Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 152
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мамита да ви питам-какво ви е мнението за детските градини в ДЕ

от Дг до Дг има разлика в един град, какво остава за ДЕ  Whistling
записвай го, дано получите място. на децата им трябват други деца за игра.

# 91
мама-Ени, нищо не оправдава треньорът, че си е изпуснал нервите и е обидил детето. Angry Но пък от друга страна знам колко лично време и енергия влагат треньорите (мъжът ми от няколко години е такъв) и как може да се объркат плановете, че едно дете не е отказало навреме. Често се случват непредвидени неща - болест, спешен ангажимент и т.н. Имайте едно на ум за в бъдеще и винаги се обаждайте. Simple Smile На ваше място бих поговорила спокойно с треньора и изяснила ситуацията.

alelka87, всяка градина е сама за себе си и не може да се обобщава паушално. Лично аз от нашата градина съм много доволна - вече трето дете ходи там. Smile Имат много интересни групови занимания - спортуват, танцуват, подготвят кратни представления. Имат и много време за индивидуални занимания - едни рисуват, други строят с лего, трети слушат приказка и т.н. Излизат почти всеки ден, имат прекрасен двор с люлки, катерушки, карат шейни или триколки, имат зеленчукова градина и т.н. Учителките ни са много ангажирани и децата ходят с удоволствие.

# 92
мама-Ени, нищо не оправдава треньорът, че си е изпуснал нервите и е обидил детето. Angry Но пък от друга страна знам колко лично време и енергия влагат треньорите (мъжът ми от няколко години е такъв) и как може да се объркат плановете, че едно дете не е отказало навреме. Често се случват непредвидени неща - болест, спешен ангажимент и т.н. Имайте едно на ум за в бъдеще и винаги се обаждайте. Simple Smile На ваше място бих поговорила спокойно с треньора и изяснила ситуацията.
Състезанието беше по фехтовка, т.е. индивидуален спорт и един участник по-малко не бърка кой-знае колко плановете, заради което се подразнихме на изказването, но е факт, че сме виновни и е трябвало да предупредим. Днес мъжът ми ще говори с треньорът и ще изясни нещата. Благодаря ви за подкрепата и насоките за в бъдеще!

# 93
  • The QC to be!!!
Състезанието беше по фехтовка, т.е. индивидуален спорт и един участник по-малко не бърка кой-знае колко плановете, заради което се подразнихме на изказването, но е факт, че сме виновни и е трябвало да предупредим. Днес мъжът ми ще говори с треньорът и ще изясни нещата. Благодаря ви за подкрепата и насоките за в бъдеще!
а не ги ли групират кого с кого ще кръстосва шпаги предварително? Възможно ли е да е имало заплащане на глава и е платено? Може да има много организационни неща който да са се объркали. Явно човека не си е сдържал нервите, лош пример за изпуснати нерви. А възможно ли е който ви е предал неговата реакция да е преувеличил? Аз бих каза, че въпроси да се разбере кой какво и защо го е казал биха били по полезни, вместо сочения с пръст, особено ако искате детето да продължи да тренира при него

# 94
Таксата за участие в състезанията се заплаща на място след представяне на паспорт. По този начин се регистрират състезателите за участие в турнира и след регистрацията компютър определя кой срещу кого ще се фехтова. Няма как да е там проблема. Вероятно понеже синът ми е най-добър от момчетата в нашият клуб и са се надявали на него да им донесе награда... Както и да е. Такива турнири има всеки месец. Ще им донесе следващият път. Той мъжът ми не смята да се кара с треньора, а по-скоро да се извини за пропуска и да поеме вината изцяло върху себе си, за да няма последващо негативно отношение към детето. Дразнещото е, че аз съм ходила с тях на състезание, на което по същият начин германче не дойде и треньорът не каза нищо лошо за него. Но ще наведем главите и ще премълчим за пореден път.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 10:45 от мама-Ени

# 95
Добре е децата да взимат на сериозно ангажиментите си , според мен. Но и ние веднъж пропуснахме урок по езда без да предупредим ... и хем си го платихме , хем много ни се сърдиха. Бяха подготвили кончето, бяха резервирали манежа, и понеже треньорката не е могла беше организирала заместничка ... И ние дори не казахме, че няма да идем. И ние си имахме причина, защото ни се отвори слот да отпътуваме за ваканцията следобеда, а не на другата сутрин и не помислихме за този ангажимент. Много ни се сърди и после го сложи в група и не беше вече сам или двойка .

