Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
На 24 години съм.. с два сп8нтанти аборта в първото тримесечие.Близо 5 месеца след първия - на 07.11.2017 пуснах изследвания и резултатите бяха:
TSH 2.82
TAT 14.3
MAT 11.77
Prolactin 320.2
Тези резултати са били на чист ден, веднага след приключване на Ц и един ден след полов контакт. Терапия не е прилагана..йазаха че не е нужно на този етап.
Резултатите от днес са на 3ти ден от Ц - по изрично предписание от АГ да са на този ден (предвид че ми дойде на 8ми след обед..може и да се брой за втори, но вече се обърках...) моля за съвет и мнение как са стойностите.

Отделно пуснах и витамини:
Д-то е 19.03
В12 е 366.6
Фолиевата е 31.92 реф 10.4 -42.4

На 3ти ден ги пуснах, като сега е първи цикъл след аборта...

За Д-то уж взимам по 10 капки на седмица, като от 1 седмица и половина не съм приемала..ама чак пък толкова ниско..
А за фолиевата сутринта не бях пила..иначе редовно приемам

# 316
  • София
Скрит текст:
Здравейте , на 24г съм , искам мнения за моите резултати , правени са днес на 4 ден мц. , от друг форум ме посъветваха да попитам Денис , ако може да кажеш какво мислиш и ти , ще съм много благодарна?🙏😘🌺  http://imagizer.imageshack.us/v2/600x600q90/924/hCLPBF.jpg
Здравей!
ТСХ е супер, нямаш Хашимото.
ФСХ и ЛХ са високи, може да има ЗФ/киста - трябва да те видят на УЗ.
Тестостеронът е супер, нямаш ИР.
В12 може да е и по-висок - хапвай повече месо  Wink
Имаш дефицит на вит. Д, трябва да го приемаш като добавка - дозата се определя от лекар, но трябва да е над 2000МЕ/дн.
Може да е нещо инцидентно, не бързай да се притесняваш.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря  Peace
Благодаря ти Денис , от друг форум момичетата казаха да потърся репродуктивен спец. т.к. обръщали повече внимание. Според теб как да постъпя дали направо да се насоча към тях или да посетя първо моя АГ ? 🤗
Посети първо АГ, за да те видят на УЗ Peace

# 317
Здравей Денис, имам си проблем с щж и не мога да разбера дали се развиват нещата нормално. За инвитро съм, но докато не влязат хормоните в норми не ми дават да започна. Та по схема бях на 6 т.пропицил - 3 сед. , 5т.Плопицил -3 сед. И на 4 т. Пропицил до контролата , която беше днес. Резултати 02.2018
ТСХ - <0.005 ng/dl Реф. С-ст 0.55 - 4.78
Т3 - 16.96 pg/ml Реф. С-ст 2.3 - 4.2
T4 - 5.06 ng/dl Реф.С-ст 0.89 - 1.76
Резултати от днес 04.2018
ТСХ - 0.029 mIU/l Реф. С-ст 0.27 -4.2
Т3 - 25.14 pmol/l Реф.С-ст 12-22
Т4 - 8.56 pmol/l Реф. С-ст 3.1-6.8
Чак другата седмица ми е срещата с ендокринолога и се притеснявам дали всичсо върви нормално. Знам, че бавно мърда ТСХ, но все се надявам да се нормализира и да стане бебчо. Благодаря ти предварително 😊

# 318
  • София
Здравей Денис, имам си проблем с щж и не мога да разбера дали се развиват нещата нормално. За инвитро съм, но докато не влязат хормоните в норми не ми дават да започна. Та по схема бях на 6 т.пропицил - 3 сед. , 5т.Плопицил -3 сед. И на 4 т. Пропицил до контролата , която беше днес. Резултати 02.2018
ТСХ - <0.005 ng/dl Реф. С-ст 0.55 - 4.78
Т3 - 16.96 pg/ml Реф. С-ст 2.3 - 4.2
T4 - 5.06 ng/dl Реф.С-ст 0.89 - 1.76
Резултати от днес 04.2018
ТСХ - 0.029 mIU/l Реф. С-ст 0.27 -4.2
Т3 - 25.14 pmol/l Реф.С-ст 12-22
Т4 - 8.56 pmol/l Реф. С-ст 3.1-6.8
Чак другата седмица ми е срещата с ендокринолога и се притеснявам дали всичсо върви нормално. Знам, че бавно мърда ТСХ, но все се надявам да се нормализира и да стане бебчо. Благодаря ти предварително 😊
Според мен, добре реагираш на лечението. При Хиперфункция на ЩЖ, ТСХ се повлиява по-бавно, но и така е правилно да става.
Ще чакам да споделиш, какъв е коментара на лекаря.

