Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 80 939
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
При моя позната се е случило същото. За една година от 2 и нещо на 0.9.  И за нейното положение няма обяснение. Разбрали са се с доктора да вдигне нивата на витамин Д и Б12, защото са й ниски и пак да изследва. Въпреки че при няма този ефект и си останах със супер ниско АМХ дори след прием на витамини и добавки. Сега възлагам надежди на 7-кето ДХЕА, изписана ми е от имунолог заради резерва и след 3 месеца ще пусна пак да видя има ли подобрение.

# 226
soul81, благодаря за подкрепата! Правилно усещаш, че съм на път да се вкарам в "психотрилъра" макар ясно да знам, че това само би ми навредило. Още свиквам с мисълта, че няма да се случи спонтанно, без да го мисля много, защото вече започнах да го мисля и да търся какво може да не е наред.

denis., да, така е, не съм сигурна кога е била О. - предположих, че е в деня след двете черти на теста. Днес си купих термометър Simple Smile Ще пробвам и УЗ този месец, както и другите изследвания, за които съветваш. На последния преглед док. каза, че не вижда проблем с тръбите тъй като не се виждали на екрана, ако се виждали би било проблем... но като съм тръгнала май по-добре и това да проверя с цветна снимка доколкото четох. Никога не съм имала проблеми с ЩЖ или поне не съм знаела - дали да не изследвам още веднъж следващия месец преди да предприемам нещо с доктори на тази тема?
Благодаря ти, че те има и споделяш опита и знанията си!

# 227
При моя позната се е случило същото. За една година от 2 и нещо на 0.9.  И за нейното положение няма обяснение. Разбрали са се с доктора да вдигне нивата на витамин Д и Б12, защото са й ниски и пак да изследва. Въпреки че при няма този ефект и си останах със супер ниско АМХ дори след прием на витамини и добавки. Сега възлагам надежди на 7-кето ДХЕА, изписана ми е от имунолог заради резерва и след 3 месеца ще пусна пак да видя има ли подобрение.
Ох ужас. Аз си пуснах витамин д да видим как е, но това е направо шокиращо как може да се случи. Нали не се влияе от стрес...от какво да е тогава? Вече не знам да се надявам ли че ще имам дете някога.... То проблем след проблем излизат

# 228
  • Варна
Момичета,TSH за два месеца от 2.83 ми е 2.19.Пия Лтироксин 25.Не трябва ли да ми е по-високата доза?Струва ми се,че понижението е малко за този период?
По скоро не го пиеш правилно аз съм на половинка от 25 1.75  падна от 2.60. Млечни пречат.И аз го взимам в 4 ч сутринта или по-късно и ям някъде поне 4 часа след приема му дори и повече.
И на мене ми е голяма мъка този ЛТироксин. Може ли да ги пия рано сутрин /примерно 5-6 часа, ако се събудя/ и после пак да заспя за час-два?

# 229
Сега ми излезе витамин Д. 19при референция 30-80. Дано това да е проблема и малко добавки да помогнат и на амх резултата.

# 230
  • София
Скрит текст:
Момичета,TSH за два месеца от 2.83 ми е 2.19.Пия Лтироксин 25.Не трябва ли да ми е по-високата доза?Струва ми се,че понижението е малко за този период?
По скоро не го пиеш правилно аз съм на половинка от 25 1.75  падна от 2.60. Млечни пречат.И аз го взимам в 4 ч сутринта или по-късно и ям някъде поне 4 часа след приема му дори и повече.
И на мене ми е голяма мъка този ЛТироксин. Може ли да ги пия рано сутрин /примерно 5-6 часа, ако се събудя/ и после пак да заспя за час-два?
Може. Аз го пия в 4:00, а лятото дори в 3:00
Изпивам го и продължавам да спя.

Сега ми излезе витамин Д. 19при референция 30-80. Дано това да е проблема и малко добавки да помогнат и на амх резултата.
Нисък е. Консултирай се с лекар да ти назначи правилната доза и да ти посочи, за какъв период от време,  трябва да се приема. Дозата трябва да е над 2000МЕ.
Провери ТСХ, Т4, Инсулин + Глюкоза, на гладно - ако не си ги изследвала.

# 231
Здравей Денис! При инсе.... хормоните трябва ли да са пак в норма или няма значение?

# 232
  • София
Здравей Денис! При инсе.... хормоните трябва ли да са пак в норма или няма значение?
Здравей!
Да, трябва задължително да са в норма, при различните процедури и манипулации, защото те влияят на О., имплантацията, правилното развитие на ембриона и на самата бременност.
Какво ИНСЕ ще е, ако няма О. или има проблем с имплантацията /при висок ТСХ, Пролактин, андрогени и т.н./ или с функцията на ЖТ и синтеза на прогестерон.
Всяко едно отклонение, дори при един хормон само, носи риск.

