Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 167
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Аз все си мисля, че ще има тавант и той ще е по нисък от този в германия. В герм. мисля е 1800€. Не знам какъв е тавана в БГ., но ще е по нисък и то значително.

естествено ще го трансформират според стандарта. и пенсиите също, ако смениш местожителството. доколкото аз помня.

# 106
Така е, baby, за съжаление.
Аз това отношение по телефона, което получих, направо ме потресе. Жената ме обвиняваше, че съм се върнала и ми обясняваше, че не се интересува какво е тук, защото се надява дъщеря й никога да не се върна. Не знаела какви са разпоредбите, ама нямало да ми се признае нищо. Гениално просто..

# 107
# 108
  • The QC to be!!!
Честита Баба Марта! Да сте здрави и засмени!

Kate82, като разучиш сподели. Явно медии четат мамата и подхващат някои теми да ги дъвчат след това Та повечко народ се образова. И си записвай имената с кого си говорила от институциите.

# 109
Честит баба Марта!

Baby*, нещо се е говорило по темата ли?

# 110
  • The QC to be!!!
По принцип имах в предвид.

# 111
Здравейте! Може ли да ми препоръчате превоз от гарата във Франкфурт до летище Франкфурт Хан? Как пътувате до летището?

# 112
На сайта на летище Фр.-Хан има разписание на всички автобуси от и до летището. 

# 113
  • The QC to be!!!
Авобуси или лична кола. За нас важеше второто.

# 114
Здравейте!
Можете ли да ми обясните какъв е най-лесния вариант да издам пълномощно за продажба на имот в БГ.
Да пътувам до посолството в Мюнхен отпада като вариант, защото ми е около 800 км.
Какви са стъпките за заверка от немски нотариус и апостил? Има ли някой практика дали се признава така заверено пълномощно в БГ? Ако имам адресна регистрация в Германия, възможно ли е да се завери пълномощното в Холандия. Там посолството ми е по-близо.

# 115
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мисля, че и при почетен консул можеш да заверих пълномощно. незнам обаче дали не трябва да се превежда... newsm78
провери и този вариант.

# 116
В България адвокат или нотариус да състави пълномощтното, за да може да послужи за целта. В смисъл тук няма да стане с общо пълномощтно. Трябва конкретно.
Но според мен всеки нотариус може да посъветва.
Тук само го разпечатвате и заверявате както си е на бг. В наше консулство ъа какво е превод от български на български?!

# 117
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В наше консулство ъа какво е превод от български на български?!

аз писах за почетен консул. те не са в консулствата  Wink

# 118
  • Deutschland/HE
А освен пълномощно се заверяват и още две декларации (не съм на 100% сигурна, това беше преди 3години, може да е отпаднало). Пълномощното трябва да бъде изрично, в него се описва имота, границите, .... Най-добре е преди да се завери, текста на пълномощното да бъде одобрен от нотариуса, който ще изповядва сделката.

# 119
Да, пълномощното ще ми го изпратят. Ще е конкретно за продажбата на този имот.
Декларациите също ще ми ги изпратят.
От БГ ми пишат,че трябвало да се превежда пълномощното на немски, после да се подписва от немски нотариус и после в БГ да се легализирало.
Откъде пък я измислиха тази методика.
Чета в Интернет съвсем друго и опита на други българи е също съвсем друг.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 15:33 от Jomista

Общи условия

Активация на акаунт