Включи храни, които потискат функкцията на ЩЖ, т.н. Гойтрогени
броколи
брюкселско зеле
зеле - бяло, главесто
карфиол
зеле Kale
алабаш
просо
горчица
праскови
фъстъци, кедрови ядки
червени репички
спанак
ягоди
ряпа
кресон и т.н.
Аз съм с хипофункция и ако консумирам някои от тези храни, веднага получавам симптоми на хипофункция  / характерни за мен/ и при еднократна консумация, това продължава 2-3 дни. / напр. зеле, спанак/

# 319
Благодаря ти Денис, обнадежди ме😙 Това за храните не го знаех, доста полезна информация и ще се възползвам от това. Другата седмица ще споделя мнението на ендокринолога, а на 23 и на аг-то. Дано да не ме връщат още много време .

# 320
  • София
Здравейте, моля по-разбиращите за съвет. Този месец имах полудоказана овулация с тестове и фоликуметрия, която не завърших, тъй като се наложи да пътувам. От графиката ми се вижда. Пуснах прогестерон днес, 21-ви ден от цикъла. Резултатите са по-долу. Благодаря!
Progesterone ( Прогестерон )   44.100   nmol/l   Фол. 0.18-2.84; Овул.0.38 - 38.1; Лут. 5.82 - 75.9; Мен. < 0.4
О., според мен, е била на 13/14 ден от МЦ,  днес е 7 ден след О.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е добре да е на горна граница.
Когато се изследва Прогестерон на 7 ден след О. е добре да се пуска с Е2.
Провери следващият път, когато изследваш Прогестеон и Пролактина / на 7 ден след О./

Благодаря ти, Денис! Както винаги отговаряш адекватна и светкавично Simple Smile. Аз повече залагам на 15-ти ден за О, тъй като такива бяха усещанията ми, а аз си усещам овулацията по принцип, но може и по-рано да е била. Другият месец ще правим икси с минимална стимулация и ми беше важно този цикъл да уточня някои неща. От години не бях следила всичко по учебник.

# 321
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моля по-разбиращите за съвет. Този месец имах полудоказана овулация с тестове и фоликуметрия, която не завърших, тъй като се наложи да пътувам. От графиката ми се вижда. Пуснах прогестерон днес, 21-ви ден от цикъла. Резултатите са по-долу. Благодаря!
Progesterone ( Прогестерон )   44.100   nmol/l   Фол. 0.18-2.84; Овул.0.38 - 38.1; Лут. 5.82 - 75.9; Мен. < 0.4
О., според мен, е била на 13/14 ден от МЦ,  днес е 7 ден след О.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е добре да е на горна граница.
Когато се изследва Прогестерон на 7 ден след О. е добре да се пуска с Е2.
Провери следващият път, когато изследваш Прогестеон и Пролактина / на 7 ден след О./

Благодаря ти, Денис! Както винаги отговаряш адекватна и светкавично Simple Smile. Аз повече залагам на 15-ти ден за О, тъй като такива бяха усещанията ми, а аз си усещам овулацията по принцип, но може и по-рано да е била. Другият месец ще правим икси с минимална стимулация и ми беше важно този цикъл да уточня някои неща. От години не бях следила всичко по учебник.
Преди Стимулацията и след нея, си направи всички изследвания - Прогестерон, Е2, ЛХ, ТСХ, Пролактин и т.н./ не зная при кой АГ си и в коя клиника, но се действа малко по обратния начин - ако не се получи, тогава се правят изследвания, за да се разбере каква е причината - а това отнема доста месеци, нерви и пари.../
От сърце ти пожелавам да успееш още сега Peace

# 322
  • София
При доктор Йосиф Димитров съм. Сега пуснах прогестерон, иска ми ППК и другите хормони в началото на цикъла, още преди стимулацията, които ще направя в клиниката му. Ще се видим на 2-ри ден от новият ми цикъл и тогава ще ми назначи изследванията, каза че и по време на стимулацията ще има някои изследвания, освен ултразвуковия контрол. За сега му имам доверие, въпреки че специално при него съм за първи път.

