Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 546
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
  • Deutschland/HE
Благодаря Hug.И в нашата Едека има Алнатура ,но повече зърна са.За сега си ги меля в Нутрибулета, горе-долу става.Спрях глутена на сина ми и ще ми трябват доста брашна ще отида до ДМ

виж в Reformhaus там може да има също или да видиш онлайн да поръчаш.

# 271
  • The QC to be!!!
Благодаря Hug.И в нашата Едека има Алнатура ,но повече зърна са.За сега си ги меля в Нутрибулета, горе-долу става.Спрях глутена на сина ми и ще ми трябват доста брашна ще отида до ДМ

виж в Reformhaus там може да има също.
и онлайн има брашна в Reformhaus. Даже в момента има бадемово био на разпродажба там.

# 272
  • Стара Загора
Много ви благодаря.Разгледах го Reformhaus  и харесах много неща от там ще напазаря .Има и макарони от грах, леща ..супер Hug

# 273
  • Германия
Аз такива неща купувам от denn‘s, но не знам дали имат магазин близо до вас. Там има доста голям избие на брашна и на всякакви други био-, веган-, demeter- и т.н продукти

# 274
Здравейте ,бихте ли ме насочили към онлайн магазин за различни  качествени брашна от типа на нахут, елда, просо .Търсих в нашите , но не намерих много избор.Имаме Едека, Алди, Лидъл, Нетто, Норма, Розман ,но от към брашна е ограничено.Hug

https://www.naturkost.com/

Правят отстъпка в цената при поръчка на повече бройки.

# 275
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Спрях глутена на сина ми и ще ми трябват доста брашна ще отида до ДМ

понеже и аз не ям от няколко месеца, та съм пробвала това и онова.
аз дълго време отказвах да си купувам готова безгл. смес, но си взех за Великден, че ми се ядеше козунак: голяма гадост  Sick
хем избрах една, в която нямаше кой знае колко съставки  Whistling
дори тези на Schär  са моно и диглицериди, а аз такива неща не искам да ям...

има доста традиционни продукти, които са не толкова скъпи, колкото hype-натите безглутенови неща.

ако ти трябват изпитани традиционни рецепти, на лични мога да ти ги напиша.
повечето от тях ги яде и сина ми, който е капризен, т.е щом той ги яде без да мрънка, значи са вкусни  Mr. Green

за мен е най-трудно с хляба, но съм си намерила една рецепта, от която лесно става вкусен хляб и си намерих една пекарна (много ми е далеч, но доставят до вкъщи) и поръчвам по 3-4 хляба, режа и замразявам.... хлябът им е вкусен, със закваска и издържа доста време. един стоя около 5 дена и не беше изсъхнал, което обикновено се случва с безглутеновите...

# 276
  • Стара Загора
Спрях глутена на сина ми и ще ми трябват доста брашна ще отида до ДМ

има доста традиционни продукти, които са не толкова скъпи, колкото hype-натите безглутенови неща.

ако ти трябват изпитани традиционни рецепти, на лични мога да ти ги напиша.
повечето от тях ги яде и сина ми, който е капризен, т.е щом той ги яде без да мрънка, значи са вкусни  Mr. Green

за мен е най-трудно с хляба, но съм си намерила една рецепта, от която лесно става вкусен хляб и си намерих една пекарна (много ми е далеч, но доставят до вкъщи) и поръчвам по 3-4 хляба, режа и замразявам.... хлябът им е вкусен, със закваска и издържа доста време. един стоя около 5 дена и не беше изсъхнал, което обикновено се случва с безглутеновите...
Много ще ми е полезно да споделиш рецепти ,особено за хляб.Безглутеновите смеси и аз не ги харесах и не взех нищо от щанда без гутен- цените са двойни ,а почти всичко е на основата на царевица и ориз .
Много хубаво, че имате такъв вариант с готов хляб с квас.
А тази пекарна някаква голяма верига ли е?Дали ще намеря близо до нас подобна?Аз питах в 3-4 но нямат хляб без глутен.

# 277
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

А тази пекарна някаква голяма верига ли е?Дали ще намеря близо до нас подобна?Аз питах в 3-4 но нямат хляб без глутен.

не, това е пекарна, която е някъде в някакво селце, но зарежда Reformhaus из Rhein_Main и някъде другаде, незнам ти къде си.
иначе доставят и на дом. адрес, можеш да си поръчаш.

много рядко, да не кажа, че е изключено, ще намериш безглутенов хляб в бекерай, защото трябва всички продукти да са приготвени отделно, фурната да е отделна и т.н. и те няма как да гарантират, че няма замърсявания.
на мен ми става зле от минимални количества глутен - по-малко от трошичка  Rolling Eyes
фурната, към която ти дадах линк е само з абезглутенови неща, те нямат нищо от зърнени, затова и гарантират, че няма замърсявания.

Скрит текст:
ето този хляб е лесен, става бързо и засища. правила съм го с елда и май с просо. общо взето гледам какво имам вкъщи, накисвам, смилам и правя. киноата не ми е много по вкуса и не съм го правила още с киноа.

