RYANAIR - 11

• 90 281
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • sf
Не вярвам на Ной да му дреме за нея 😂

# 196
7, 8 и 9 са официални празници. Почивни дни. Какво ги интересува НОИ. те не се и плащат. Плащат на работен ден и тях следят, както през останалото време е примерно на 20 работни дни.  Важно е как сте вие и можете ли да пътувате.

# 197
Да, и аз това казах, че са почивни дни и не се заплащат, но джипито каза, че тя щяла да има проблем. Не знам дали ще се чувствам добре дотогава, при положение, че съм предупредила, че съм хипертоничка, неврологът ми изписва хапчета, които вдигат кръвното. В резултат две седмици поред стигнах до спешното и сега наново: друг лекар, нови изследвания, нови лекарства... Буквално действат на принципа проба-грешка. Кофтито е при нас, че отпуските са по график, а сега докато координирам нещата... Не мога просто да видя билети с хубава цена и да ги купя, сега трябва да си отложа отпуската. Това за НОИ ми го казаха и джипито и невроложката, която ми води рехабилитацията. Ще видя в четвъртък лекуващия невролог какво ще каже, последен опит...

# 198
  • София
Ако от НОИ решат може да проверят влизащи и излизащи през границата. Нали на летището има гранична полиция и гледат ЛК на излизане и на влизане - знае се кой на къде лети. Имат право на проверки, нали болничния при издаване се изпраща при тях. А не ми се мисли ако някой има зъб на ЛЛ и им подшушне, че пациентка е заминала. Доколкото помня Дамата беше от малък град.
Друг е въпроса за високо кръвно и останалите оплаквания - може би летенето няма да се отрази добре.

# 199
Някой знае ли ако си купил билет отделен Франкфурт-София София-Варна и има 2 часа на летището във София да се прекачиш, ако закъснее първия дължат ли УизЕър обезщетение, че си пропуснал другия и биха ли те закарали или отговорността е лична?!

# 200
Някой знае ли ако си купил билет отделен Франкфурт-София София-Варна и има 2 часа на летището във София да се прекачиш, ако закъснее първия дължат ли УизЕър обезщетение, че си пропуснал другия и биха ли те закарали или отговорността е лична?!
Отговорността е лична, авиокомпанията няма ангажимент.
Имайте предвид също, че терминалите от Франкфурт и за Варна са различни и е необходим трансфер между тях, който отнема известно време.

# 201
Кое не можело, че не разбрах, имате ли болничен или не?

Има опция за възстановяване цената на билета ,но по усмотрение на авиокомпанията
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overvi … -booked-to-travel
Имам болничен, да. От днес до 9 април. Само че аз трябваше да замина на 7 април за Братислава и да се върна на 10. Оказва се, че нямаш право да летиш ако си в болнични, на домашен режим на лечение. НОИ ги следяли тия неща, само не знам как се разбира дали съм летяла, като вече съм чекирала отиване и връщане. Така или иначе личната лекарка ми се скара да не си правя шега със здравето си.
то остава и по време на болнични да ходите по екскурзии, нямате ли проверки вкъщи за да се види дали наистина сте болна или само се правите на такава
ако имам сътрудник който открия че вместо на легло,уж болен,е в чужбина на ексурзия бих го уволнила на мига,а който наистина не е добре едва ли му е до пътуване.

# 202
  • София
Няма основание за плащане на каквото и да е било. Това не е прекачване, а са два отделни полета. Компаниите, които не са лоукостове, предлагат и трансфер и тогава те качват на следващ полет, но съответно и цените на първите билети са си по-високи, калкулирали са си такъв възможен сценарий.

# 203
Кое не можело, че не разбрах, имате ли болничен или не?

Има опция за възстановяване цената на билета ,но по усмотрение на авиокомпанията
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overvi … -booked-to-travel
Имам болничен, да. От днес до 9 април. Само че аз трябваше да замина на 7 април за Братислава и да се върна на 10. Оказва се, че нямаш право да летиш ако си в болнични, на домашен режим на лечение. НОИ ги следяли тия неща, само не знам как се разбира дали съм летяла, като вече съм чекирала отиване и връщане. Така или иначе личната лекарка ми се скара да не си правя шега със здравето си.
то остава и по време на болнични да ходите по екскурзии, нямате ли проверки вкъщи за да се види дали наистина сте болна или само се правите на такава
ако имам сътрудник който открия че вместо на легло,уж болен,е в чужбина на ексурзия бих го уволнила на мига,а който наистина не е добре едва ли му е до пътуване.
Да, обаче последните три дни на болничния се падат по Великден. Нито се плащат от НОИ, нито нищо, защото са празнични. Ако бях съобразила, просто щях да кажа да ми напишат по-малко дни, но късно го видях. А веднага след болничния излизам в едноседмиче планиран отпуск, просто така се получи, не съм го направила нарочно.

# 204
  • HH
А болните, които пътуват в чужбина , за да се лекуват със собствени средства, с камили ли се придвижват?
Едно е да кажеш, от днес за утре че си болен и на другия ден да си качиш снимки от Банско във фейса, друго е да си плануваш свободното време през почивните дни и да се разболееш 15 дни преди това.
НОИ всичко друго свършиха като хората, че сега дойде ред да вършат работата на гранична полиция 🤦🏻♀

# 205
  • София
Ако няма медицински противопоказания за летенето бих помолила за прекратяване на болничния до последния работен ден. Преди години съм прекъсвала така дълъг болничен, сега не знам какъв е реда, но може да се пита.

# 206
Ако няма медицински противопоказания за летенето бих помолила за прекратяване на болничния до последния работен ден. Преди години съм прекъсвала така дълъг болничен, сега не знам какъв е реда, но може да се пита.
Благодаря! Питах джипито, но тя не ми каза, че има такава възможност. В четвъртък ще разбера има ли противопоказания. Иначе преди малко говорих с моя приятелка по телефона, каза, че миналата година е била в болничен и е ходила в чужбина, нямала е проблеми. Само шефът и е отбелязал, че с голям тен се връща от болнични, но тя вече си е била подала предизвестие за напускане и той е бил наясно, но не е правил проблеми. Но не знам по Великден да не вземат да се алтивизират НОИ. Ще говоря в четвъртък с невролога и тогава ще му мисля.

# 207
  • София
Дама от морето, на мен пък ми стана интересно как НОИ следят кой пътува зад граница. Софтуерът им е вързан с този на гранична полиция ли ?

# 208
Ще пътувам само с детето. Имам декларация за съгласие от таткото. Не помня, обаче, трябва ли да нося оригинала или става само с копие или и двете? и за акта за раждане на детето - нося ли го?

# 209
Дама от морето, на мен пък ми стана интересно как НОИ следят кой пътува зад граница. Софтуерът им е вързан с този на гранична полиция ли ?
Имали право да изискат данните от Гранична полиция.

Общи условия

Активация на акаунт