# 96
мама-Ени, добре е, че мъжът ти ще се извини, но спокойно може да спомене, че не е нужно детето да бъде обиждано и че сте насреща при нужда от разговор. Simple Smile
На мен ми се случи веднъж да закъснеем за състезание с голямата, още ми държи влага. Flushed Щерката тъкмо беше сменила възрастовата група и съответно треньора. В старанието всичко да е изрядно, объркахме стартовите времена и отидохме  1 час по - късно. За мен като човек, който обича точността и доста години пътува с децата по състезания, беше голям срам, а щерката доста си поплака, защото не можа да стартира и бяхме карали напразно 50 км. Добре, че поне треньора не беше пътувал само заради Марина. След случката писах извинителен мейл и се извинихме лично. Сега проверявам по 3 пъти кога стартират децата.Kissing Но това пък не ми попречи след време да говоря със същия треньор, когато известно време „тормозеше“ Марина, че ходи само 2 пъти на тренировка, вместо 3. И то при условие, че в началото му обяснихме, че зимата ще ходи 2, а през останалото време по 3 пъти. След началните трудности, в момента сме в много добри отношения, а детето ходи с удоволствие на тренировка и по състезания. Smile

# 97
  • Варна
Дано някой си знае работата  и ме консултира коректно. Не ми се получава 700 лв майчинство..
Не съм юрист и не боравя с тази материя, но открих това:
http://www.noi.bg/legislationbg/ordinances/590-narpopdoo

Наредба за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване

Чл. 28. (Изм. - ДВ, бр. 14 от 2011 г., в сила от 1.01.2011 г.) Когато българският осигурителен
стаж не е достатъчен за придобиване право на парични обезщетения и помощи по наредбата, той
се сумира със зачетения съгласно законодателството на друга държава осигурителен стаж по реда,
предвиден в европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност и в
международните договори в областта на социалното осигуряване.

Доколкото разбирам, даже трябва по служебен път да си изискат информацията. По мое мнение, копирай наредбата и ѝ я дай да се дообразова, ако не намериш друг начин да се оправиш. Но от друга страна, не мога да открия метода на изчисление и е напълно възможно само да го имат предвид като отработено време, а да изчисляват на базата на минимална работна заплата. По-добре направи запитване, както Бейби те е посъветвала.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 17:24 от mira66

# 98
Благодаря! Аз намерих указания на НОИ в моя полза и ще се посъветвам с адвокат.

# 99
Kate82, а защо не просто едно официално писмено запитване до НОИ? В държавните институции работят и компетентни хора. Peace

# 100
  • The QC to be!!!
Аз все си мисля, че ще има тавант и той ще е по нисък от този в германия. В герм. мисля е 1800€. Не знам какъв е тавана в БГ., но ще е по нисък и то значително.

# 101
Да, ще направя официално запитване към НОИ, но преди това бих искала да съм по-подготвена по темата. Нагледала съм се на какво ли не.
В Германия таван няма.

# 102
  • The QC to be!!!
 Ха! Интересно кога са махнали тавана? Както написах мисля е 1800€/месец. Даже и да ти е била заплатата 6000€/месец, максималната сума която ще получаваш по майчинство е 1800€/месец за година (данните ми са от преди няколко месеца, но мога да разпитам). Ако  вече е променено това за цялата страна ли е променено или само за някои провинции?

https://www.bmfsfj.de/bmfsfj/themen/familie/familienleistungen/e … erngeldplus/73752 - имформацията в този линк е обновена януари.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 08:11 от Baby*

# 103
Имам предвид, че няма таван на осигурителния праг, доколкото ми е известно. За майчинството нямам представа.
Аз определено не се боря в Бг да ми плащат по 1800 евро на месец, защото ми е ясно, че в невъзможно.
По-скоро да ми зачислят реално плащаните осигуровки в Бг, разделени на месеците, които съм плащала, а не да ми допълват с МРЗ.

# 104
  • The QC to be!!!
Ясно. Дано се и научат поне някои от тях, че има наредби които трябва да знаят защото това им е рботата. Толкова зелки са набутани къде ли не в позиции за които не са квалифицирни, абсолютно незнаещи си работата, незаинтересованост да я научат защото са близки на друга зелка на по високо ниво -е няма скоро да се оправят нещата в БГ като е пълно с некадърници на всякакви позиции!! Не че на много други места извън БГ не е така, но в БГ е масова порочна практика и винаги ме е отвращавало колко некадърници заемат позиции които не са за тях изобщо а са само за мотиката!!!

Общи условия

Активация на акаунт