това става за основа на пица, но детето ми го яде и като палачинка, също засища.
аз накисвам брашното поне за 12ч. ползвам не само от нахут, а и от зелен грах, има на Müllers Mühle. може би има и други производители, знам че го ползват това брашно в ДЕ да сгъстяват супи, поне свеки за това го ползва, тя го купува в разфасовка, която прилича на саламче  newsm78 много бях учудена, че вътре има брашно... не го има навсякъде, но не е безбожно скъпо.
понеже ми залепва за тавата, а с хартия не ми се занимава, аз го  печа в чугунен тиган като катма. така си нагаждам и размера и дебелината: големи за пица, малки за тортили.

сладкиш, също много засища, идва от Южен Тирол. издържа доста, колкото повече стои, толкова по-сочен и вкусен става.

правя си и полента (50:50 царевичен грис и пълн. брашно от елда), но си я ям сама. Whistling
евентуално изсипана в тавичка, после нарязана на парчета, които да се запържат от всички страни в мазнина, може да стане атрактивна за дете, но си е въпрос на вкус, мъжът ми не го яде това. детето също.

ако те интересува нещо друго - питай!

# 278
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте, искам да попитам дали някой от вас е в Нюрнберг или Щутгрт?
Искам да прекарам по един уикенд и в двата града, та ми трябва инфо за приятни местенца за разходка, посещение
по скоро търся инфо за вашите приват местенца които сте открили
Danke Euch Flowers Tulip

# 279
Здравейте, дами😊 и господа, ако има такива 😊!
Извинявам се, че нахлувам така, но въпроса ми е спешен, че трябва бързо да решавам.  Накратко - можете ли да ми кажете,  ако съм безработна и съм регистрирана на борсата като такава, длъжна ли съм да ходя на някакви обучения или кволификации? Отделно, ако ми предложат някаква работа, длъжна ли съм да приема, ако не ме устройва? Ситуацията е следната- в майчинство съм, но фирмата, където работих, прекратява дейност и получих предизвестие. Трябва да реша какво да правя- да се регистрирам ли като безработна, или да си удължа майчинството. Факторът пари ми е важен, но времето с детето ми ми е по- важно и клоня към втория вариант. Имам час и за бератер, но ще съм благодарна, ако някой сподели. Благодаря ви предварително🌺🌺🌺!

# 280
  • Германия
Не знам доколко ще съм от помощ, но най-малкото да кажа, че дори да ти предложат нещо от Arbeitsamt-а, ти трябва да си кандидатстваш за мястото и да отидеш на интервю ако те поканят. Това все пак не е гарантирано. Отделно ако не искаш работата можеш още в Bewerbung-а да се постараеш да не те поканят на интервю.
Не знам дали могат да те накарат насила да ходиш на курсове ако има нещо подходящо.. все пак и на бератерите им е ясно, че като си с малко дете не могат да те карат да ходиш на курсове особено ако няма кой да то гледа детето..
можеш да си удължиш майчинството, но тогава оставаш без доходи...

Надявам се да намериш най-добрия вариант за теб, каквото и да решиш

# 281
Тео, благодаря ти🌺,
Точно понеже съм с бебе, от арбайтсамта обяснили на мъжа ми, че нямам право на обезщетение за безработица, а евентуално само на социални. На тях им било ясно, че като имам бебе и да ми намерят работа, ще откажа. На  мен  нещо не ми звучи правно издържано това и ще се посъветвам със специалист  и адвокат.

# 282
Така е. При обезщетение за безработица си длъжна да участваш в курсовете, ако ти предложат и да кандидатстваш за предложените работни места. Дали ще те вземат е отделен въпрос и можеш да направиш така, че да не те вземат или да откажеш под предлог, че работното време не те устройва.
В момента, в който кажеш, че няма кой да ти гледа детето и да ходиш на курсове или работа, те отписват от Arbeitsamt-а, поне с мен така се случи. Запишеш ли се като безработна и трябва ли да ти плащат пари, трябва да си рещила проблема с гледането на детето.
Примерно казваш, че можеш да работиш 20 часа седмично, значи, можеш да ходиш и на курсове и имаш кой да ти гледа детето през това време.
Пари просто така не дават. Казвам го от собствен опит.

# 283
Момичета, здравейте! Влизам с един въпрос с цел сверяване на часовника Simple Smile Канени сме на сватба в Германия. Булката е роднина на мъжа ми - познаваме я от дете, но се виждаме рядко. Ние не живеем в страната и си нямаме представа кое как е прието да се прави... Младоженците си казаха, че предпочитат подаръците да са в пари, с които после да си финансират медения месец. Бихте ли ме посъветвали горе-долу каква сума би била адекватна (ние сме двама възрастни + дете) и как да я поднесем - просто в плик с картичка или заедно с малък подарък? Благодаря предварително за съветите! Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 21:59 от Aomame

# 284
Дени, благодаря 😊, в такъв случай бих си удължила майчинството. Много тъпа ситуация.  Детето докато ве навърши поне 2 годинки, живот и здраве, никъде не го давам.   

Общи условия

Активация на акаунт