# 323
  • София
При доктор Йосиф Димитров съм. Сега пуснах прогестерон, иска ми ППК и другите хормони в началото на цикъла, още преди стимулацията, които ще направя в клиниката му. Ще се видим на 2-ри ден от новият ми цикъл и тогава ще ми назначи изследванията, каза че и по време на стимулацията ще има някои изследвания, освен ултразвуковия контрол. За сега му имам доверие, въпреки че специално при него съм за първи път.
Браво!
Ще чакам да споделяш резултатите Peace

# 324
Здравейте Denis,

имам заболяване на Щитовидната жлеза. Открих го по-късно, отколкото е настъпило, когато реших профилактично да си направя изследвания за хормоните, защото имах съмнения,че нещо не е наред.
Уви, съмненията ми се оказаха верни и след преглед при една ендокриноложка (която " следеше" състоянието ми , но не както трябва) , ми бяха пускани НЕпълни изследвания, към които нямаше и за антителата(незнайно защо). Оказа се към месец декември 2016г., след направени изследвания, че TSH-то ми е много над нормата - 48.8 беше. Беше ми предписано да приемам Ел Тироксин - първата седмица на прием 25мг, а след това по 50мг [url]веднъж на гладно сутрин.
За да бъда максималко кратка - При първата ендокриноложка не ми беше правен преглед с ехограф и се оказа,че не ми е пускала и пълни изследвания, поради което след преглед при друг специалист с ехограф,където се установи,че жлезата ми е с големина 13мм и по препоръка от него, смених ендокриноложката си и към дата 11.04.2018г. , аз съм при по-добра специалистка ендокриноложка. Жената ми обясни много по-разбираемо състоянието ми, след като й бях показала досегашните си изследвания, като последните от тях,бяха направени януари 2018г. За да бъде всичко прецизно и да ми постави диагноза и адекватно лечение (каквито нямах досега напълно) , ми пусна нови изследвания - за кръвна картина, TSH, FT4, ANTI-TPO и АNTI-TG,които направих вчера - 11.04.2018 Simple Smile
  Днес открих тази тема, за което съм много щастлива,защото ще имам допълнително мнение и искам да помоля за такова от Вас, на база тези изследвания, направени към днешна дата  ( Наясно съм донякъде,че положението никак не е розово,но искам да имам,ако може мнение и от Вас) Simple Smile

Благодаря предварително и се извинявам за дългият коментар, но исках да Ви въведа малко в проблематиката до момента Simple Smile
Поздрави!

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 16:05 от poli94

# 325
  • София
Здравейте Denis,

Скрит текст:
имам заболяване на Щитовидната жлеза. Открих го по-късно, отколкото е настъпило, когато реших профилактично да си направя изследвания за хормоните, защото имах съмнения,че нещо не е наред.
Уви, съмненията ми се оказаха верни и след преглед при една ендокриноложка (която " следеше" състоянието ми , но не както трябва) , ми бяха пускани НЕпълни изследвания, към които нямаше и за антителата(незнайно защо). Оказа се към месец декември 2016г., след направени изследвания, че TSH-то ми е много над нормата - 48.8 беше. Беше ми предписано да приемам Ел Тироксин - първата седмица на прием 25мг, а след това по 50мг веднъж на гладно сутрин.
За да бъда максималко кратка - При първата ендокриноложка не ми беше правен преглед с ехограф и се оказа,че не ми е пускала и пълни изследвания, поради което след преглед при друг специалист с ехограф,където се установи,че жлезата ми е с големина 13мм и по препоръка от него, смених ендокриноложката си и към дата 11.04.2018г. , аз съм при по-добра специалистка ендокриноложка. Жената ми обясни много по-разбираемо състоянието ми, след като й бях показала досегашните си изследвания, като последните от тях,бяха направени януари 2018г. За да бъде всичко прецизно и да ми постави диагноза и адекватно лечение (каквито нямах досега напълно) , ми пусна нови изследвания - за кръвна картина, TSH, FT4, ANTI-TPO и АNTI-TG,които направих вчера - 11.04.2018 Simple Smile
  Днес открих тази тема, за което съм много щастлива,защото ще имам допълнително мнение и искам да помоля за такова от Вас, на база тези изследвания, направени към днешна дата  ( Наясно съм донякъде,че положението никак не е розово,но искам да имам,ако може мнение и от Вас) :

