Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 80 921
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравей, Денис! Може ли коментар на изследванията ми- 7 ден след овулация.
http://imagizer.imageshack.us/v2/829x524q90/924/gTULyY.png
Здравей!
Имало е О. и всичко с нея е наред.
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 - сега показва, че имаш Хипофункция на ЩЖ, което не е проблем за зачеване, но е проблем за имплантация и износване /т.е може да е причина за аборт/

# 211
Денис може ли да отговориш и на моят пост, благодаря ти

# 212
  • София
Денис може ли мнение, на 3 ден от цикъла щитовидни хормони и инсулинова резистентност
http://imagizer.imageshack.us/v2/720x292q90/922/fyspIG.png
http://imagizer.imageshack.us/v2/720x208q90/922/IdIY4v.png

Извинявай, нищо лично  Hug
ТСХ е добре, нямаш Хашимото
Нямаш ИР.
Леко ти е понижен инсулина - да не си на някаква диета /НВД/? Не е проблем, просто ми е интересно.
Провери серумните нива на вит. Д /ако не си ги изследвала/.

# 213
На никаква диета не съм, просто с моя обичаме да си попийваме.Проблем ли е този инсулин, нали нямам диабет.

# 214
  • София
На никаква диета не съм, просто с моя обичаме да си попийваме.Проблем ли е този инсулин, нали нямам диабет.
Не е проблем, спокойно. Peace

# 215
Здравейте,
Бихте ли погледнали и моите последни хормонални изследвания Simple Smile правени са на 4-ти ден от М.
Prolactin-349,60 реф. 125.00-635.00
LH - 5,74 реф.2,4-12,6
FSH - 6,10 реф. 3,5-12,5
Estradiol-142,60 реф.46-607
Progesteron-0,381 реф.0,18-2,84
Стрували ми се, че Естрадиола е в долната граница-нисък?
Наскоро ми махнаха 2 полипа - епикризата пише ендометриални..лекарят ми каза,че не е свързано с хормоните ми, тъй като те били ОК.

# 216
Преди време и аз си пуснах изследвания моля за мнение..!

Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена

Диагностика на инфекц, б-сти
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
anti-Chlamydia trachomatis - IgG, IgM   Профил   *   
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgM   7   NTU   <9 отрицателен;9-11граничен;>11положителен
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   3   NTU   <9 отрицателен;9-11граничен;>11положителен
Манипулации
Забележка:
Пробовземане и консумативи   $      
Обработка и екарисаж на материал   $      
Край на справката.

# 217
  • София
Здравейте,
Бихте ли погледнали и моите последни хормонални изследвания Simple Smile правени са на 4-ти ден от М.
LH - 5,74 реф.2,4-12,6
FSH - 6,10 реф. 3,5-12,5
Наскоро ми махнаха 2 полипа - епикризата пише ендометриални..лекарят ми каза,че не е свързано с хормоните ми, тъй като те били ОК.
Здравей!
Пролактинът, е добре да се провери в дните, от О. до 7-ми ден след нея.
ФСХ е малко висок, може да е от годините.
Е2 е висок, той трябва да е на долна граница. Следи го.
Добре е да провериш и андрогените, защото високите нива на естрогените, се конвертират в андрогени, а високите нива на естрогените  може да са причина за тези разраствания на ендометруима, в случая полипи. /т.е търсим едни скрити, по-високи нива на естрогените/

Скрит текст:

Забележка:
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgM   7   NTU   <9 отрицателен;9-11граничен;>11положителен
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   3   NTU   <9 отрицателен;9-11граничен;>11положителен
Манипулации
Забележка:
Край на справката.
Нямаш Хламидия  Peace

# 218
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
LH - 5,74 реф.2,4-12,6
FSH - 6,10 реф. 3,5-12,5
Здравей!
Добре е да провериш и андрогените, защото високите нива на естрогените, се конвертират в андрогени, а високите нива на естрогените  може да са причина за тези разраствания на ендометруима, в случая полипи. /т.е търсим едни скрити, по-високи нива на естрогените/

Здравей! Благодаря за отговора! Имам следното питане:
Аз съм на 31 г.- какво значи тази стойност на ФСХ да се дължи на годините ми?
Може ли да ми кажеш за андрогените-кои по-точно е необходимо да изследвам? Това не е ли свързано с ПКЯ и прекомерно окосмяване...според всички изследвания, които съм правила нямам подобни смущения в яйчниците или окосмяване.
С мъжа ми се водим с неизяснен стерилитет..стимулираха ме за инасеминация 3 пъти-2 неуспешни инсе + хистероскопия за премахване на полипите. Не съм сигурна дали се появиха в следствие на първата стимулация- хиперстимулация, след която пих противозачатъчни за 1 път вживота ми, или съм ги имала много време. Опитите ни за бебе датират от преди 2 години и търся всякакви възможности за незабременяване, но до сега все един отговор-неизяснен стерилитет.
След определена възраст / което е индивидуално/, ЯРезерв започва да намалява и това се отразява на някои хормонални показатели, в случая ФСХ. Това имах предвид.
За да се провери ЯР може да изследваш АМХ, Инхибин В - на 3 ден от МЦ

Андрогени:
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/

Спермограма и проходимост на тръбите, предполагам сте правили?!

