За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 335
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Ето и от мен кифличките на Пепчо
Кифлички солени; Кифлички Калцоне; Кифли с мармалад
http://pep-4o.blogspot.bg/2009/12/blog-post_09.html

Благодаря за споделеното -  за оризовото брашно !:smile:

# 571
  • София
За първи път купувам оризово брашно, иска ми се да приготвя нещо с него. Моля,  за подходящи рецепти!

Шоколадов сладкиш "7 кофички"

Ябълкови бисквити с грис

# 572
Ваня, видях сладкиша "7 кофички", който ми стана интересен и бих искала да го направя. Интересува ме мярката - писала си кофичка от кисело мляко от 125 гр. Това значи ли, че мога да меря продуктите с мензура на делението на 125 гр. Ако не - кофичката догоре ли се пълни или докъдето стига млякото?

# 573
  • София
Ваня, видях сладкиша "7 кофички", който ми стана интересен и бих искала да го направя. Интересува ме мярката - писала си кофичка от кисело мляко от 125 гр. Това значи ли, че мога да меря продуктите с мензура на делението на 125 гр. Ако не - кофичката догоре ли се пълни или докъдето стига млякото?

По принцип рецептата не е българска и за това кофичката за кисело мляко е с такъв грамаж. Та, след като я изсипеш, я измиваш и подсушаваш и с нея мериш останалите продукти, като сипваш догоре. Аз имам мензурка с вместимост 150 мл и в нея първо претеглям 125 г мляко и като видя до къде е, слагам и останалите продукти.

# 574
Благодаря за отговора

# 575
  • София/Испания
В Испания киселото мляко е в кофички по 125 грама.Flowers Tulip

# 576
Много ми дойдоха продуктите за лазаня. Мисля да направя две, като едната я замразя. С бешамела ли да я сложа във фризера или без него?

# 577
  • София
Много ми дойдоха продуктите за лазаня. Мисля да направя две, като едната я замразя. С бешамела ли да я сложа във фризера или без него?
Без бешамел.

# 578
Ок, благодаря.
Без бешамел.

# 579
Има останал 1/2 сух козунак. Пред няколко години с такъв направих скалички, но сега не се сещам рецептата. Ако някой има идея как да направя шоколадови сочни скалички, ще почерпя Simple Smile

# 580
  • София
Има останал 1/2 сух козунак. Пред няколко години с такъв направих скалички, но сега не се сещам рецептата. Ако някой има идея как да направя шоколадови сочни скалички, ще почерпя Simple Smile
Скалички много не харесвам, но не искаш ли тази рецепта, разкошна е.

http://recepti.gotvach.bg/r-70937-Пудинг_от_козунак

# 581

http://jullyinthekitchen.blogspot.bg/2017/04/blog-post_38.html

# 582
  • Русе

Не е скалички, но е разкошно.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/04/blog-post_20.html

# 583
  • София

Ето и от мен една рецепта за сладкиш с изостанал козунак:

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

# 584
Като ми остане козунак смесвам кисело мляко висок процент на масленост със заквасена сметана, добавям захар, ванилия, ако имам ром или коняк и във кексова форма редя ред козунак, ред кисело мляко, добавям и всякакви стафиди, захаросани корички и ядки каквито имам в момента. Става много приятно, козунака се напоява от водата в киселото мляко, а самата млечна смес става като крем. Получава се много приятен и сочен сладкиш, който се приготвя за минути
С нетърпение чакам да ми останат козунаци от Великден, за да го направя

Общи условия

Активация на акаунт