RYANAIR - 11

• 90 250
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Тогава излиза, че Уиз са по-отзивчиви.  Laughing При тях осребрявахме бележки за закъснение от 2 часа и 55 минути. Излетяхме с над 3 часа закъснение, но успяха да наваксат, за да влязат в нормите.  Grinning

# 646
  • София
Здравейте момичета!
Благодарение на вашите мнения и коментари в темата осъществих няколко безпроблемни пътувания с Ryanair. На 18 май трябваше да летим от Солун до Ханя, Крит като първоначално определения час на полета беше в 18,35 часа. И..настана голямото чакане, без никаква информация. По-късно получих SMS, че полета са отлага за 20,50 часа. Качиха ни в самолета и там съобщиха, че ще излетим след още един час и така благополучно излетяхме в 21,50 ч. Моля ви кажете ми, имам ли право на някакво обезщетение и към кого и къде де се обърна, че много им набрах на Ryanair.
Нищо не получихме ние за закъснение от 4 часа по тяхна вина. На летището раздадоха ваучери на стойност 5 евро на човек за храни и напитки. Получихме мейл с потвърждение за закъснението от тяхна страна, в който си пишеше да се обърнем към застрахователя си. Е, ние имахме застраховка полет, но най-евтиния вариант и в него такова закъснение не се включваше. ММ клеймва компенсация, но нищо не получихме. Може би трябваше да сме по-настоятелни, но....
Защо не пробвате да се обърнете към някоя от фирмите, които се занимават с връщане на обезщетения за закъснели полети - напр. Аероиск или Claimcompass. Разбира се, ако причината за закъснението не са метереологичните условия. Тези фирми си удържат обикновено около 25% от сумата, в случай, че успеят да помогнат. Иначе според Евр. регламент имате право на 250€ обезщетение за закъснение над 3ч. при това разстояние.

# 647
Sea, относно инхалатора -да, може да е в ръчния багаж, никакъв проблем не сме имали.
За детските храни и напитки - когато е  infant много неща допускат, доста пюрета имахме и без проблем минаха, но за над 2-годишно дете не се наемам да давам мнение, най-добре е да се провери май.

# 648
  • София
Не е толкова фатално за напитките, просто питам информативно, благодаря. А с пюретата отдавна приключихме. Simple Smile

# 649
  • София
Здравейте, прочетох първа страница и имам билети за понеделник с Раян еър, но съм малко объркана за багажа ...пише ми това на билета: , а на първа страница, пише, че мога да нося до 10г. багаж... разколебана съм за това ? Да, платя ли за приорити, че съм объркала и чантата ми е малко по голяма от  35см-20см-20см както пише.

# 650
Написано е ясно с малките букви.

# 651
  • София
Големият ръчен багаж не можете да вземете като кабинен, ако не сте с Приорити. Ще Ви го вземат в товарното отделение. Иначе имате право на багаж до 10 кг + малка чанта.

# 652
  • София
Големият ръчен багаж не можете да вземете като кабинен, ако не сте с Приорити. Ще Ви го вземат в товарното отделение. Иначе имате право на багаж до 10 кг + малка чанта.

Благодаря Ви. Значи втората ми чанта ще бъде взета в товарното.

# 653
Един бърз въпрос. Може ли в ръчния багаж да се носи пчелен мед или минава за течност?

# 654
Здравейте,
предстои ми пътуване с райънер другата седмица. Премерих куфара, но на широчина излиза с около 3-4 см повече (вместо 20 е 23-24). Дали ще има проблем или е по-добре да потърся друг? Дължината и височината отговарят на изискванията. Благодаря предварително !

# 655
  • на земята
Здравейте,
предстои ми пътуване с райънер другата седмица. Премерих куфара, но на широчина излиза с около 3-4 см повече (вместо 20 е 23-24). Дали ще има проблем или е по-добре да потърся друг? Дължината и височината отговарят на изискванията. Благодаря предварително !
Зависи на късмет е работата,при нас имаше проблем,и аз си мислех,че едва ли някой ще погледне за 2,3 см ,нооо да.

# 656
  • София
Един бърз въпрос. Може ли в ръчния багаж да се носи пчелен мед или минава за течност?

Забраната е за течности и гелове, а медът има консистенция на гел - тоест не може.

# 657
  • София
Мед може да купиш  от магазина след проверките. Тогава няма проблеми.
Гледах, че хората изнасяха от там освен цигари - лютеница и мед.

# 658
(Грешка)

# 659
Здравейте,
Зависи на късмет е работата,при нас имаше проблем,и аз си мислех,че едва ли някой ще погледне за 2,3 см ,нооо да.
И какво стана след като видяха, че куфара Ви е с 3см. по - голям? 

Общи условия

Активация на акаунт