Тест
Резултат
Мярка
Референтни граници

ХЕМАТОЛОГИЯ
КР.КАРТИНА
Виж по-долу

WBC /левкоцити брой/
7.1
x10^9/l
[3.5-10.5]

RBC /еритроцити брой/
4.64
x10^12/l
м [4.5-6.5]; ж [3.9-5.9]; д [4.0-6.2]

HGB /хемоглобин/
135
g / l
м [130-180]; ж [120-160]; д [105-145]

HCT /хематокрит/
0.404
l / l
м [0.40-0.55]; ж [0.37-0.47]; д [0.30-0.50]

MCV /среден еритроцитен обем/
87.1
f / l
[78-105]

MCH /средно съдържание на хемоглобина в един еритроцит/
29.1
pg
[25-35]

MCHC /средна конц. на хемоглобина в еритроцитите/
334
g / l
[310-370]

PLT /тромбоцити/
336
x10^9/l
[150-450]

LYM# /лимфоцити абс. стойност/
2.7
x10^9/l
м [1.8-2.7]; ж [0.9-2.8]

LYM% /лимфоцити %/
37.9
-
-

NEUT# /неутрофили абс. стойност/
3.8
x10^9/l
м [1.2-5.3]; ж [1.6-6.9]

NEUT% /неутрофили процент/
53.4
-
-

MXD# /базофили, еозинофили, имуноцити абс. стойност/
0.6
x10^9/l
м [0.1-1.5]; ж [0.1-1.6]

MXD% /базофили, еозинофили, имуноцити %/
8.7
-
-

MPV /среден тромбоцитен обем/
8.7
f / l
[8.1-12.4]

PDW
11.6
-
-

RDW-CV
13.1
-
[9.4-18.1]

RDW-SD
45
-
-

P-LCR
18.7
-
-

ХОРМОНИ

ХОРМОНИ: FT4
13.41
pmol/l
[10.6-21.0]
ХОРМОНИ: TSH
31.03
uIU/ml
[0.38-4.31]
ANTI-TPO
>1000.0
IU/ml
[0-10]
;
Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 23 г.
Туморни маркери и др. /Tumor markers/ - Elecsys
Забележка:
Име на теста (изследване)
Резултат
Единици
Референтни стойности
Anti Thyreoglobulin
680.4
IU/ml
0.00 - 115.00

Благодаря предварително и се извинявам за дългият коментар, но исках да Ви въведа малко в проблематиката до момента Simple Smile
Поздрави!
Здравей!
Кръвните показатели са добре.
ТСХ е много висок, показва Хипофункция на ЩЖ имаш и Хашимото.
Трябва лечение.
Много си малка и дано това да е някакъв инцидент, нещо моментно, което по-бързо да се овладее.
Добре е да приемаш селен.
Провери нивата на вит. Д, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш, какво се случва при теб Peace

# 326
Денис,
за дефицита на Вит.Д (63,7) ми изписаха Вигентол за 14 дни по 25 капки на седмица и след това да пусна контролно изследване, но не ми казаха дали да направя почивка между последния прием и изследването и колко дни ....
за вит.Б12 нищо не ми изписаха, а и то ми е на долна граница (333,90 за реф.184-878), дали да не си взема нещо ...?!

# 327
  • София/Дружба
Здравейте, може ли мнение?

# 328
  • София
*solley*, идеални са! Намаш Хашимото.

# 329
  • София
Денис,
за дефицита на Вит.Д (63,7) ми изписаха Вигентол за 14 дни по 25 капки на седмица и след това да пусна контролно изследване, но не ми казаха дали да направя почивка между последния прием и изследването и колко дни ....
за вит.Б12 нищо не ми изписаха, а и то ми е на долна граница (333,90 за реф.184-878), дали да не си взема нещо ...?!
Поне 10-на дни трябва да има пауза, от прекратяване приема на вит. Д, до изследването.

В12 трябва да е на горна граница. Вземи метилирана форма / метилкобаламин/ 500 до 1000мкг/дн., по-високи дози, лекар назначава.

Общи условия

Активация на акаунт