Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 707
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Катлея, радвам се, че сте добре с бебчовците. Коликите - зверски или не ще минат. Още малко остана.
Моите сладури днес направиха 6 месеца, направо не мога да повярвам колко бързо мина времето.

# 556
  • София
Момичета, прекрасни. Simple Smile Отдавна не бях надзъртала в темата, но толкова носталгично-приятно ми стана като прочетох малко. Пожелавам ви леки бременности и сладки пухчета накрая.
Ако позволите ще вмъкна малко съветчета - сигурно и назад съм писала, но повечето не сте били в темата тогава.
За коликите - Магдалина започна със слаби колики на 15-16 ден някъде. След четени отзиви да боуен терапията я заведохв центъра в Овча купел. Всъщност, ходехме и двете, понеже я кърмех, а и защото бебчетата са още много свързани с майката. Ходеше се веднъж седмично. Ходихме 6-7 пъти, като при нея на 3 път спряха коликите и повече не се появиха. Не знаех какво е колики - буквално. Даже веднъж като я оставих за няколко часа на майка ми около 5 месец да я гледа и й даде кърма от шише и после /явно е погълнала въздух/ започна да се превива и да плаче и аз я заведох по спешност в Токуда в 10 вечерта. Лекарката я прегледа, погледна ме странно и ми каза - бебето има газове в коремчето - не сте ли виждали колики? Ми не. Не бях виждала Simple Smile
По отношение на Б12. Много е важно за бебето и за майката. За да е достатъчно за тях е необходимо да е над 500 единци. В България стандарта е много нисък и трябва да се коригира. Инжекциите Б12 носят витамина на бебето, но са вредни за майката. Това го разбрах впоследствие, иначе и аз бих Б12 в трети триместър всяка седмица до края на бременността и поддържах около 500. Сега има много по-добри форми, бързо усвояеми и полезни.
Не на всякъде изследват Б12 в пълния му вид. Аз си го изследвах в лаборатория Синево, но е скъпо изследване - около 55 лева по спомени. Сега мисля пак да го пусна, че напоследък се чувствам много уморена и постоянно ми се вие свят. Хемоглобина ми е добре, та явно Б12 е ниско, защото кърмих до преди месец.

# 557
Здравейте, и от мен бременна след ин витро месец след трансфера.Установен плоден сак, но аз нищо не усещам.
Има ли симптоми,които да подскажат че има нещо което расте в теб, все още не видяхме ембриона.
Трябва ли да се притеснявам.

# 558
Здравейте, и от мен бременна след ин витро месец след трансфера.Установен плоден сак, но аз нищо не усещам.
Има ли симптоми,които да подскажат че има нещо което расте в теб, все още не видяхме ембриона.
Трябва ли да се притеснявам.

Какво искаш да усещаш.Днес влизам в 4-ти месец и нищо различно не съм усетила ????Искаш да те боли нещо ли не разбирам ?

# 559
Симптомите на бременност, гадене повръщане.
Може би.
Незнам какво трябва да усещам.
Объркана съм имам  четри неуспешни опити, от които третста беше успесн,но спря развитие плода нямаше сърдечна дейност.
Страхувам се и с това да не се случи това.

# 560
Здравей Мирослава. И аз съм един месец след трансфер, беше ми на 1. 06. Ние видяхме ембрионите с размери 4 мм. и тупкачо сърчице. Аз имам симптоми гадене по цял ден, болезнени гърди, имам непостоянни годежи и напрежение в яйчниците. Според мен това, че нямаш симптоми не трябва да те притеснява при всеки бременността е различна. Но това, че не сте видели ембрионите и пулс трябва да е притеснително. Стискам палци на другия преглед да чуете най - хубавия звук Heart

# 561
Ето от това се страхувам,още с направените чхг бяха ниски стойности и незнам след това се увеличи,видяхме плоден сак остава сърдечна дейност
Дано всичко да е наред.

# 562
Мирослава,аз също съм нямала гадене и повръщане.Симптомите ми баха като ПМС и нищо по-различно.Боляха ме гърдите и около датата за цикъл ме болеше коремът все едно ще ми дойде.До 5 месец имах повишена телесна температура и ми се подуваше коремът от газове.От 14г.с почнаха другите оплаквания.Имах много контракции и болки и постоянно бях под напрежение да не загубя детето си.
Дано всичко е наред.Hug

# 563
  • В сърцето на любимия човек
И със сънът ми и сега не съм имала никакви "симптоми" в начална бременност. С него имах много контракции от 16гс, сега, да чукна на дърво, пу-пу, имам само растящ корем и вече усещам бебето. Не е задължително да се скъсаш от повръщане, нито пък да ти се яде сладолед с кисели краставички Wink

# 564
Оф дано момичета,дано ужасно много се притеснявам не искам да си загубя детето и дано да го видим ембриона.
Дано Господ да в с всички ни.

# 565
Мирослава, имай предвид, че симптомите много се повлияват от медикаментите - гърди, гадене, болки. А медикаментите при трансфер са си сериозни. При някои жени засилват неразположението, при други изчезват всякакви симптоми. Спокойно.

# 566
DucaMF,  от началото на бременността съм само на клексан, не са ми се получавали буци. Фраксипарин бих само два пъти, така че нямам база за сравнение.

Мирослава, четвърти месец съм и още нямам никакви симптоми, освен ниско кръвно от време на време. Симптоми като гадене и т.н. в никакъв случай не са задължителни, не се тревожи заради това, че ги нямаш! Може би ще е полезно да си направиш два пъти кръвен тест за ЧХГ през 48 часа, за да го видиш как нараства. И после на лекар. При мен се чу сърдечен ритъм 5 г.с. + 5 дни, но знам, че толкова рано може и да не се чуе още. Зависело и от апарата.

Опитай се да не се тревожиш - стискам ти много палци!

# 567
  • София
Както не веднъж съм казвала, до 22г.с. единствените симптоми което имах  бяха липсата на менструация и растящ корем.
В 22г.с. се появи третия - ритници

# 568
Както не веднъж съм казвала до 22г.с. единствените симптоми което имах  бяха липсата на менструация и растящ корем.
И аз съм така до сега 13 г.с и с нетърпение очаквам едни силни ритници Simple Smile имам още доста до тогава силно се надявам да го усетя по-раничко Simple Smile

# 569
  • София
Както не веднъж съм казвала до 22г.с. единствените симптоми което имах  бяха липсата на менструация и растящ корем.
И аз съм така до сега 13 г.с и с нетърпение очаквам едни силни ритници Simple Smile имам още доста до тогава силно се надявам да го усетя по-раничко Simple Smile
Каква ти е плацентата - предна, задна?

Общи условия

Активация на акаунт