големи! Simple Smile

# 667
Първите два месеца свалих по 5 кг, този още не е приключил, дотук съм минус 3, най-много 4 да станат, ама то е нормално колкото по-малко остават за сваляне, толкова по-бавно да става.

А, дописвам, че май излъгах малко Simple Smile Хапвам и по някой плод, откакто реших малко да вдигна въглехидратите, че не ми беше добре. Боровинки, ягоди, киви, такива по-несладки и до около 50, максимум 70 грама, в комбинация с белтъчини и мазнини /обикновено сметана и орехи/. Но в началото бях много по-стриктна. После реших да не свалям чак толкова бързо, че започнаха да се появяват неприятни сигнали.

Ние с теб мисля, че спазваме сходна диета и започнахме по едно и също време.
Аз стартирах на 6 февруари. Бих казала че съм много съм стриктна, не съм си променяла режима дори и по празници и поводи. Въглехидратите ми са около 30 гр. на ден, общо калориите около 1000 на ден (броя всичко в майфитнеспал). Дотук съм свалила едни 5 кг, като в последния месец и аз имам забавяне и мъча нагоре-надолу едно кило. Simple Smile)))
На мен твоите резултати ми изглеждат мега свръх големи! Simple Smile

Да, много сходен режим, и аз около 30 гр. ги държа въглехидратите, напоследък до 40 ги отпускам понякога. Относно калориите - ограничавам ги и аз до около 1000, понякога до 1500-1600 стигам. Не знам обаче дали ходиш или спортуваш, аз не пропускам ден, в който поне 30-40 минути да не направя едно много бързо, интензивно ходене. А и не на последно място, ако твоите килограми за сваляне са по-малко, нормално е по-бавно да става. Аз имам още доста до идеалното за възрастта и ръста тегло.

# 668
  • Plovdiv, Bulgaria
Въвеждам във фитнеспала всичко. До сега държах въглехидрати под 80-100гр, защото както вече споменах, днес ми казаха ИР. Храня се с закуска от ябълка, овесени ядки10-15гр, орехи и малко кисело мляко. На обед редувам зелена салата, месо/яйца. Вечеря най често салата или таратор и то до към 18-19ч. Както всеки човек, имам си и прегрешения но са все по рядко. Ползвам масло, зехтин. Сигурно човек трябва да спре в някой неща, а не само да ги ограничава, ама когато няма диагноза, всеки си мисли, че не е това проблема. Аз нещо не хванах това, че диагнозата ми понамирисва. Явно, че човек който до днес не се е сблъсквал с това, не е толкова навътре като вас в нещата..

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Едно време с 90-дневната свалях най-много след въгледихратен. Жалко, че сега не мога да я прилагам. Различните организми, по различен начин приемат един и същи режим, за съжаление.

# 670
Въвеждам във фитнеспала всичко. До сега държах въглехидрати под 80-100гр, защото както вече споменах, днес ми казаха ИР. Храня се с закуска от ябълка, овесени ядки10-15гр, орехи и малко кисело мляко. На обед редувам зелена салата, месо/яйца. Вечеря най често салата или таратор и то до към 18-19ч. Както всеки човек, имам си и прегрешения но са все по рядко. Ползвам масло, зехтин. Сигурно човек трябва да спре в някой неща, а не само да ги ограничава, ама когато няма диагноза, всеки си мисли, че не е това проблема. Аз нещо не хванах това, че диагнозата ми понамирисва. Явно, че човек който до днес не се е сблъсквал с това, не е толкова навътре като вас в нещата..

Тази закуска изобщо не е за хора с ИР.
Да ме прощава Елора. Simple Smile

# 671
  • Plovdiv, Bulgaria
За 3ти път ще спомена, че днес ми казаха, че съм с ИР. Не съм пускала преди изследвания. Тепърва ще се нагаждам. Съжалявам, че ви се намесвам с темата, ама на човек навлизащ тепърва в нещата и от днес е с диагноза, не знам какво очаквате да ви отговоря. Да явно трябва повече ограничен. Въпросът беше че не съм отслабна до сега, мислейки че нищо ми няма. Не, че след като имам ИР ще продължа да се храня така. Благодаря на включилите се.

# 672
Не знам обаче дали ходиш или спортуваш, аз не пропускам ден, в който поне 30-40 минути да не направя едно много бързо, интензивно ходене. А и не на последно място, ако твоите килограми за сваляне са по-малко, нормално е по-бавно да става. Аз имам още доста до идеалното за възрастта и ръста тегло.
Да, движа се и спортувам. Иначе в момента целта ми е да закова стабилно на минус този кг и тогава вече да отпусна малко режима и да мина на задържане. Най-вече калориите не искам да държа така ниски, мисля, че дългосрочно не е ок. Надявам се този момент да настъпи скоро Simple Smile))) и след това поне 6 месеца ще се старая да задържам.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 08:20 от Barbabeau

# 673
За 3ти път ще спомена, че днес ми казаха, че съм с ИР. Не съм пускала преди изследвания. Тепърва ще се нагаждам. Съжалявам, че ви се намесвам с темата, ама на човек навлизащ тепърва в нещата и от днес е с диагноза, не знам какво очаквате да ви отговоря. Да явно трябва повече ограничен. Въпросът беше че не съм отслабна до сега, мислейки че нищо ми няма. Не, че след като имам ИР ще продължа да се храня така. Благодаря на включилите се.
Кристиана, не се засягай, никой в нищо не те упреква Peace Всички сме минали по този път.
Но ти си била с ИР и преди да ти поставят диагнозата. Затова Дева ти обръща внимание на закуската. Въпросът ти беше защо с умерено хранене и активен живот не си сваляла досега. Отговорът е във високите нива на инсулина. Мазнините от депата се разграждат при ниско ниво на инсулин. При теб може би е било по-високо заради въглехидратите в закуската. 80-100 грама В са добре за поддържащ режим, но за да сваляш килограми трябва да ги намалиш поне до 50. Аз свалям при 30-40, не смея засега да ги вдигам до 50. Умишлено се стремя към кетоза - състояние, в което тялото вместо с глюкоза се храни от кетоните, които организмът произвежда от мазнините. Но кетозата е крайна мярка. По-добре да ги намалиш постепенно и да следиш как ще реагира тялото.

# 674
Някой иска ли да ми види резултатите? Grinning
Сравнявам тези от преди 6 месеца с новите:
1. Глюкоза - 4.2 Инсулин 30.24
2.Глюкоза - 5.19 Инсулин 22.35
Уж се зарадвах на по-ниския инсулин, ама захарта не ми харесва, знам, че съм в границите, но защо се е качила... А за пикочната киселина просто не коментирам, тя всеки път ми е 100 над нормата и не го отразяваме с ендото. Какво мислите? Този път решихме да не правим обременяване, защото аз по-добре не съм станала и е излишно да се тровя със захар.
Другите показатели са:
магнезий - 0.76 /0.73-1.1/
пикочна киселина 453 /155-357/
калций 2.37/2.2-2.65/
фосфор 1.19 /0.81-1.45/
тсх 1.41/0.38-5.33/
анти TPO/MAT = 1.42/0-9/
ТСХ също ми е в норма, но преди ми беше 2.5, не знам кой е по-добрият вариант.

Общи условия

Активация на акаунт