За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 373
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Здравейте сладури. Как се прави грис като крем?

Като мляко с ориз.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_9.html

Бебешки Храни с Грис

# 496
  • Montana, Bulgaria

Благодаря! От арабският десерт ми потекоха лигите. Него ще си го спретна за мен тези дни. Simple Smile

# 497
# 498
Мони, ето (рецептата е от "Моето дете бг"):
200 мл прясно мляко се слага на котлона, като се затопли се слагат 3суп.лъж. грис, 1 банан(ябълка, круша) , нарязани на ситно, 1.ч.лъж захар. Бърка се докато се сгъсти.
Аз не слагам захар. Малката много харесва този десерт.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 20:41 от Fortuna

# 499
Много ми е любима "грисената" тема  Heart Eyes Запазвам си всички рецепти, които предлагате.

# 500
Аз в шоколадовите грис и ориз, освен какао, слагам течен или млечен шоколад. На литър мляко, чаена чаша грис.

# 501
Грис и от мен - Фалшив бит каймак
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BC%D0%B0%D0%BA
С прясно мляко е много вкусен.

# 502
  • Г. О.
Здравейте, кулинари. Имам готово тесто за пица. Ще сложа доматен сос, сирене, кашкавал, луканка, домати или кис.краставици. Кажете ми каква трябва да е последователността в реденето на продуктите, а също и за печенето - на силна фурна за кратко или на умерена за по-дълго време? Искам да е хрупкава.

# 503
Силна фурна. Аз бих съкратила продуктите от плънка, за да не стане манджа с грозде.

# 504
Здравейте, кулинари. Имам готово тесто за пица. Ще сложа доматен сос, сирене, кашкавал, луканка, домати или кис.краставици. Кажете ми каква трябва да е последователността в реденето на продуктите, а също и за печенето - на силна фурна за кратко или на умерена за по-дълго време? Искам да е хрупкава.

Последователността - ние винаги слагаме доматеното пюре най-отдолу, след това месото, домати, краставички и най-отгоре сирене/кашкавал. Но е въпрос на вкус, както прецените.
Ние печем на 250 градуса докато се зачерви.

# 505
с толкова много продукти няма да ти остане хрупкава.
1.  включваш фурната на мах
2. блата тънко разточен/издърпан - като си оставиш борд.  Основната дебелина на блата не повече от 5мм.  встрани може 1.
3. мажеш доматения сос, нареждаш луканка ,отгоре сирена/кашкавал и подправки.  Може да залееш с тънка струйка зехтин.
И когато фурната ти е загрята на мах - я слагаш вътре.  Пече се за 10 мин. , но си я наблюдаваш.  
Ако искаш хрупкава коричка отдолу, на лист хартия за печене поръси царевично брашно и сложи блата. Не подмазваш тава с олио. Печеш на хартия за печене, или на дъното на обърната тава - поръсено с брашно. Дано ме разбереш тук Simple Smile но обръщаш тавата с дъното нагоре, поръсваш си го с брашно и върху него слагаш разточения блат.
краставичките си ги хапвайте отделно Simple Smile
ако искаш домати - сложи тънки резени с луканката, но по-добре с едното. Претрупаното не и пица Simple Smile  
ето една от моите
Скрит текст:

# 506
Правилото е следното
оставяш около 1 см борд на пицата, който борд намазваш със зехтин
Вътре намазваш първо гъстичък дом сос за пица - аз задушавам ситно нарязан лук, малко червено вино, домати пасирани , 1 чл захар и малко сол и варя до сгъстяване
Отгоре моцарела или кашкавал
Върху кашкавала каквото решиш - шунка, бекон, салам, , маслинки, кисели краставички
Печеш в силно загрята фурна - над 250- 270 градуса на камък зза пица или теракотена плочка, като пицата си сложила върху хартия за печене

# 507
Здравейте сладури. Как се прави грис като крем?

Още едно предложение: ДЕСЕРТ ОТ ГРИС

# 508
  • Г. О.
Много, много благодаря, довечера ще спретна чудесна пица:)

# 509
тук чета 2 начина за редене на пица:
1: кашкавала най-отгоре
2: първо кашкавала, след това другите продукти
Аз дълго време я правех по 1вия вариант. Резултатът беше, че се получаваше едно задушаване на плънката, която се запечатва от разтопения и после втвърден кашкавал и често тестото оставаше влажно отвътре.
От скоро я правя обратно: първо доматения сос, кашкавала/моцарелата и после другите неща, като гледам да не прекалявам с количеството, за да се запече по-добре.
СМятам, че това е по-удачния вариант, поне за нас като вкус.

Общи условия

Активация на акаунт