# 219
Здравейте,
LH - 5,74 реф.2,4-12,6
FSH - 6,10 реф. 3,5-12,5
Здравей!

Скрит текст:

Забележка:
Манипулации
Забележка:
Край на справката.
Нямаш Хламидия  Peace

Благодаря! Hands V

# 220
Скрит текст:
Здравейте,
LH - 5,74 реф.2,4-12,6
FSH - 6,10 реф. 3,5-12,5
Здравей!

Здравей! Благодаря за отговора! Имам следното питане:
Аз съм на 31 г.- какво значи тази стойност на ФСХ да се дължи на годините ми?
Може ли да ми кажеш за андрогените-кои по-точно е необходимо да изследвам? Това не е ли свързано с ПКЯ и прекомерно окосмяване...според всички изследвания, които съм правила нямам подобни смущения в яйчниците или окосмяване.
С мъжа ми се водим с неизяснен стерилитет..стимулираха ме за инасеминация 3 пъти-2 неуспешни инсе + хистероскопия за премахване на полипите. Не съм сигурна дали се появиха в следствие на първата стимулация- хиперстимулация, след която пих противозачатъчни за 1 път вживота ми, или съм ги имала много време. Опитите ни за бебе датират от преди 2 години и търся всякакви възможности за незабременяване, но до сега все един отговор-неизяснен стерилитет.
След определена възраст / което е индивидуално/, ЯРезерв започва да намалява и това се отразява на някои хормонални показатели, в случая ФСХ. Това имах предвид.
За да се провери ЯР може да изследваш АМХ, Инхибин В - на 3 ден от МЦ

Андрогени:
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/

Спермограма и проходимост на тръбите, предполагам сте правили?!
Да, правили сме. Спермограмата е абсолютно в норма, както и проходимостта. Изследвала съм и ТАТ и МАТ отново в норма..само АМХ и Инхибин В не съм..а тестостврон винаги е бил в норма. Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/ ще изследвам. А прогестерон също съм изследвала, освен ако този не е някакъв различен.
Ще видим с док какво ще излезе..предпитам да знам, че има някакъв дисбаланс отколкото да знам, че няма нищо.
Освен това съм ходила при доц. Бонева, която ме гледа и с ехограв и каза, че щитовидната жлеза и надбъбречна са ок. (Надявам се да не бъркам наименованията..не съм медицинско лице все пак Simple Smile)

# 221
Здравейте момичета,
Вече няма спомен от илюзията ми, че бебето става лесно и само трябва да си избера месец. Бях се отдала на работа, кариера и при най-малкото съмнение посягах към Ескапел. Дълго търсих принца, а всъщност имах най-прекрасния човек до мен. Сега дори искам бебе повече заради него, защото знам че това ще го направи много щастлив макар и да не го казва.
На 35г. съм и спряхме да се пазим от около година, но не сме имали целенасочени опити за бебе със следене на ову. Мислех, че ще стане от раз! Често пътувам и "сърчицата" ги правим само 2-3 пъти в месеца. (Да, вече знам какво са "сърчица"!)
Ходих два пъти на преглед - според док всичко е ок с яйчници и т.н. Забелязвам обаче, че цикъла ми се удължава от няколко месеца насам - стана около 35 дни и варира. Никога не ми е бил суперточен, но се е движел около 30 дни.
Направих хормонални изследвания и ми се иска да споделя с вас преди да стигна до док.

Denis, много ще се радвам ако можеш да кажеш мнение!

На 6-ти ден след ову (за първи месец засечена с ур. тест):
TSH 2.38 uIU/ml (0.27-4.2)
TAT 80 IU/ml (<115)
MAT 15 IU/ml (< 34)
FT4 II 17.14 pmol/l (12.0-22.0)
Прогестерон 29.99 nmol/l (лут. ф. 5.3-86)

На 4-ти ден след начало на цикъл:
LH 6.56 mIU/ml (фол.ф.1.8-11.78 )
FSH 7.11 mIU/ml (фол.ф. 3.03-8.08 )
Естрадиол 38 pg/ml (фол.ф. 21-251)
Пролактин 19.84 ng/ml (5.18-26.53)
Тестостерон 0.41 ng/ml (0.14-0.53)

От месец пия Инофолик и витамини Прегнакеър.
Благодаря предварително!

# 222
Europa, искам да ти кажа преди всичко, че годините ти не са чак толкова много и не се вкарвай в психотрилъра как си пропиляла "правилните" години за зачеване. Имам не една и две познати с по 3 деца, като първо раждане им е било около 38-мата година, естествени забременявания. Както имам и познати на по 20+, които имат проблем със забременяването. Така че е важно да се прави нужното за репродуктивното здраве на партньорите, а не само да гледаме в календара и в часовника и ми писна да чета как на 40 г. всички трябва да са в менопауза. Ескапел не е била добра идея, но няма какво да го мислиш това сега.

