Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 835
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Пак да питам - За Румен Грозданов задачи за 2 клас има ли някой, че не успях нищо да намеря

# 91
  • Пловдив
И аз издирвам задачи за този турнир. Както и всякаква информация къде ще се проведе.

# 92
Здравейте,
Искам да попитам отговорите на Кенгуруто за 1ви клас ще трябва ли да се прехвърлят на бланка, или ще се огражда и пише верен отговор на листа?
Ако е на бланка, някой има ли я? Мисля, че ще е добре децата да я погледнат предварително, защото до сега на никое състезание не са прехвърляли отговори.
Благодаря !  bouquet

# 93
  • Някъде там...
Прехвърлят се отговорите. В 1ви клас им ги прехвърляха квесторите, поне в нашия случай.

# 94
Прехвърлят се отговорите. В 1ви клас им ги прехвърляха квесторите, поне в нашия случай.
Мисля, че това е частен случай. Не би трябвало квесторите да се намесват.

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
станах рано, нямам какво да правя Simple Smile и се захванах с ... глупости.
наистина са глупости, но така е преди второто сутрешно кафе в 6-7 часа в неделя.
започнах от това и ... нататък се вижда срама ми Simple Smile Simple Smile 

Цитат
За ученици от 4-ти до 8-ми клас включително, форматът на общинския, областния и националния кръг е еднакъв - 3 задачи, всяка от които носи 7 точки, общо 21 точки.

Скрит текст:
националния кръг на НОМ - по регламент - 70 участници. не пише от всеки клас, приемам, че са 70 общо всички класове. и се почна...

София - 5 клас 19 максимални резултата, 6 клас 17,
Русе - няма максимални
Пловдив - 2 от пети, 2 от 6 клас
Велико Търново - няма
Варна - 2 от пети, 6 от 6 клас
Видин, Габрово и Ловеч - пуснали сте само за 4 клас, а аз не успях да намеря и другите ...

излиза, че националния кръг ще е само за 5, 6 (може би 7, 8, 9...), но със сигурност не и за 4 клас -  там максимален резултат няма
Скрит текст:
даже в Русе Wink
и само за 4-5 града.

Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 09:02 от st. Dobri

# 96
Национален кръг за 4 клас по принцип няма, но колко му е да спретнем един и да шашнем националната комисия!  Laughing

# 97
права си. ще си направя още едно кафе Simple Smile
поне се нагледах и насмятах тая сутрин Simple Smile Simple Smile Simple Smile

забравих. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Честит златен медал. Simple Smile

# 98
5ти и 6ти клас също нямат национален кръг на ном.

# 99
  • Някъде там...
Мисля, че това е частен случай. Не би трябвало квесторите да се намесват.

Не сме участвали в нашето училище, а в друго, наблизо. На всички първокласници им прехвърляха резултатите квесторите. Училището е 128, в София.

# 100
  • Бургас
Добро утро!

излиза, че националния кръг ще е само за 5, 6 (може би 7, 8, 9...), но със сигурност не и за 4 клас -  там максимален резултат няма
Това не е вярно. В Бургас има максимален резултат за 4- ти клас.  Само едно дете, но е постигнало максимума. Поздравление за това.

# 101
# 102
  • Бургас
Дидева, благодаря! Не успях да ги кача:smile:.

# 103
Не споря за резултатите на Бургас (за него нямаше информация) или който и да е друг град.
Опитах се да си направя "картинка" на състезанието и макар с грешка тя е такава - за другите класове, за които имах информация, резултатите са прилични - има максимални резултати, някъде повече, някъде по-малко, но ги има.
за 4 клас нямаше нито един. След информацията за Бургас вече има. Един за цяла България!
Поздравления за детето, но това не променя нещата.
А те са: за 4 клас задачите бяха трудни, много по-трудни, отколкото за другите класове.
Личното ми усещане е, че заради участието на състезанието в бала за СМГ летвата е вдигната прекалено високо.

# 104
Не споря за резултатите на Бургас (за него нямаше информация) или който и да е друг град.
Опитах се да си направя "картинка" на състезанието и макар с грешка тя е такава - за другите класове, за които имах информация, резултатите са прилични - има максимални резултати, някъде повече, някъде по-малко, но ги има.
за 4 клас нямаше нито един. След информацията за Бургас вече има. Един за цяла България!
Поздравления за детето, но това не променя нещата.
А те са: за 4 клас задачите бяха трудни, много по-трудни, отколкото за другите класове.
Личното ми усещане е, че заради участието на състезанието в бала за СМГ летвата е вдигната прекалено високо.

Ми според мен не е така. И миналата година НОМ беше балообразуващо. Отделно приносът на НОМ е прекалено малък за бала на СМГ. Не мисля, че комисията е мислела за приема в СМГ, просто се е постарала да затрудни децата и да има по-голямо отсяване. Мисля, че така е доста по-добре, отколкото да са лесни задачите и да има 50 максимума в град.

Общи условия

Активация на акаунт