Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 213
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
то по-лесно ще ти е да вземеш билети за чартъра за 1 ден да идеш на нотариус до бг и да се върнеш

# 121
  • Англия
В нашия град има почетно консулство и преди време търсех информация относно нотариални заверки. Ето копирано от сайта: На почетният Консул не е разрешено да изпълнява дейности от компетенцията на посолства и
Консулства. По тази причина не мога  да извършвам заверка на документи, въпроси свързани с лични карти и международни паспорти както и визови проблеми.

# 122
  • Пловдив
   Ние минахме през тази процедура миналия месец, но отидохме направо в консулството в Мюнхен. Имахме предварително взет час и всичко стана за минути. Не мисля, че ще е проблем да отидеш в посолство в близка държава. Все пак можеш да погледнеш на сайта на външно министерство. Пак там е описано и за заверката. Доколкото знам за немски нотариус ще е необходим превод направен в Германия, а това ще оскъпи доста нещата.

# 123
  • Hamburg
Не е нужен превод.

Немският норариус потвърждава сами самоличността и подписа на декларатора и не го интересува, какво точно се подписва. На нотариално завереното пълномощно се поставя апостил от съответното министерство на правосъдието.

# 124
Добро утро! Някой ползвал ли е Engelwurz balsam при хрема (до колкото разбирам се маже върху нослето)... https://www.apo-rot.de/details/engelwurz-balsam/1749734.html?par … QYASABEgL2yfD_BwE Аз и малката пак сме с хрема! Sad

# 125
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не съм го ползвала, но съм чувала само добри отзиви.
аз слагам срязана глава лук го бебето/детето и се отпушва носа. затова не съм го купувала. Peace

# 126
Консулството във Франкфурт няма ли да свърши работа, ако Мюнхен е толкова далеч?

# 127
sunny:*kiss, на мен не ми помага. Sad Само гадният ксилометазолин наистина ми отпушва носа. От петък съм с хрема (за щастие е само това, че върлува гадничък грип и доста народ наоколо е натръшкал) и снощи се наложи да си пръсна в едната ноздра, за да мога да спя. Иначе съм пробвала какви ли не алтернативни мазила и помади. Ами не отпушват. Crossing Arms Някой ако знае нещо ефикасно и безвредно, да казва! Добре ми действат чист въздух и движение. Днес се разходихме порядъчно и вече се пиша почти оздравяла. Е, от петък прилагам и всички бабини методи, за които се сетих. Crazy

# 128
  • Немция
Синьо, и аз съм като теб- не в момента, а по принцип- правя тежки хреми  и най-добре ме облекчават капките за нос с ксилометазолин.

# 129
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз нищо не си пръскам в носа.
ползвам лука (описах горе) или нагревки с инфрачервена лампа. преди да си я вземем нагрявах с едра морска сол на вързопче.

мъжът ми също е веднага с капките в ръка, но дори и той си взима вечер лампата и се грее с нея и твърди, че му помага много. то бързо прави синузити и само лампата в началото на настинката ги пресичат.

# 130
Мен тази пролет не ме лови хрема , за щастие , но пък ме взеха да ме ловят радарите ... много тъпо.

# 131
.Бибит., нали? Това само човек, който е бил с наистина запушен нос, може да го разбере. Crossing Arms
Аз и с инфрачервена лампа се грея, и торбичка с черешови костилки си слагам вечер, и тампони със сок от кромид лук съм си слагала, и, и, и...
Моят мъж все ми се чудеше и недоумяваше как така може да не мога да си издухам хубаво носа и да си спя. Outta Joint Е, веднъж и на него му се запуши качествено носът и прибегна до... капките.
Когато ми е наистина много запушено, нищо не минава там, колкото и да духам. При промивка с физиологичен разтвор просто нищо не тече.
От 1-2-3 впръсквания в ноздра на година се надявам нищо да не ми се увреди. Simple Smile Аз наистина само в много краен случай прибягвам до капките (и то бебешкия вариант), 'щото все пак сънят е доста по-важен.

Bandiera rossa, просто спазвай правилата. Peace

# 132
...
Хо-хо-хо ... къде е търкалящото се от смях човече. Синьо , такова тъпо изказване не съм очаквала. Честно. Опитай се да познаеш защо.

И по-добре не ми отговаряй ако ще е подобна тъпня. Моля те.

# 133
Може ли някой да ме ориентира какъв е пътят за повишаване на квалификацията, аусбилдунг в Германия. Интересуваме някаква административна работа, която да мога да работя тук или въобще нещо по-интелигентно. Говоря добре немски, но продължавам да уча. Дори в момента пак съм на курс. В България имам висше икономика образование, но какво от това. Като ми прочетат св-то, казват, че съм прекалено квалифицирана и до там. Мисля, че пътя е аусбилдунг, стаж и след това нормална работа. Ще се радвам на насоки и препоръки, защото наистина се чувствам объркана. Съпругът ми работи по специалността си, завършил е в България, но се правят на "три и половина", нищо че фирмата е голяма и съответно ако трябва да получава заплащане според тарифата в бранша трябва да е наистина достига добре платен. Дипломата му е преведена, легализирана с печат от немското посолство, но не сме минавали процедура по признаване тук в Германия. Ако го направим, дали ще има резултат?
Предварително благодаря на тези, който ще ми дадат някакви насоки.

# 134
...
Хо-хо-хо ... къде е търкалящото се от смях човече. Синьо , такова тъпо изказване не съм очаквала. Честно. Опитай се да познаеш защо.

И по-добре не ми отговаряй ако ще е подобна тъпня. Моля те.

Що за агресивна реакция?

Къде е тъпото в изказването, би ли пояснила?

Общи условия

Активация на акаунт