# 233
Здравей, Денис! В събота ти изпратих едно съобщение с линк за колаген, да споделиш според теб дали е добър - дали получи съобщението или ретроградният Меркурий се проявява? Smiley

# 234
  • София
Здравей, Денис! В събота ти изпратих едно съобщение с линк за колаген, да споделиш според теб дали е добър - дали получи съобщението или ретроградният Меркурий се проявява? Smiley
Пусни ми го отново Peace

# 235
Съвсем нова съм в тази тема. Правим опити да забременея от почти година, но нещата не се получават. Искам да ви попитам момичета, по принцип съм с редовен цикъл, но възможно ли е въпреки наличието на цикъл да имам проблеми с яйчниковия резерв newsm78? Извинете ме, ако задавам супер безумен въпрос, но сега навлизам в тематиката.
Да, възможно е.
За да провериш състоянието на ЯР може да изследваш:
- ФСХ, ЛХ, Е2 - на 3 ден от МЦ
- Инхибин В и АМХ - на 3 ден от МЦ
+ УЗ преглед на 2-3 ден от МЦ за преброяване на антрални фоликули

Благодаря за отговора. Ами освен да си пусна такива изследвания. Мога ли да ги направя на обикновен гинекологичен преглед? А тези тестове за овулация отчитат ли по някакъв начин силата на яйцеклетката да прихване или просто отчитат нейното наличие без обаче да имат значение за яйчниковия резерв?

# 236
Момичета, такова разбиване на съня дали не е вредно, особено за жлезата? Да е за седмица-две, както и да е, но се предполага така да е цял живот. Аз съм се приучила да се будя без аларма, събуди ли ме аларма, после съм като болна. Четох, че има отношение към циклите на съня, да не бъдат прекъсвани в неподходящ момент. Може би се свиква, не знам, вие ще кажете, аз не взимам хапче.

# 237
  • София
Здравейте, Моля за мнение на резултатите по-долу . Утре ще звъна в клиниката (трябва да повтоввя ЧХГ от вчера ми е 745, с О на 11,03) с новата сотйност на ЧХГ и да кажа колко ми е прогестарова .За ТСХ изследването е правенп , като един ден преди него пропуснах да пия еутирокса , тъй като бях в еуфория след положителния тест за Б и забравих ,иначе не пропускам , пия по 50 (щесе консултирам и с Начев). Витамин D   мисе струва нисък май трябва да пия ?

# 238
  • София
Здравейте, Моля за мнение на резултатите по-долу . Утре ще звъна в клиниката (трябва да повтоввя ЧХГ от вчера ми е 745, с О на 11,03) с новата сотйност на ЧХГ и да кажа колко ми е прогестарова .За ТСХ изследването е правенп , като един ден преди него пропуснах да пия еутирокса , тъй като бях в еуфория след положителния тест за Б и забравих ,иначе не пропускам , пия по 50 (щесе консултирам и с Начев). Витамин D   мисе струва нисък май трябва да пия ?
http://imagizer.imageshack.us/v2/674x415q90/922/QCnLsK.png
Здравей и Честито!
Лека и спокойна бременност.
ТСХ е висок - консултирай се с Ендокринолог /веднага/ - трябва да е под 2.0, дори между 0,5-1,0.
Прогестерон и В12 са добре, но имаш дефицит на вит.Д - трябва да го приемаш като добавка.

# 239
  • София
Здравейте, Моля за мнение на резултатите по-долу . Утре ще звъна в клиниката (трябва да повтоввя ЧХГ от вчера ми е 745, с О на 11,03) с новата сотйност на ЧХГ и да кажа колко ми е прогестарова .За ТСХ изследването е правенп , като един ден преди него пропуснах да пия еутирокса , тъй като бях в еуфория след положителния тест за Б и забравих ,иначе не пропускам , пия по 50 (щесе консултирам и с Начев). Витамин D   мисе струва нисък май трябва да пия ?
http://imagizer.imageshack.us/v2/674x415q90/922/QCnLsK.png
Здравей и Честито!
Лека и спокойна бременност.
ТСХ е висок - консултирай се с Ендокринолог /веднага/ - трябва да е под 2.0, дори между 0,5-1,0.
Прогестерон и В12 са добре, но имаш дефицит на вит.Д - трябва да го приемаш като добавка.

Здравей Денис Heart, Много благодаря , утре съм при Ендо още сутринта , някъв съвет за Вит Д - каков да пия  (ще питам и доки утре де , но все пак да се ориентирам ) Confused

Общи условия

Активация на акаунт