Митове за кърменето. Една по-различна тема

• 46 349
  • 1 160
  •   1
Отговори
# 975
Ама аз нали мога от всяка група за всичко да извадя глупави мнения: за ваксини, за извънземни, за дефицит на Б12, за кемтрейлс. Защо е необходимо да се обръща внимание на подобни хора? Такива има далеч не само в кърмаческите среди.

# 976
  • Blondeville
Защото именно тези 5% фанатизирани и глупави мнения създават лош облик и правят лоша услуга. нормално е точно те да се набиват на очи. Още повече, когато голяма част от самите педиатри ръсят откровени глупости за кърменето, и майката вместо да получи съвет и помощ, получава каша в главата си.

# 977
на друга майка, на която се е наложило да спре да кърми за 10 дни, и е поддържала лактацията с цедене, педиатърът казал, че не може веднъж прекъснала да спира да кърми...

Еее, затова не ни "трябват" лекари. Това и бабите го знаят. Както и, че при запушване кърмата се пресича.

# 978
  • Blondeville
Да, както и лятото кърмата вкисвала (това е от някаква загрижена баба, не беше от педиатър поне Grinning )...на такива безумици съм се начела, че направо не знам как ги измислят...

# 979
Чудя се при какви условия става на сирене. Особено както и е нисък казеинът.

# 980
  • София
Ок, казваме, има. Но не протича ли дискусия, не се ли включва консултант, някой по-информиран да налее акъл? Да пита как е организирано кърменето, за брой добре напишкани памперси и т.н.?
Пращат я по-живо но здраво да си кърми на поискване и да не гледа кантара? Не вярвам.
А ти защо не напишеш нещо, blondie_anna?

# 981
  • Blondeville
Имаше въпроси и за рецепти за сирене от кърма, на мен честно казано ми е в повече, но всеки сам си решава.

# 982
Ок, казваме, има. Но не протича ли дискусия, не се ли включва консултант, някой по-информиран да налее акъл? Да пита как е организирано кърменето, за брой добре напишкани памперси и т.н.?
Пращат я по-живо но здраво да си кърми на поискване и да не гледа кантара? Не вярвам.
А ти защо не напишеш нещо, blondie_anna?

Не. Консултантите си питат каквото трябва и реагират адекватно.

# 983
  • Blondeville
Елица, естествено, че има много полезни мнения, но специално за дохранване са рядкост. Естествено, че има абсолютно адекватни съвети на фона на крайните, иначе би било доста притеснително.

Аз пиша, когато преценя, че мога да съм полезна, не знам защо реши, че не пиша Simple Smile Вече не чета активно, но чат пат следя, все пак живи и здрави пак ме чака кърмене Simple Smile

# 984
Това съдържание на кърмата не е вярно. Водата в нея е над 88%, а не 75%. Въглехидатите са почти двойно повече от мазинините, а протеина е по-малко от 1% от общото съдържание. Ама като ще се правите на химици, поне основните факти напишете правилно Simple Smile
Съдържанието на водата и останалите компоненти варира.....няма точен, а само ориентировъчен процентен състав, който зависи от много фактори! Simple Smile

Я покажи къде химиците са дали такъв маржин на вариация, дето изведнъж кърмата става направо протеинов шейк по съдържанието дадето по-горе Simple Smile
Не е моя работа да ти показвам Simple Smile.......не изпадай в крайността на фанатиците от групите......никъде не съм казала, че кърмата е протеинов шейк, съставът на кърмата беше посочен от другата потребителка какво значи химия и защо педиатрите трябва да разбират от химия.....не е нито моя нито твоя работа да знаем точния химичен състав на кърмата!За това си има специалисти....нека да не им взимаме хляба, защото за това са учили!  Simple Smile А, че съставът и варира това го знае всеки средно интелигентен човек и че е комплекс от много фактори!

# 985
Мими, а ти откъде знаеш каква е моята работа, за да решаваш, че не съм специалист Wink? Бих те посъветвала да говориш само за себе си и за собственото си образование.

# 986
  • Добрич
Данните,които съм написала са от изследване на СЗО и са сумарни за предно и задно мляко.Протеинов шейк?Ами протеините да основен градивен материал на всяка клетка(Биология и здравно образование 9 клас,много полезна книжка препоръчвам я).
Въпросът с по-голямо значение е настървеното промотиране на кърменето на всяка цена,което вреди на майките и на бебетата.Лично на мен тази теория ми докара неща,чиито последици са до края на живота ми.

# 987
Мими, а ти откъде знаеш каква е моята работа, за да решаваш, че не съм специалист Wink? Бих те посъветвала да говориш само за себе си и за собственото си образование.
Ако си специалист няма да искаш да ти показвам информация.....сама ще знаеш къде да я търсиш! Naughty Не се хващайте за буквата........!

Елфи, Същата фанатична идея е да родим по естествен път, каквото и да ни коства това....защото аз от такива съвети сега имам необратими увреждания, които ще ми вгорчават живота докато съм жива.....!

# 988
Тези данни не са верни, не знам от коя година са. Кърмата, въпреки разликите между индивиди и предно/задно мляко, е изключително бедна на протеини. Около 88-90 процента е вода, следват въглехидрати и мазнини, а протеиновото и съдържание е нищожно. Подвеждащо е твърдение, че от "сухото вещество" половината е протеини.
Между другото, имам златни медали от олимпиада по биология в 9, 10 и 11ти клас. Съгласна съм, че учебниците и науката като цяло са много интересни.
Моля за точен източник за данните от СЗО.

# 989
Тези данни не са верни, не знам от коя година са. Кърмата, въпреки разликите между индивиди и предно/задно мляко, е изключително бедна на протеини. Около 88-90 процента е вода, следват въглехидрати и мазнини, а протеиновото и съдържание е нищожно. Подвеждащо е твърдение, че от "сухото вещество" половината е протеини.
Между другото, имам златни медали от олимпиада по биология в 9, 10 и 11ти клас. Съгласна съм, че учебниците и науката като цяло са много интересни.
Моля за точен източник за данните от СЗО.
По наше време не даваха медали от олимпиади, hahaha, аз бях първенец и ми дадоха билет за театър и книга....даже още и помня името "Юношески роман" Wink на Валентин Катаев. Пак ти казвам, не се хващай за буквата.....саставът в проценти не би помогнал на никого с нищо! Flutter

Общи условия

Активация на акаунт