Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 239
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
Много полезни са всичките Ви мнения! Във връзка с последните коментари искам да попитам какви са възможностите за работа с българска диплома Начална педагогика с английски?

А предучилищна педагогика имаш ли?
Не, само начална с чужд език.

# 196
Предучилищна педагогика както в България тук няма. Професията на жените в детските градини тук се води Възпитател и се изучава като Ausbildung след 10 клас за 3 г. Предучилищна както в България също няма, а в последната година в детската градина има специални занимания за бъдещите ученици в отделни дни от седмицата.

# 197
  • Немция
Вечке, разбирам те много добре - събирам информация, но като поотраснат децата и ги затрупат различни ангажименти, по тях ще се водя дали имат желание да участват тук и там.
В НРВ миналата година , есента, отмениха Г8 и се върнаха на старата система. И в други провинции въведоха отново Г9, така че стресът с обема на учебния материал ще бъде облекчен.

# 198
  • в сърцето на един мъж...
Нашето образование за начална педагогика тук се приравнява за ерциерин и е за възпитателско място в детска градина. Така че с начална педагогика може да се работи в градина.

# 199
Нашето образование за начална педагогика тук се приравнява за ерциерин и е за възпитателско място в детска градина. Така че с начална педагогика може да се работи в градина.

Много благодаря за информацията! Имаш ли представа дали се изисква някаква специална процедура за приравняване? А сертификат за владеене на немски език?

# 200
Момичета и аз съм с едно въпрос че,ще се радвам,ако някой по запознат с темата да ми отговори,че съм пред дилема....
Та..шофьорската ми книжка изтича май месец , трябва да я подновя,но се чудя сега като съм за малко в БГ ли да я подменя или като се върна след седмица е ДЕ.Имам адресна регистрация и банкова сметка в ДЕ,ако искам да я сменя в ДЕ какви документи ще са нужни и колко ще е таксата ,то и тук ще ми е скъпо бързата поръчка...та затова размислям ...
Благодаря,ако ми отговорите..Thinking

# 201
  • Англия
Щом си постоянно пребиваваща в Германия нямаш право да я подновяваш в България.

# 202
  • в сърцето на един мъж...

Много благодаря за информацията! Имаш ли представа дали се изисква някаква специална процедура за приравняване? А сертификат за владеене на немски език?

Не знам, не мога да ти кажа, аз моята не съм я приравнявала. Само я представих преведена. Най-добре е ако си намериш място, да питаш там директно какво искат. И май беше В1 като език.

За шофьорската книжка - ако се живее тук постоянно, желателно е да се смени. Преди при АДАС искаха 65 евро, превод на книжката и снимка. Дават ти документ, с който можеш да караш, след 4 седмици получаваш писмо да си прибереш готовата книжка.

# 203
Предучилищна педагогика както в България тук няма. Професията на жените в детските градини тук се води Възпитател и се изучава като Ausbildung след 10 клас за 3 г. Предучилищна както в България също няма, а в последната година в детската градина има специални занимания за бъдещите ученици в отделни дни от седмицата.

Знам ги тези подробности, но има възможност да започне работа като възпитател в детска градина, ако има специалност предучилищна педагогика от България. Затова я попитах.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 22:12 от Pipi_

# 204

Ако имаш звършена езикова гимназия, само разговор с директорката на градината е нужен. За признаването на дипломата се грижи ръководството на градината. Обикновено трае две седмици.

# 205
Много благодаря на всички за отговорите. Средно образование съм завършила в Испания, профил "Хуманитарни науки". В България имам завършен бакалавър "Начална училищна педагогика с английски език". Само за немски нямам сертификат, но и това планирам в близко бъдеще.

# 206
  • Немция
Привет, знае ли някой от вас как е българския превод на заглавието на приказката от Братя Грим "Рапунцел"? Чела съм я като дете, но не си спомням под какво заглавие беше на български.

# 207
Марулка

# 208
  • Немция
Еййй, златна си, Синьо! Grinning

# 209
Извинявам се много, но искам да помаля за малко помощ. Имам рецепта за един крем за рани, който мога да закупя от Германия. В България го няма в аптечната мрежа. Имате ли представа, дали има онлайн аптека в Германия, която да изпраща лекарства в България? Има ли друг начин за доставка на лекарства в България?

Общи условия

Активация на акаунт