За резултатите Денис ще ти даде най-добра информация и насоки. Иначе от моя опит с мои изследвания мога да забележа по твоите, че ТСХ е високо за забременяване, трябва да е около 1,0-1,5 в идеалния вариант, но със сигурност под 2,0. ФСХ също е високо, яйчниците ти изглежда са затормозени. Добре е да си направиш изследване и на яйчников резерв, ако не си правила - АМХ, инхибин Б и преброяване на антрални фоликули на 3 ден от МЦ. И по принцип е добе да си точна в дните за изследвания, за да са ти обективни резултатите - на първа стр. в темата Денис ги е посочила.

Можеш да направиш много чрез хранителни добавки и подходяща храна, видях го и по себе си, преди години имах проблем с цикъла, а сега като "по-стара" нямам проблем. Резултатите ти не са чак притеснителни, просто има някои неща за понаместване, да се свалят някои показатели, да се качи прогестеронът и така. Успех! Hands V

# 223
  • София
Здравейте момичета,
Скрит текст:
Вече няма спомен от илюзията ми, че бебето става лесно и само трябва да си избера месец. Бях се отдала на работа, кариера и при най-малкото съмнение посягах към Ескапел. Дълго търсих принца, а всъщност имах най-прекрасния човек до мен. Сега дори искам бебе повече заради него, защото знам че това ще го направи много щастлив макар и да не го казва.
На 35г. съм и спряхме да се пазим от около година, но не сме имали целенасочени опити за бебе със следене на ову. Мислех, че ще стане от раз! Често пътувам и "сърчицата" ги правим само 2-3 пъти в месеца. (Да, вече знам какво са "сърчица"!)
Ходих два пъти на преглед - според док всичко е ок с яйчници и т.н. Забелязвам обаче, че цикъла ми се удължава от няколко месеца насам - стана около 35 дни и варира. Никога не ми е бил суперточен, но се е движел около 30 дни.
Направих хормонални изследвания и ми се иска да споделя с вас преди да стигна до док.

Denis, много ще се радвам ако можеш да кажеш мнение!

На 6-ти ден след ову (за първи месец засечена с ур. тест):
TSH 2.38 uIU/ml (0.27-4.2)
TAT 80 IU/ml (<115)
MAT 15 IU/ml (< 34)
FT4 II 17.14 pmol/l (12.0-22.0)
Прогестерон 29.99 nmol/l (лут. ф. 5.3-86)

На 4-ти ден след начало на цикъл:
LH 6.56 mIU/ml (фол.ф.1.8-11.78 )
FSH 7.11 mIU/ml (фол.ф. 3.03-8.08 )
Естрадиол 38 pg/ml (фол.ф. 21-251)
Пролактин 19.84 ng/ml (5.18-26.53)
Тестостерон 0.41 ng/ml (0.14-0.53)

От месец пия Инофолик и витамини Прегнакеър.
Благодаря предварително!
Здравей!
Определяне деня на О. с уринен тест, е много неточно и може да варира до 2 дни.
Тестът за О. засича пика на ЛХ, а О. настъпва от 12 до 48 час, след пика на ЛХ.
Или при теб, Прогестеронът е нисък и показва, че не е имало О, но това само, ако е изследван на 7 ден след О. - ако не е спазено това условие, не е показателен.
ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ, трябва да е под 2.0. Нямаш Хашимото.
ФСХ е висок, може да е от годините или да показва проблем с функцията на яйчниците.
Желателно е да провериш АМХ и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.

Тези изследвания не показват някакъв сериозен проблем, причина за незачеване.
Провери ЯР и изследвай всички андрогени. Проследи О. на УЗ + изследване на Прогестерон и Е2 точно на 7 ден след О. Провери проходимостта на тръбите.
Половинката ти - СГрама

# 224
Здравейте, изпаднала съм в големи притеснения. Преди година правих аборт от спонтанно забременяване.Пп това време мъжа ми беше с лоша спермограма и пишеше хормони и билки.  На 32съм. Тогава правих различни изследвания търсейки причина за аборта но Амх ми беше 2,14-2,30 на две различни места. От тогава борим е. Коли, гъби, е. Коли... И сме опитвали около шест месеца. Смених гинеколога и той предложи стимулация с клостилбегит преди да опитам инсеменация и ми пусна преди това амх. И за ужас е 0,81.Как е възможно за година? Ходихме и в реподруктивна клиника в която бяхме миналата година. Там ми пуснаха хормони на 3ден. ФСХ е 13,5 но амх ме са ми пускали предвид доброто миналогодишно изследване.. Лекаря каза че се случва и всичко друго е наред и предлага инсеменация.  Не знам кое да опитам. Да се доверя ли на гинеколога сега или да опитам директно инсеменация. Не знам може ли така да варират хормоните за година. Много съм объркана. А и се намирам в Чехия... Ще се радвам да чуя мнение.

Общи условия

Активация на акаунт