RYANAIR - 11

• 90 271
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

Преди малко разпечатахме бордните карти и видях, че детето и съпруга ми не са с местата от резервацията, които бяха едно до друго, а са далеч един от друг. Някой имал ли е такъв проблем, утре мисля да им пиша, но не знам дали ще има резултат. Angry

# 181
Бих искал да попитам при чекиране на дете с възрастен на една  резервация, детето чекира ли се или само възрастния, а после на летището го чекират безплатно ?
Всъщност то, като е под 16 години може ли изобщо да му се въведат данните ?
Преди малко чекирах дете на 7г и двама възрастни. За детето мястото е безплатно, а за единия възрастен поне трябва да се купи място. Аз лично купих и за двамата възрастни.
Разбира се, че може да му се въведат данни, нали трябва да има паспорт детето.

# 182
Здравейте,

Преди малко разпечатахме бордните карти и видях, че детето и съпруга ми не са с местата от резервацията, които бяха едно до друго, а са далеч един от друг. Някой имал ли е такъв проблем, утре мисля да им пиша, но не знам дали ще има резултат. Angry
Пишете им в чата. След като сте закупили място и са били едно до друго, то трябва да оправят нещата.

# 183
Бих искал да попитам при чекиране на дете с възрастен на една  резервация, детето чекира ли се или само възрастния, а после на летището го чекират безплатно ?
Всъщност то, като е под 16 години може ли изобщо да му се въведат данните ?
Да, детето се чекира с данните по личната карта. На летището бяха със разпечатана бордна карта и синът ми и баща му.

# 184
  • София
Момичета, благодаря за съвета! По-малкия сак взех. А дали знаете има ли оганичение за броя телефони и лаптопи в ръчен багаж?

# 185
Ох, сега видях ,че червения паспорт на детето е изтекъл,на 13 е и няма лична карта/дестинацията е Лондон/.Ще отида днес да и го подновят,но се притеснявам знам ли да не се обърка нещо.И тъкмо днеска си викам край плащам билетите и да си знаем кога......

# 186
Момичета, оправиха проблема. Simple Smile

# 187
  • София
Ох, сега видях ,че червения паспорт на детето е изтекъл,на 13 е и няма лична карта/дестинацията е Лондон/.Ще отида днес да и го подновят,но се притеснявам знам ли да не се обърка нещо.И тъкмо днеска си викам край плащам билетите и да си знаем кога......
Ако днес ще ги купувате, то към момента не Ви трябват данни от л.к. или паспорт, а само имена на латиница и рождена дата.

# 188
Понеже ще пътуваме с деца и бебе и ни трябва столче/колан/ за бебето.На сайта пише  да се свържем с тях.А те ми пратиха линк за система за обезопасяване  за бебе,която трябва да закупим.
Някой ,ако е пътувал с бебе да сподели опит моля ви!
Хм, май нещо не сте се разбрали - има подобна опция за столче, то май си е цяла система за обезопасяване, която, ако искате да ползвате, се закупува, да, и трябва да е одобрена от авиокомпанията, т.е. не всяка става. Но, ако не държите - както правят болшинството хора - обезопасяването си е стандартно - дават на място един допълнителен колан - той си е като другите колани, но по-малък - мушка се на колана на възрастния, който ще държи бебето/детето, закопчава се коланът на възрастния, закопчава се и този на малкото човече. Те си ги имат на борда и след настаняване минават и ги раздават. Правя уговорката обаче, че все пак детето трябва да може да седне, ако във вашият случай говорим за пеленаче, не знам, може и наистина да трябва някаква по-специална система...
Отделно от това, да споделя - когато се пътува с бебе/infant до 2г. - човек има право на още 5 кг чанта - това е упоменато в общите условия на политиката им за багаж, аз случайно го намерих, но добра работа ни свърши.

# 189
Току що си писах с тях чрез чата.Вкарах несъществуващ Букинг.
Понеже ще пътуваме с деца и бебе и ни трябва столче/колан/ за бебето.На сайта пише  да се свържем с тях.А те ми пратиха линк за система за обезопасяване  за бебе,която трябва да закупим.
Някой ,ако е пътувал с бебе да сподели опит моля ви!

Нищо не трябва да купувате. Бебе под 2 години ако пътува без седалка, в скута, ви дават удължение на колана да вържете бебето. Евентуално има колани за самолет за малки деца, както и може да ползват столче за кола, които се купуват отделно, и трябва да спазват определени изисквания, но не са задължителни.

# 190
Здравейте, момичета! Аз сигурно съм най-големият карък на всички времена. Взех, че се разболях, болничните ми съвпадат с трите дни от пътуването, а не можело така, защото НОИ ги следяли и после и аз и лекарят, издал болничния, сме щели да имаме проблеми. Освен това, лекарите не ми дават да летя в момента, не се знаело налягането как щяло да ми повлияе, било противопоказно. Както се казва, аз си правя планове, а Господ ме гледа отгоре и се напикава от смях. Някой знае ли дали има възможност в такива случаи да се отложат билетите за по-късна дата? Аз даже не искам и да ми връщат пари, сумата беше смешна, та и да изгори,
все тая. Все още мога да анулирам нощувките в Братислава и Виена, добре, че още не бях купила билети за автобуса до Виена, но не съм се отказала от мисълта да пътувам. В четвъртък съм пак на невролог и тогава ще знам докога ще важи забраната, но за момента даже искат да ме вкарват в болницата. Толкова да ме е яд...

# 191
Като се оправиш ще си купиш нови билети и ще направиш нови резервации.
Добре, че нямаш и други разходи за хотели.

# 192
Кое не можело, че не разбрах, имате ли болничен или не?

Има опция за възстановяване цената на билета ,но по усмотрение на авиокомпанията
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overvi … -booked-to-travel

# 193
Кое не можело, че не разбрах, имате ли болничен или не?

Има опция за възстановяване цената на билета ,но по усмотрение на авиокомпанията
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overvi … -booked-to-travel
Имам болничен, да. От днес до 9 април. Само че аз трябваше да замина на 7 април за Братислава и да се върна на 10. Оказва се, че нямаш право да летиш ако си в болнични, на домашен режим на лечение. НОИ ги следяли тия неща, само не знам как се разбира дали съм летяла, като вече съм чекирала отиване и връщане. Така или иначе личната лекарка ми се скара да не си правя шега със здравето си.

# 194
Да не вземат НОЙ да те обявят за междунарозно издирване,
ако се чувстваш добре, си пътувай

Общи условия

Активация на акаунт