За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 313
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
Скрит текст:
Не ми е ясна тази част от рецептата - 1 кг ябълки, ½ ч.ч. Тази 1/2 ч.ч. допълнително ябълки ли са или е нещо друго?
това са орехите. И е уточнено че 1/2 ч.ч. орехи са 50 гр. 

Благодаря, видях, че орехите са 50 грама и реших, че тази 1/2 чаша е нещо друго.

Да, така е. Става въпрос за орехите, тъй като чаени чаши много като вместимост и оттам грамажа им ще бъде различен.

# 646
  • София
Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта за блат за пица, който да е тънък и след изпичане /като на купените от пицария/? Благодаря предварително!

# 647
Тази пица, която направих днес беше със замразено тесто от Лидл, което беше разточено и навито с найлон. Понеже беше доста малко като квадратура леко го разточих даже преди да се беше размразило напълно. Стана доста тънък блат

# 648
Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта за блат за пица, който да е тънък и след изпичане /като на купените от пицария/? Благодаря предварително!

Прегледай темата за италианската кухня.

# 649
  • София
Само тънък блат признавам, ето ти моята рецепта.

http://recepti.gotvach.bg/r-49229-Пица_с_чоризо_и_моцарела

# 650
  • У дома
Пуснах си въпроса в темата с Козунаците, но да питам и тук- нямам кристална захар, т.е. няма да мога да поръся козунаците преди печене, ще станат ли само с яйце? Приемам всякакви идеи за "поръска"/заливка на козунака Flowers Hibiscus

# 651
Пуснах си въпроса в темата с Козунаците, но да питам и тук- нямам кристална захар, т.е. няма да мога да поръся козунаците преди печене, ще станат ли само с яйце? Приемам всякакви идеи за "поръска"/заливка на козунака Flowers Hibiscus
Намажи го само с яйце разбито с малко прясно мляко.

# 652
Може и маково семе, сусам....

# 653
  • Русе

След като бъде изпечен и изстине, го намажи с малко разтворен в прясно мляко или лимонов сок мед.

# 654
Малий, да ви се изфукам - ако знаете ква баница със спанак направиих!
Ще си оближете пръстите.
Фръц.

# 655
Така без снимка и баба знае.

# 656
  • София
Можеше и сама да  направиш  захар на перли , ама друг път. Намажи го с яйце и мъничко мляко, разбира се ги разбий с вилица, мажеш веднъж, остави да засъхне, мажеш втори път и  мяткаш във фурната, но може отново да засъхне и трети път да ги намажеш. Отгоре сложи белени бадеми. Разкош. По този начин става много хубава глазура.
Аз не мажа с цяло яйце /жълтък, намазвам основно само с белтъци. Така не прегарят отгоре.

# 657
Не умея да качвам снимки тук. Съжалявам.

# 658
Здравейте!Искам да направя за гарнитура ориз с гъби.Бихте ли ми дали рецепта, моля?

# 659
Здравейте!Искам да направя за гарнитура ориз с гъби.Бихте ли ми дали рецепта, моля?
Ако аз ги правя така: Е само, че след като добавя водата ги мятам във фурната.
http://www.gotvetesmen.com/top/recepti-s-oriz-i-zelenchuci/recipe_4195.php

Общи условия

Активация на акаунт