Забременели след ин витро - Тема 43

• 108 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
В болница съм. Няма как да изляза, а и да намеря доктор, на който да знам, че може да се вярва и да ме приеме от сега до довечера....

# 106
Аз не бих чакала дори при най-малкото съмнение, че на бебето не му достига храна и кислород.
Моето го извадиха точно заради това, точно в 37+4. Беше съвсем доносен (говоря за всички органи), но много изостанал с растежа - два килограма. Беше дехидратиран, защото не го хванаха навреме и беше пет дни на системи заради това.

# 107
Джеси и аз не бих чакала и секунда. Вдигам си парцалите и толкоз. Болници има.

# 108
Ужасно е да карат ти да решаваш и то след като еьиният ти казва едно, другият-съвсем различно, на това му викам патова ситуация Triumph И аз щях да те посъветвам за трето мнение, но прочетох, че лежиш вече в болницата. А защо ти казаха, че тези 4 дни били решаващи - за какво по-точно? За да се доразвият органите или какво? Thinking И на мен ми се струва, че 2.5 седмици по-рано ако се роди не е кой знае какъв проблем, на приятелка детето се роди месец по-рано отколкото трябваше и е съвсем наред, но аз не съм лекар разбира се

# 109
Благодаря на всички за пожеланията. Simple Smile
Джеси, аз също не бих чакала щом има и минимална опасност. Моето бебе уж всучко беше наред и с доплер, води, плацента, а накрая се пказа, че е със зелени води и е страдала. След 37 г.с. веченси е напълно доносвно бебето и готово да се появи на белия свят. Simple Smile

# 110
Лошото е точно това - че са на противоположно мнение. Едната казва, че изостава със седмица и има леко нарушение в доплера, другата казва, че всичко си ву е наред на бебето, просто било с по-малка главичка и затова излизало, че изостава. По краче си отговаря. И в крънотока нямало проблем. И пак според нея, тези 4 дни били важни да бебето да се доразвие. А аз имам правена и профилактика с дексаметазон в 33-та седмица, но това не винаги било достатъчно и не било гаранция, че бебето няма да се роди с дихателни проблеми.

# 111
  • София
Джеси, точно днес си  мислех за теб и се чудих какво става, даже си мислех, че си родила. За съжаление не знам какво да те посъветвам и какво аз бих направила на твое място  Sad Стискам палци всичко да се развие по най-благоприятния начин. Praynig Успех!

# 112
На мен в 36г.с. ми биха дексаметазон 8 ампули, защото мислиха, че ще родя преди 37г.с. и се оказа, пе той действа, ако до 24ч започне раждане. За това немисли за него, ако искаш им мажи, че искаш да ти поставятав деня на секциото доза за всеки случай.

# 113
След 36 г.с ограногенезата е приключила. Това го каза една от най-добрите неонатолози в България в едно интервю.

# 114
Момичета, ще се радвам да дадете мнение, че нещо започнах да се тревожа -  изследвала съм тсх няколко пъти преди да забременея, винаги е било в норми, най-високо е било 2.12 , последно 3-4 месеца преди инвитрото беше 0.9, никога не съм пила нищо, защото не съм имала проблеми, на ефограф щж винаги е била наред. И така забременях след инвитро(вече 19 г.с) и съвсем забравих за тсх, а сега прочетох, че дори малко да се е повишило тсх над 3 или над 2,5 ( всеки различно казва) това оставя необратими мозъчни увреждания у плода и вече се тревожа сериозно. Мисля утре да го изследвам и ако е висок отивам на ендо, но въпросите ми са:
- в такъв случай няма ли да е късно дори и да започна лечение, плода няма ли вече да е пострадал, тъй като вече съм 19 г.с
- дори и да е в норми, дали все пак няма възможност да е бил висок през първото тримесечие и пак да е навредил на мозъка на плода.
Не съм мн сведуща по тази тема и ще се радвам на мненията ви Rolling Eyes

# 115
Anie,
Аз също не съм имала проблеми с тсх и се изследвах чак в 22гс. Ендокриноложката каза, че щом преди и сега съм ок, няма от какво да се тревожа. Не чети в Интернет.

# 116
Ох, благодаря ти много, дано е така, че с тези стимулации разбрах, че можело да се повиши, мерси за успокоението Hug

# 117
Няма смисъл да се шашкаш, ани.
Но кой те следи по зк? ТСХ е едно от задължителните изследвания, когато те завеждат на ЖК.

# 118
Ами, аз съм на жк в клиниката, където правих инвитро, а там не е по зк. А в тая моята клиника са такива злета, че... И освен това нито преди, нито по време на стимулация, никой не ме попита и даже не спомена тсх, добре, че си го следях сама много преди това. А това, което казваш за зк, трябва ли да ме следят и по зк, че май хич ме съм в час? Thinking

# 119
ЖК по ЗК имаш право на някакви безплатни изследвания, направления за хоспитализации, така се оформят документите за раждането - прависе някакъв картон ли, издават се болнични.

Общи условия

Активация на акаунт